Τον ερχόμενο Ιούλιο, η πανέμορφη Λέσβος γιορτάζει τη γαστρονομία. Το 2ο Lesvos Food Fest είναι γεγονός. Θα λάβει χώρα στις 5-15 Ιουλίου 2018, σε 9 περιοχές της Λέσβου, με την συνεργασία 9 συνεργαζόμενων εταίρων και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών. Οι κύριοι στόχοι του φεστιβάλ; Να αναδειχθεί η τοπική παραγωγή αγνών προϊόντων και να παρουσιαστεί η λεσβιακή γαστρονομία σε όλο της το μεγαλείο! Όπως της αξίζει. Κι όλα αυτά μέσα από μία συνεργατική και ολοκληρωμένη δράση.


image

Νόστιμες δράσεις θα “μαγειρεύονται” σε διάφορες περιοχές του νησιού και δε βλέπουμε την ώρα! Παρασκευή τραχανά με θέα το Αιγαίο, στη Λαφιώνα. Μια ολόκληρη μέρα στο ψαροχώρι της Σκάλας Καλλονής γεμάτη αλμύρα και θαλασσινές γεύσεις. Kιθάρες, τραγούδι, καρπούζι και τουλουμοτύρι στην παραλία της Σκάλας Ερεσού, ενώ στο χωριό, ατελείωτα μαγειρέματα. Υπαίθρια αγορά παραγωγών και γευσιγνωσία στη Γέρα. Live μαγειρέματα σε παραδοσιακά πήλινα σκεύη, στην Αγία Παρασκευή. Γλυκά κεράσματα και πάρτυ με κοκτέιλς στην Πέτρα. Παιδικά εργαστήρια μαγειρικής, wine tasting, ούζο tasting και street food στο Μόλυβο. Εάν σας άνοιξε η όρεξη για φαγητό, νησί και καλοκαίρι, διαβάστε το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.