Οι σχολές

Ο Rock, ο Gordon Ramsay, ο Bobby Flay, ο Ming Tsai και πολλοί από τους καλύτερους σεφ του κόσμου έπρεπε να σπουδάσουν για πολλά χρόνια πριν γίνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες στον τομέα της μαγειρικής. Τα στυλ μαγειρέματος και οι μέθοδοι διδασκαλίας ποικίλλουν ανάλογα με τις παραδόσεις των σχολών και των χωρών όπου γίνονται τα μαθήματα. Κάθε σχολή έχει το δικό της στυλ. Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε τα χαρακτηριστικά των 10 καλύτερων σχολών μαγειρικής στον κόσμο.

Hattori Nutrition College

hattori collegeΜία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο είναι το Hattori Nutrition College στο Τόκιο. Το ίδρυμα διευθύνεται από τον Yukio Hattori, τον γνωστότερο σεφ της Ιαπωνίας. Στην σχολή αποκαλύπτονται όλα τα μυστήρια της αρχαίας ιαπωνικής κουζίνας, οι απαραίτητες γνώσεις για τέλεια fusions σε διαφορετικές ποικιλίες πιάτων και πολλά μυστικά για την επίτευξη μεγαλύτερης δημιουργικότητας κατά το σχεδιασμό ενός μενού. Η διατροφή Hattori θεωρείται ως το κύριο μέσο για την επίτευξη σωματικής και ψυχικής υγείας.

http://global.hattori.ac.jp/

Le Cordon Bleu

Le Grand Diplôme Le Cordon BleuΤο Le Cordon Bleu είναι πολύ περισσότερο από μια σχολή μαγειρικής. Πρόκειται για μια αναγνωρισμένη αλυσίδα ινστιτούτων με έδρα τη Γαλλία και πάνω από 40 σχολεία σε 30 χώρες. Έχει 500 χρόνια ιστορίας. Το πρόγραμμα σπουδών της, προωθεί αυστηρά πρότυπα ποιότητας, που μεταδίδονται από περισσότερους από 80 σεφ με μεγάλη εμπειρία στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου και με αστέρια της Michelin. Μεταξύ των επαγγελματιών που αποφοίτησαν από το Le Cordon Bleu είναι και οι Julia Child, Dione Lucas, Nathalie Dupree, Nancy Silverton, Eric και Bruce Bromberg, James Patterson, Allen Susser και Ming Tsai.

https://www.cordonbleu.edu/home/en

Academia Barilla

 

Academia Barilla

Ένα από τα πιο προηγμένα μαγειρικά ινστιτούτα αυτή την στιγμή είναι η Ακαδημία Barilla στην Πάρμα της Ιταλίας. Αυτό το γαστρονομικό ερευνητικό κέντρο ιδρύθηκε το 2004 και από τότε έχει γίνει ο ηγέτης της ιταλικής κουζίνας. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν αίθουσα συνεδριάσεων με 100 θέσεις, βιβλιοθήκη με πάνω από 6.500 βιβλία για γαστρονομία και μενού ιστορικών συνταγών, πολυτελές ξενοδοχείο και συγκροτήματα κατοικιών. Ο κύριος στόχος της Ακαδημίας Barilla είναι να προωθήσει την ανάπτυξη ιταλικών τροφίμων μέσω ενός προγράμματος σπουδών που προωθεί τη χρήση μεσογειακών συστατικών και συνδυάζει την παραδοσιακή κουζίνα με καινοτόμες τεχνικές.

http://www.academiabarilla.com/

The Culinary Institute of America

 

Culinary Institute of AmericaΤο περιοδικό Live όρισε το Ινστιτούτο Μαγειρικής της Αμερικής (The Culinary Institute of America) ως το «Χάρβαρντ της haute cuisine». Αυτό το διάσημο ίδρυμα προσφέρει πτυχία στις μαγειρικές τέχνες, την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική. Η κύρια διαφορά με άλλα κέντρα διεθνούς αναγνώρισης είναι ο φόρτος εργασίας των προγραμμάτων σπουδών τους – 1300 ώρες – και μεγάλη ομάδα επαγγελματιών πιστοποιημένων από την Αμερικανική Ομοσπονδία Γαστρονομίας που είναι υπεύθυνη για τα μαθήματα. Ο Paul Bocuse, που θεωρείται ο καλύτερος σεφ στη Γαλλία, σχολίασε το ινστιτούτο ως “το καλύτερο σχολείο μαγειρικής στον κόσμο”.

http://www.ciachef.edu/

Tante Marie School of Cookery

 

Tante Marie

Η “Aunt Mary’s Cooking School” είναι η παλαιότερη σχολή μαγειρικής της Μεγάλης Βρετανίας. Η ιδιαιτερότητα αυτού του μαγειρικού κέντρου είναι ότι προσφέρει τάξεις τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες. Ορισμένα μαθήματα διαρκούν μόνο μία ημέρα και δέκα μαθητές μπορούν να γίνουν δεκτοί ανά τάξη. Ο διευθυντής Gordon Ramsay λέει ότι “με το πιο απίστευτο διδακτικό προσωπικό, το Tante Marie είναι η καλύτερη αρχή για μια επιτυχημένη καριέρα στην κουζίνα”. Το σχολείο βρίσκεται νοτιοδυτικά του Λονδίνου και σύμφωνα με ειδικούς, τα πιο καινοτόμα και εξαιρετικά πιάτα από την Αγγλία δημιουργούνται από σεφ που αποφοιτούν από αυτό το ίδρυμα.

http://www.tantemarie.com/

University of Gastronomic Sciences

 

Το Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών είναι ένα κέντρο μελέτης και μαγειρικής έρευνας που χρηματοδοτείται από το διεθνές κίνημα Slow Food – μη κερδοσκοπικό σωματείο που προωθεί τα βιολογικά τρόφιμα. Στα δύο κέντρα των ιταλικών πόλεων του Τορίνο και της Πάρμα, οι μαθητές μαθαίνουν την οικονομία, την ιστορία, τη λογοτεχνία και επίσης ταξιδεύουν για να δουλέψουν και να ερευνήσουν εδάφη διαφόρων περιοχών. Η ομάδα των καθηγητών που διδάσκουν τα μαθήματα αποτελείται από εξέχοντες σεφ από όλο τον κόσμο. Για να επιτευχθεί η αποφοίτηση σε αυτό το Πανεπιστήμιο οι μαθητές πρέπει να φθάσουν στην τελειότητα σε όλη τη διαδικασία διαχείρισης τροφίμων: από τη γη μέχρι το τραπέζι.

http://www.unisg.it/en

French Culinary Institute

 

Οι Αμερικανοί αποφάσισαν να εισαγάγουν κάποιους επαγγελματίες και καθηγητές γαλλικής κουζίνας για να ιδρύσουν το Γαλλικό Ινστιτούτο Μαγειρικής. Η ακαδημία συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της παραδοσιακής Αμερικανικής κουζίνας με τις πιο εκλεκτές συνταγές των Γαλατών. Το “Total Immersion” είναι το όνομα της τεχνικής διδασκαλίας και πρακτικής έξι μηνών που παρέχεται σε αυτή τη σχολή. Αρκετοί διεθνώς αναγνωρισμένοι σεφ τη συμπεριλαμβάνουν ως μία από τις καλύτερες μεθόδους εκμάθησης του κόσμου. Αυτή η ακαδημία έχει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη και την Πάρμα και επίσης ένα σχολείο στο εστιατόριο Broadway.

http://www.internationalculinarycenter.com

Girona Hotel School

 

Η Σχολή Φιλοξενίας Girona στην Ισπανία είναι γνωστή για την κατάρτιση μερικών από τους καλύτερους σεφ αυτή την στιγμή. Ο Joan και ο Jordi Roca σπούδασαν στο σχολείο αυτό. Το εστιατόριο “El Celler de Can Roca” έχει τρία αστέρια Michelin και ονομάστηκε το καλύτερο στον κόσμο από το “Restaurant Magazine”. Ωστόσο, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της ακαδημίας είναι η φιλοσοφία που μεταδίδεται στους μαθητές κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους. Όλοι πρέπει να μαθαίνουν από όλους και να μοιράζονται τις γνώσεις τους για να αναπτυχθούν ως επαγγελματίες. Αυτή η έννοια αντικατοπτρίζεται στα βιβλία μαγειρικής που δημοσίευσαν τα τελευταία χρόνια τα αδέρφια Roca. Στις σελίδες τους αποκαλύπτονται, στον αναγνώστη, όλες οι τεχνικές και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν για τα πιο διάσημα πιάτα τους.

https://agora.xtec.cat/ehtg

Gastgewerbefachschule Culinary Institute

 

Gastgewerbefachschule Judenplatz - GAFA -TourismusschuleΤο γαστρονομικό ινστιτούτο Gastgewerbefachschule της Αυστρίας προσφέρει μαθήματα μαγειρικής διαχείρισης, οργάνωσης, καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής, τροφοδοσίας και φιλοξενίας, μεταξύ άλλων. Είναι ένα από τα ευρωπαϊκά ινστιτούτα μαγειρικής με την καλύτερη φήμη στον κόσμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτείται από τους φοιτητές να εργάζονται ως επαγγελματίες από την πρώτη μέρα της τάξης και να είναι στο ίδιο επίπεδο με σεφ κύρους κατά τη διάρκεια της τριετούς σταδιοδρομίας τους. Σε εξετάσεις, οι μαθητές αξιολογούνται για τη δουλειά τους με άλλους μάγειρες, προσωπικό γραφείου και επιτραπέζια εξυπηρέτηση. Εκτός από τη γαστρονομία διδάσκονται γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά.

http://www.gafa.ac.at/en/index.html

Savour Chocolate & Patisserie School

 

Αν αγαπάτε τα γλυκά και τις καραμέλες μια από τις καλύτερες επιλογές είναι το Savor Chocolate & Patisserie School στην Αυστραλία. Εδώ διδάσκεται η δημιουργία όλων των ειδών σοκολάτας και κέικ χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και υπό την επίβλεψη γνωστών σεφ όπως η Kirsten Tibballs, ο Paul Kennedy και ο Robyn Curnow. Οι τάξεις έχουν μέγιστη χωρητικότητα 12 φοιτητών και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία. Εκτός από το μόνιμο προσωπικό, οι μαθητές έχουν το προνόμιο να μαθαίνουν από καθιερωμένους διεθνείς σεφ που παρευρίσκονται στο σχολείο για να συμμετάσχουν ως επισκέπτες. Αυτοί οι προσωρινοί δάσκαλοι τους διδάσκουν να ψήνουν και να διακοσμούν τις σοκολάτες σαν πραγματικοί καλλιτέχνες.

http://www.savourschool.com.au

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.