Μια μακρόχρονη παράδοση

Το American Bar στο ξενοδοχείο The Savoy, στο κεντρικό Λονδίνο, έχει ονομαστεί το καλύτερο στον κόσμο.Το art deco bar στο πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο άνοιξε το 1889, μπήκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα bar του κόσμου για πρώτη φορά, αφού ήρθε δεύτερο, μετά το The Dead Rabbit της Νέας Υόρκης, το 2016.

Πάνω από 500 εμπειρογνώμονες ποτών από όλο τον κόσμο ψήφισαν για να ονομάσουν τους φιναλίστ για το βραβείο, που είναι τώρα στο ένατο έτος. Οι κριτές περιέγραψαν το μπαρ των 128 ετών ως “έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για κοκτέιλ που υπάρχουν σήμερα” και “στην πρώτη γραμμή των κοκτέιλ στον κόσμο εδώ και πάνω από έναν αιώνα.”

Οι μπάρμαν

Θρυλικοί μπάρμαν, συμπεριλαμβανομένης της Ada Coleman – μια από τις δύο μόνο γυναίκες που κατείχαν τη θέση και εφευρέτης του κοκτέιλ Hanky ​​Panky – και ο Harry Craddock – ένας από τους πιο διάσημους μπάρμαν της δεκαετίας του 1920 και του 1930 – εργάστηκαν εκεί.

Το τωρινό μενού κοκτέιλ “Coast to Coast” του μπαρ διαθέτει στοιχεία που θυμίζουν την ιστορία ενός ταξιδιού από το βορρά μέχρι το νότο της Μεγάλης Βρετανίας.

Σχόλια

Σχολιάζοντας το βραβείο, ο Manager του American Bar, Declan McGurk, δήλωσε τα εξής: “Το American Bar στο The Savoy, ως το πιο μακροχρόνιο αμερικάνικο bar στο Λονδίνο, ένα από τα πιο εικονικά στον κόσμο, είναι περήφανο που έλαβε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στη βιομηχανία των bar σήμερα.”

Ο Erik Lorincz, επικεφαλής των μπάρμαν προσθέτει: “Αυτό είναι ένα απίστευτο επίτευγμα για το American Bar και μια πολύ υπερήφανη στιγμή στην επταετή καριέρα μου ως υπεύθυνος εδώ, διατηρώντας την κληρονομιά και την παγκόσμια φήμη που έχει δημιουργήσει το μπαρ στην ιστορία του, και αποδεικνύει ότι το American Bar εξακολουθεί να είναι ηγέτης στον κλάδο μετά από τόσα χρόνια ».

Το μήνυμα του Lorincz

Μιλώντας στο The Independent πέρυσι, ο Lorincz είπε ότι έπρεπε να περάσει μια εξέταση για να του δοθεί η θέση, η οποία περιελάμβανε την εκμάθηση 250 κλασικών κοκτέιλ.

Σε ερώτηση ποιο μήνυμα ήθελε να πάρει ο κόσμος από το μπαρ, είπε: “Οι άνθρωποι φαίνεται να ανησυχούν πολύ για το πως φαίνονται τα ποτά τους ή αν είναι “κοριτσίστικα”. Εάν είστε ειδικός στον κλάδο και έχετε κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις, τότε εντάξει, αλλά αν δεν είστε στον τομέα τότε πρέπει να γνωρίζετε μόνο ότι υπάρχει ένας σκοπός για κάθε συστατικό. Δείξτε λίγη εμπιστοσύνη και θα σας πάω σε ένα ταξίδι.”

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩindependent.co.uk
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.