Ο Φεντερίκο Φελίνι είπε «Η ζωή είναι ένας συνδυασμός μαγείας και ζυμαρικών»

Ακολουθούν μερικά γεγονότα που έφεραν στη ζωή τη μαγεία των ζυμαρικών.

1. Όχι! Δεν ήταν ο Μάρκο Πόλο

Τα ζυμαρικά προέρχονται από την Κίνα ή την Ελλάδα, αλλά είναι μύθος ότι η έννοια του συνδυασμού αλεύρου και νερού μεταφέρθηκε στην Ιταλία από τον Marco Polo κατά την επιστροφή του από την Κίνα τον 13ο αιώνα. Τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ζυμαρικών βρέθηκαν σε Ετρουσκικούς τάφους και οι Ιταλοί ισχυρίζονται ότι εισήχθησαν στη Σικελία από τους Άραβες. Βέβαια, η Ιταλία μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του βασιλιά των ζυμαρικών λόγω της έντονης χρήσης τους, την ανάπτυξη τεχνικών παραγωγής και γαστρονομικών συνδυασμών.

Διάβασε την ιστορία των ζυμαρικών εδώ

2. Macaroni Hair Style

Στα μέσα του δέκατου όγδοου αιώνα, ο όρος “macaroni” αναφερόταν σε ένα υπερβολικό χτένισμα καθώς και στον dandy που το φορούσε. Η έκφραση δημιουργήθηκε μετά την επιστροφή των νέων Άγγλων αριστοκρατών από μια μεγάλη περιοδεία στην Ιταλίας που έφερε μαζί τους ξένες επιρροές.

3. Ζυμαρικά και βιομηχανική επανάσταση

Αρχικά, τα ξηρά ζυμαρικά ήταν ένα είδος πολυτελείας στην Ιταλία, λόγω του υψηλού κόστους παρασκευής, καθώς το σιμιγδάλι έπρεπε να ζυμώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόνο μετά τη βιομηχανική επανάσταση στη Νάπολη, όταν μια μηχανική διαδικασία επέτρεπε την παραγωγή μεγάλης ποσότητας ξηρών ζυμαρικών, έγινε προσιτή και δημοφιλής στους κοινούς ανθρώπους.

4. Απαγορεύεται το κολλώδες αλεύρι

Ο ιδρυτής ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές ζυμαρικών παγκοσμίως, ο Pietro Barilla, λέγεται ότι έχει καθημερινά φυσούσε αλεύρι στο μανίκι του μαύρου κοστουμιού του. Αν μπορούσε να φυσήξει το αλεύρι χωρίς ίχνος, αυτό σήμαινε ότι το αλεύρι ήταν ξηρό και λεπτόκοκκο και τέλειο για τη παρασκευή ζυμαρικών.

5. Τα μακαρόνια μεγαλώνουν σε δέντρα

Την 1η Απριλίου 1957, το BBC έκανε τους πάντες να πιστεύουν ότι τα μακαρόνια μεγαλώνουν στα δέντρα. Την εποχή εκείνη, τα μακαρόνια θεωρούνταν από πολλούς ως εξωτική λιχουδιά. Το παραπλανητικό πρόγραμμα εξηγούσε πως ο σοβαρός παγετός μπορεί να βλάψει τη γεύση των σπαγγέτι και πώς κάθε σκέλος σπαγγέτι πάντα μεγαλώνει στο ίδιο μήκος. Αυτό πιστεύεται ότι είναι μία από τις πρώτες φορές που η τηλεόραση χρησιμοποιήθηκε για να σκηνοθετήσει μια φάρσα για την Πρωταπριλιά.

6. Ονόματα που δεν ανοίγουν την όρεξη

Υπάρχουν περισσότερα από 600 σχήματα ζυμαρικών παγκοσμίως, αλλά τα ιταλικά ονόματα ζυμαρικών δεν ακούγονται ιδιαίτερα ωραία. Τα spaghetti σημαίνουν χορδές, τα vermicelli είναι μικρά σκουλήκια, τα farfala είναι πεταλούδες, τα orechiette είναι τα μικρά αυτιά, τα linguini είναι οι μικρές γλώσσες και τα ravioli μικρά γογγύλια.

7. Μην χρησιμοποιείτε κουτάλι για να φάτε σπαγγέτι

Οι Ιταλοί δεν χρησιμοποιούν ποτέ ένα κουτάλι και ένα πιρούνι όταν τρώνε σπαγγέτι. Αυτή είναι μια αμερικανική συνήθεια. Στην Ιταλία περιστρέφετε απλά ένα πιρούνι στο πιάτο.

8. Η ιταλική διατροφή

Κάθε Ιταλός από νεογέννητος έως ηλικιωμένους τρώει 26 κιλά ζυμαρικά ανά έτος. Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έρχονται στη δεύτερη με μόλις το μισό ποσό.10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τα ζυμαρικά

9. Εξαγωγή Αγαθών

Η αξία των ιταλικών εξαγωγών ζυμαρικών διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Coldiretti. Ένα από τα τέσσερα πιάτα ζυμαρικών που καταναλώνονται οπουδήποτε στον κόσμο είναι Ιταλικά. Περισσότεροι από 6.000 εταιρείες και 30.000 άτομα εργάζονται στην ιταλική βιομηχανία ζυμαρικών.

10. Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Η 25η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.