Από το Simposio.news team:

Τα τελευταία χρόνια ήταν πολλοί οι barman που είτε σπούδασαν σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων είτε απλώς είχαν την εμπειρία πολλών ετών πίσω από την μπάρα, όμως δεν επαναπαύτηκαν σ’ αυτό. Παρακολούθησαν σεμινάρια, ταξίδεψαν αλιεύοντας νέες τάσεις και γεύσεις ποτών, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε Bartenders που δημιουργούν καθημερινά νέα και απολαυστικά cocktails. Πειραματίστηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες συνδυασμούς για να καταλήξουν σε δημιουργίες που ευφραίνουν όλες τις αισθήσεις, γεύση, όσφρηση και όραση.

Δικαίως χαρακτηρίζονται ως οι νέοι σεφ, μιας και χρησιμοποιούν πάμπολλα προϊόντα με τα οποία δένουν γεύσεις και αρώματα σε cocktails για όλα τα γούστα. Μέσα από τις συνταγές τους μπορεί κάποιος να γευτεί ποικιλίες συνδυασμών από μπαχαρικά, λουλούδια, homemade σιρόπια, βότανα, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, καπνιστές γεύσεις, γεύσεις από σοκολάτα, τσίλι, πολλά από μαναβική όπως ντομάτα, πιπεριά, βασιλικό και πάρα πολλά άλλα υλικά. Σήμερα όποιος εργάζεται σε μπαρ δεν αρκεί να γνωρίζει μόνο τα ποτά και μερικές συνταγές από γνωστά κοκτέιλ. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και χρειάζεται τεχνογνωσία για την σωστή παρασκευή ποτών.

Είναι πολλοί οι Bartenders που έχουν κερδίσει μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως o Τέλης Παπαδόπουλος, που ήταν ο πρώτος παγκόσμιος νικητής αυτού του διαγωνισμού World Class 2009, πρόσφατα ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, που κέρδισε θέση στην πρώτη εξάδα του Παγκόσμιου διαγωνισμού World class 2015, ο Παναγιώτης Γκοβάτσος, δημιουργώντας το Skyfall II κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό κοκτέιλ της Διεθνούς Ένωσης Bartenders το 2013 και πολλοί άλλοι. Γνωστοί και άγνωστοι ταλαντούχοι του είδους τους βρίσκουμε όλους καθημερινά στις μπάρες εστιατορίων, μπαρ, κλαμπ έτοιμοι να μας παρασκευάσουν αλκοολούχα ή μη αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ.
Ευτυχώς για όλους εμάς τα παιδιά της μπάρας, η τέχνη του Bartending ανθίζει όλο και περισσότερο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.