Η δύσκολη επιλογή ειναι το Seitan;

Το έχουμε περάσει όλοι αυτό: το στομάχι γκρινιάζει καθώς ανεβαίνετε τις σκάλες για την φοιτητική λέσχη μετά από ώρες μαθήματος. Μπαίνετε μέσα και το βλέπετε, την επιλογή για χορτοφάγους, BBQ Seitan. Τι είναι όμως το Seitan;

Εάν είστε σαν κι εμάς, αυτό το υποκατάστατο κρέατος σας φοβίζει, αν και θέλετε να το δοκιμάσετε, συχνά επιλέγετε ένα κλασσικό κομμάτι πίτσας. ΟΧΙ πια! Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μυστήριο αυτού του λεγόμενου «υποκατάστατου κρέατος από σιτάρι» για να αποκτήσουμε τη γνώση και την δύναμη να το δοκιμάσουμε την επόμενη φορά που θα μας το σερβίρουν.

Το πραγματικό ερώτημα που αφορά το Seitan

Εμ, πώς προφέρεται το Seitan; Έχω ακούσει πολλές αποκλίσεις, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι δεν προφέρεται καθόλου σαν το όνομα του δαίμονα της κόλασης. Πιο συνηθισμένα και σωστά, το seitan εκφωνείται ως SAY-tan.

Οπότε… τι είναι;

Το Seitan γεννήθηκε στην Κίνα και την Ιαπωνία πριν από αιώνες από βουδιστές μοναχούς. Σε αντίθεση με άλλα, γεμάτα πρωτεΐνη, υποκατάστατα, με βάση τη σόγια,  όπως το tofu και το tempeh, το seitan προέρχεται από την ανάπτυξη γλουτένης στη ζύμη σίτου.

Η πιο συνηθισμένη μορφή seitan είναι έτοιμοι κύβοι με ζελοειδή υφή που διατίθεται στα σούπερ μάρκετ, αν και μπορεί να βρεθεί και σε μορφή σκόνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει τις δικές σας δημιουργίες.

vegetable, meat, pork, beef

tofu, meat, sweet, chicken, bread, pastry

Είναι επίσης ένα σχετικά χαμηλό σε θερμίδες γεύμα με μόνο 370 θερμίδες (20% της προτεινόμενης καθημερινής θερμιδικής σας πρόσληψης) και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Αυτό μπορεί, φυσικά, να αλλάξει ανάλογα με τα καρυκεύματα και τις γαρνιτούρες που προσθέτετε.

cooked seitan dishes, vegan and vegetarian food

Οπότε δοκιμάστε το seitan άφοβα!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩspoonuniversity.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.