Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της γαστρονομίας

Η Θεσσαλονίκη που με βάση την ιστορία της μπορεί δικαίως να χαρακτηρίζεται ως η Ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας, είναι έτοιμη σε λίγες μέρες να υποδεχτεί την αφρόκρεμα των εκπροσώπων της ελληνικής σύγχρονης ή παραδοσιακής κουζίνας.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανεξαρτητοποιούνται από τους Χρυσούς Σκούφους και ένας νέος θεσμός ξεκινά στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο την ελληνική γαστρονομία.

Η βράβευση των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας θα γίνει την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο Grand Ballroom του 5άστερου ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki. Μέσα από μία ξεχωριστή λαμπερή τελετή, που κάθε χρόνο θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα βραβευτούν τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας που δημιουργούν αυστηρά ελληνική κουζίνα είτε σύγχρονη είτε παραδοσιακή.

Dinner de gala

Το dinner de gala της βραδιάς, θα δημιουργήσουν έξι κορυφαίοι, πολυβραβευμένοι chef εκπροσωπώντας τις ελλαδικές περιοχές μέσα από τη νέα ελληνική κουζίνα.

Ο Απόστολος Αλτάνης «Hyatt Regency Thessaloniki» και ο Σωτήρης Ευαγγέλου «Makedonia Palace Thessaloniki» θα εκπροσωπήσουν την Μακεδονία, ο Έκτορας Μποτρίνι «Etrusco, Κέρκυρα» το Ιόνιο, ο Γιάννης Μπαξεβάνης «Ferryman Ελούντα» την Κρήτη, ο Αθηναγόρας Κωστάκος μετά από χρόνια στη Μύκονο και τώρα στο «Meraki, Λονδίνο» εκπροσωπεί το Αιγαίο και ο Γιάννης Παρίκος «Varoulko Seaside» που θα εκπροσωπεί την Αθήνα.

Πρόκειται για έξι chef που βρίσκονται σταθερά στην γαστρονομική κορυφή της Ελλάδας, δημιουργώντας και προβάλλοντας την εθνική μας γαστρονομία.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.