Ανοιχτές Πόρτες 2018: Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαΐου

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού με «ανοιχτές πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παράλληλων προτάσεων.

anoixte-portes-oinopoieia-Elladas-26-27-Maiou-696x461

 

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού με «ανοιχτές πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παράλληλων προτάσεων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 14η συνεχή χρονιά (από το 2005) στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, περνούν τα τελευταία χρόνια πάνω από 10.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο, ενώ πέρσι ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 11.500.

Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού, κάθε ηλικίας.

Το οινόφιλο κοινό αντίστοιχα, αναμένει  το γεγονός και προγραμματίζει για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή του σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
– Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Ολύμπου)

– Kitrvs Winery (Πύδνα Πιερίας)

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
– Κατώγι Αβέρωφ (Μέτσοβο)
– Κτήμα Γκλίναβος (Μονστήρι Ζίτσας)
– Zoinos Winery (Ζίτσα)

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
– Κτήμα Βογιατζή (Βελβεντός)
– Κτήμα Δύο Φίλοι (Σιάτιστα)
– Κτήμα Στεργίου (Μεταμόρφωση Καστοριάς)
– Κτήμα Άλφα (Αμύνταιον)

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
– Μπουτάρη (Στενήμαχος)
– Κυρ-Γιάννη (Γιαννακοχώρι)
– Κτήμα Φουντή (Νέα Στράντζα)
– ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα (Επισκοπή)

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
– Κτήμα Χατζηβαρύτη (Φιλιριά, Γουμένισσα Κιλκίς)

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
– Οινοποιείο Κεχρή (Καλοχώρι)
– Κτήμα Γεροβασιλείου (Επανομή)

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
– Κτήμα Πόρτο Καρράς (Πόρτο Καρράς, Σιθωνία)
– Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους (Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου)

– Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη (Αρναία)

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
– Κτήμα Βιβλία Χώρα (Κοκκινοχώρι Καβάλας)
– Κτήμα Τέχνη Οίνου (Μικροχώρι Δράμας)
– Κτήμα Παυλίδης (Κοκκινόγεια Δράμας)

Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ στα περισσότερα προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα και ωράριο εκδηλώσεων με μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, wine-cocktails, μαθήματα μαγειρικής, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους, προτάσεις για φαγητό και πολλά ακόμη, κυρίως όμως με ειδικές γευστικές δοκιμές, κάθετες και οριζόντιες, φρέσκων και παλαιωμένων οίνων, καινούργιες και πειραματικές ετικέτες, masterclasses και πωλήσεις σε ειδικές τιμές.

 

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις από τις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr και από τη σελίδα μας στο facebook: winesofnorthgreece

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Bring Your Own Bottle ή αλλιώς … φέρτε το κρασί σας από το οινοποιείο που θα επισκεφθείτε!

 

Αγοράστε το κρασί σας από το οινοποιείο ή τα οινοποιεία που αναφέρονται παρακάτω και συνοδεύστε το γεύμα σας στα εστιατόρια της περιοχής τους που προτείνουν.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη στο εστιατόριο της απόδειξης αγοράς του κρασιού από το οινοποιείο.

 

Το Κτήμα Γκλίναβος προτείνει στη Ζίτσα: τις ταβέρνες της περιοχής.

 

Το Κτήμα Βογιατζή προτείνει στον Βελβεντό:

–           την εξοχική ταβέρνα Ρέμβη (τ. 24640 31473)

–           το μεζεδοπωλείο Εν Βελβεντώ (τ. 24640 32636)

 

Το Κτήμα Στεργίου προτείνει:

Ÿ στην Καστοριά, την ταβέρνα Το στέκι της παρέας (τ. 24670 82397), το Βοροινό (τ. 24670 22440) και το καφεποτείον Εν καιρώ (τ. 24670 27247),

Ÿ στο Ντολτσό, το παραδοσιακό εστιατόριο Παλιά Πόλη (τ. 24670 21401) και το δημοτικό Αναψυκτήριο (τ. 24670 27810).

 

Το Κτήμα Άλφα προτείνει τα εστιατόρια στην περιοχή του:

–           Κοντοσώρος στο Ξινό Νερό Φλώρινας (τ. 23860 81256)

–           Θωμάς στο Σκλήθρο Φλώρινας (τ. 23860 31206)

–           Ναουμίδης στον Άγιο Παντελεήμονα (τ. 23860 61238)

–           Tramonto στο Αμύνταιο (τ. 2386501049).

 

Το Κτήμα Γεροβασιλείου προτείνει: τις ταβέρνες της Επανομής.

Διαγωνισμός φωτογραφίας


Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Ανοιχτές Πόρτες στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» που διοργανώνουμε για το σαββατοκύριακο 26 & 27 Μαΐου και κερδίστε εκλεκτούς Οίνους Βορείου Ελλάδος!

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 26 & 27 Μαΐου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ανοιχτές Πόρτες» μπορείτε να απαθανατίσετε και να μοιραστείτε μαζί μας ξεχωριστές στιγμές από την επίσκεψή σας σε οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

 

Οι 6 πρώτοι νικητές που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα LIKES θα αποκτήσουν ως έπαθλο εκλεκτούς Οίνους Βορείου Ελλάδος! Οι τρεις πρώτοι από 6 φιάλες ενώ οι τρεις επόμενοι από 3 φιάλες.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τους όρους συμμετοχής στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr καθώς και τη σελίδα www.facebook.com/winesofnorthgreece

 

Επίσημα hastags Διαγωνισμού:   #opendoorsphoto18 και #wineroadsngr18

 

 

Κλήρωση δώρων – 20 τυχεροί κερδίζουν!

 

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα οινοποιεία που θα επισκεφθείτε για να συμπεριληφθείτε στην κλήρωση δώρων που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία μας την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

 

10 τυχεροί/ές κερδίσουν από 1 κιβώτιο των 6 φιαλών με κρασιά των μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

8 τυχεροί/ές κερδίζουν από δύο βιβλία εκδόσεων της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»:

  • «Συνταγές από την Ήπειρο έως τη Θράκη με τοπικά υλικά» της Νταϊάνα Κόχυλα και
  • «5 Ιστορικοί Οινοπαραγωγικοί Φορείς» της Σταυρούλας Κουράκου-Δραγώνα.

1 τυχερός/ή κερδίζει μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο Eσπερίδες Ξενοδοχείο & SPA, στη Νάουσα.

1 τυχερός/ή κερδίσει τη gourmet πρόταση με προϊόντα από το κατάστημα Τσομπάνης Delicatessen, στα Γιαννιτσά Πέλλας.

 

 

Το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμπεριλαμβάνει, εκτός από τα επισκέψιμα οινοποιεία, προτάσεις για διαμονή, εστίαση, αγορές παραδοσιακών προϊόντων και πλήθος πληροφοριών και άλλων δραστηριοτήτων.

 

Για την ενημέρωσή σας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.wineroads.gr

 

Προγραμματίστε το σαββατοκύριακο στις 26 & 27 Μαΐου, ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις 8 Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα οινοποιεία, τις οινικές διαδρομές και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων), για τις διανυκτερεύσεις, τα γεύματα και τις αγορές σας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr, στο www.facebook.com/winesofnorthgreece ή να επικοινωνήσετε: τ. 2310 281617, e. info@wineroads.gr

 

Επιπρόσθετες πληροφορίες

 

Τα οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετήσια πάνω γύρω στους 100.000 φίλους του κρασιού, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια δέχεται άνω των 10.000 επισκεπτών, παρουσιάζοντας αμείωτα αυξητική πορεία.

 

Στην περσινή εκδήλωση, στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, πέρασαν τις Ανοιχτές Πόρτες πάνω από 11.500 επισκέπτες.

 

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με τον διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» λειτουργεί από το 1993:

– έχοντας καθιερώσει στη χώρα μας τον οινοτουρισμό με τη δημιουργία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

– δημιουργώντας ή συμβάλλοντας ενεργά και πρωτοπόρα σε δράσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που σκοπό έχουν την προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.

 

Επιπλέον, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διοργανώνει κάθε χρόνο τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό του κλάδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, όπως επίσης έχει θεσμοθετήσει τις εκδηλώσεις:

– «Τα ΒορΟινά» γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα που πραγματοποιείται ετήσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

– «Ανοιχτές Πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας.

 

Στο οινοτουριστικό δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν και είναι μέλη:   27 επισκέψιμα οινοποιεία, 24 ξενώνες, 36 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων-εδεσμάτων.

 

Το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος συμμετέχει από το 2013 στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη.  Το 2018, η εκδήλωση έχει οριστεί για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

 

Τα τελευταία χρόνια οι δύο οινοτουριστικές εκδηλώσεις «Ανοιχτές Πόρτες» και «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» πραγματοποιούνται πλέον πανελλαδικά σε όλα τα οινοποιεία των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της Ελλάδας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.