Ηλίας Μαμαλάκης

Ο Ηλίας Μαμαλάκης στο παρελθόν άφησΜαμαλάκης Ηλίαςε την καριέρα του ως οικονομολόγος για να αφοσιωθεί στην αγάπη του για την Ελληνική κουζίνα την οποία δεν έπαψε ποτέ να προωθεί ως συγγραφέας μέσα από τα βιβλία του αλλά και με ασταμάτητες έρευνες για συνταγές, προϊόντα και μυστικά μαγειρικής από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αρχαία Ελληνική μαγειρική τέχνη

Η Αρχαία Ελληνική μαγειρική τέχνη ήταν κάτι που πάντα τον γοήτευε και ασχολήθηκε πολύ για να ανακαλύψει αρκετά γύρω από την Τεχνολογία των τροφίμων, της μαγειρικής, των σκευών, των συνταγών και των συνηθέστερων τροφίμων της αρχαίας μαγειρικής.

Η ομιλία του Μαμαλάκη Ηλία στην Αθήνα

Στην ομιλία του ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλά για τον πλούτο της γης και την ιστορία αρκετών τροφών όπως για παράδειγμα το φρούτο της ντομάτας, για τα 70 είδη ψωμιού την εποχή του Περικλή στην Αθήνα, για την ευλογία της γης το ελαιόλαδο κ.α.

Τί και πώς μαγείρευαν αλλά και πώς έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες

Μας αναφέρει πληροφορίες για τις συνήθειες τους όπως την αγάπη για τα γλυκόξινα, το γλυκό κρασί που το νέρωναν ανάλογα με το πόσο θέλανε να κρατήσει ένα συμπόσιο, τις δαχτυλήθρες που φορούσαν στα δάκτυλα για να μην καίγονται από τα ζεστά κρέατα, τη διαφορά μεταξύ δείπνου και συμποσίου αλλά και τι περιλάμβαναν τα τρία ημερήσια γεύματα, πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Δείτε εδώ στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του κ. Μαμαλάκη

Διοργάνωση: Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας (ΕΔΑΒυΤ). Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2019 στο εντευκτήριο του “Συλλόγου των Αθηναίων” (Κέκροπος 10, Πλάκα, Αθήνα).

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης στο Simposio.news

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.