Η Αφροδίτη Μανιουδάκη εργάζεται στο Senso club, έναν από τους πιο hot νυχτερινούς χώρους διασκέδασης των Χανίων. Φιλική και με μόνιμο πλατύ χαμόγελο καλωσόρισε το Simposio.news στα Χανιά.

afroditi

Υπάρχει κάποιο από τα καθήκοντα ενός barman που να σε ενοχλεί;

Στα καθήκοντα μου είναι να προετοιμάζω το bar, να σερβίρω τα ποτά και να τα προσφέρω. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται αφενός γρήγορα και με συνεχή έλεγχο, ώστε αφενός να μην χάνω ή να μπερδεύω κάποια παραγγελία και αφετέρου με ευγένεια, χαμόγελο και κάποιες φορές διακριτικότητα, ώστε να μένουν ικανοποιημένοι οι πελάτες. Δεν υπάρχει κάτι, που θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να ανήκει στις υποχρεώσεις μου, ή που να με ενοχλεί.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στη δουλειά σου;

Γενικά τα προβλήματα είναι σπάνια, ο κόσμος έρχεται για να διασκεδάσει οπότε έχει και καλή διάθεση. Σίγουρα, επειδή έχουμε να κάνουμε με αλκοόλ, καμία φορά τα πράγματα ξεφεύγουν και μπορεί να ακούσεις διάφορα. Προσπαθώ όμως να τα αντιμετωπίζω με χιούμορ.

Ποια είναι η πιο ευχάριστη στιγμή εν ώρα εργασίας;

Σε γενικές γραμμές, όλοι εμείς που δουλεύουμε εδώ το διασκεδάζουμε. Υπάρχει φιλικό κλίμα στο club. Άσε που κάνουμε κάθε βράδυ καινούριες γνωριμίες.

Κατά πόσο διαφοροποιείται ο τρόπος διασκέδασης των πελατών το χειμώνα, που στην πλειοψηφία τους είναι Έλληνες, σε σχέση με το καλοκαίρι, που είναι διαφορετικών εθνικοτήτων;

Νομίζω ότι η διασκέδαση είναι πιο ανεβασμένη το καλοκαίρι τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους. Ακόμα και οι ντόπιοι, που δεν κάνουν διακοπές, είναι σε κλίμα διακοπών. Τα Χανιά πλημμυρίζουν από κόσμο και ο ήλιος, η θάλασσα, το ξενύχτι, ανεβάζουν τη διάθεση σε όλους.

Ποια είναι τα αγαπημένα ποτά των Ελλήνων;

Νομίζω ότι στους Έλληνες αρέσουν τα λευκά ποτά. Το 60% πίνει βότκα.

Ποιας εθνικότητας είναι ο «δυσκολότερος» πελάτης και γιατί;

Δεν υπάρχουν δύσκολες εθνικότητες. Ο στόχος όλων είναι η διασκέδαση, αν περάσουν καλά δεν έχει κανείς παράπονο.

afroditi1

Ποιοι πελάτες δίνουν τα καλύτερα tips;

Τα καλύτερα tips τα αφήνουν άτομα ηλικίας 30+, και σίγουρα άτομα με κάποια οικονομική άνεση.

Είσαι ικανοποιημένη από τις οικονομικές αποδοχές του επαγγέλματος;

Για την εποχή που ζούμε τα χρήματα είναι ικανοποιητικά

Κατά πόσο έχει επηρεάσει το επάγγελμα η οικονομική κρίση;

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα οι αποδοχές έχουν μειωθεί.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.