Η αγάπη του Αντώνη Σπάθη για τη μουσική και τις τέχνες δημιούργησε το cafe- bar «Συνδετήρας», που εκτός από χώρος διασκέδασης, είναι κι ένα σύγχρονο στέκι πολιτισμού. Το Simposio.news τον επισκέφθηκε στην Πάτρα.

bar

Πόσο σημαντικό είναι για ένα μαγαζί να έχει τη δική του μουσική ταυτότητα;

Σίγουρα η μουσική χαρακτηρίζει ένα κατάστημα και μάλιστα είναι ανάλογη με την κατηγορία ανθρώπων στην οποία απευθύνεται. Ο «Συνδετήρας» είναι ένας πολυχώρος, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με όλες τις μορφές τέχνης και η μουσική παίζει πάρα πολύ μεγάλη σημασία σ’ αυτό.

Τι τύπου εκδηλώσεις κάνετε;

Γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, festival, Bazaar, συναυλίες…

Έχετε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα διοργανώνοντας αυτά τα events;

Όχι. Ποτέ δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Όλα κυλούν ομαλά.

Είναι οικονομικά αποδοτικές αυτές οι εκδηλώσεις, ή γίνονται ως προωθητικές ενέργειες;

Κάποιες είναι, κάποιες δεν είναι. Οι πιο πολλές εκδηλώσεις δεν γίνονται με βάση το οικονομικό όφελος, αλλά γίνονται ως προώθηση του «Συνδετήρα» στο κοινό. Παράλληλα όμως, οι μικρότερες ηλικίες έρχονται κοντά σε διάφορες μορφές τέχνης.

Τι ηλικία έχουν οι περισσότεροι πελάτες σας;

Από 20 έως 35 ετών περίπου.

Ποιο ποτό προτιμούν οι μικρότερες ηλικίες;

Συνήθως πίνουν μπύρες. Διάφορες μπύρες.

Υπάρχει ανταγωνισμός με τα άλλα μαγαζιά;

Δεν θα το έλεγα ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός αν και είναι πάρα πολλά τα cafe και τα bar στην Πάτρα. Όσοι είμαστε πιο νέοι έχουμε μια άριστη συνεργασία μεταξύ μας . Γενικά υπάρχει καλό κλίμα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα Social media;

Είναι καθοριστικός πλέον ο ρόλος τους, αφού έχουν την πιο μεγάλη δύναμη. Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει για να προβληθεί, να διαφημιστεί μια επιχείρηση, ειδικά αν απευθύνεται σε νέο κόσμο, όπως ο «Συνδετήρας», που έχει νεανικό κοινό, το οποίο έχει άριστες σχέσεις με τα social media.

Ποιος είναι ο χειρότερος συνεργάτης σας;

Το ελληνικό κράτος είναι ο χειρότερος μου συνεργάτης.

Πόσο επηρεάζουν τα οικονομικά προβλήματα τη νυχτερινή Πάτρα;

Εγώ δεν είμαι χρόνια στον κλάδο, έχω ζήσει το επάγγελμα μόνο μέσα στην οικονομική κρίση. Ο κόσμος παλαιότερα είχε περισσότερα χρήματα, διασκέδαζε περισσότερες μέρες, υπήρχε μεγαλύτερη κίνηση. Οπωσδήποτε έχει επηρεάσει η κρίση. Τα βράδια δεν κυκλοφορεί ο κόσμος, δεν περπατάνε. Παλαιότερα έβγαιναν περισσότερο.

Πόσο σημαντική είναι η διακόσμηση σε ένα μαγαζί;

Η διακόσμηση είναι πολύ σημαντική, γιατί αυτή δημιουργεί την αίσθηση σε κάποιον να θέλει να καθίσει ή όχι. Είναι καθοριστική και για τους πελάτες και για το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι είναι πιο αποδοτικοί σε έναν όμορφο χώρο, και οι πελάτες απολαμβάνουν στο έπακρο την έξοδό τους.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.