Πως να εξοικονομήσετε χρόνο στο μαγείρεμα

Ο χρόνος είναι ο εχθρός οποιουδήποτε διστακτικού μάγειρα. Θα μπορούσαμε να μαγειρεύουμε στον φούρνο για μια ώρα – ή θα μπορούσαμε να πατήσουμε με το δάχτυλο μας μερικές φορές σε μια εφαρμογή και απλά να περιμένουμε για έναν ντελιβερά να φθάσει στις πόρτες μας.

Αλλά το μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ πιο υγιεινό και ικανοποιητικό. Εκτός αυτού, οι σεφ αποδεικνύουν ότι είναι δυνατόν να φτιάξουμε γεύματα  στο πι και φι. Για να μάθετε πώς, ρωτήσαμε μερικούς κορυφαίους σεφ για τις συμβουλές μαγειρικής που τους  βοηθούν να εξοικονομούν χρόνο.

Andrew Dargue, ο επικεφαλής σεφ του χορτοφαγικού εστιατορίου Vanilla Black στο Λονδίνο

andrew-vanillablack.jpg

Εάν φτιάχνετε ζύμη, να το κάνετε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόχαρτου. Αυτό θα σας βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου γιατί δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε τον πάγκο σας μετά. Επίσης, όταν ψήνετε λαχανικά, βάλτε στο δίσκο σας λαδόχαρτο, ώστε να μην χρειάζεται να καθαρίσετε το δίσκο μετά.

Ο Lee Skeet διοργανώνει ένα αυτόνομο pop-up εστιατόριο. Έχει έδρα την Κορνουάλη

lee-skeet-dan-harding-theshop-kensal-rise.jpg

Αν φιλετάρω σκουμπρί, έχω μια τεχνική που έχω αναπτύξει όπου μπορώ να φιλετάρω και να καθαρίσω το ψάρι κάνοντας οκτώ κινήσεις. Δεν είναι ο συνηθισμένος τρόπος για να φιλετάρεις, είναι κάτι που έχω συνηθίσει και το κάνω συνέχεια. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα, βρείτε μια μέθοδο που σας ταιριάζει και τελειοποιήστε την με την πάροδο του χρόνου.

Tilesh Chudasama, ιδρυτής και σεφ στο ινδικό εστιατόριο δρόμου του Λονδίνου, Chai Naasto

nasto.jpg

Μαγειρέψτε μια φορά, φάτε δύο φορές. Κάντε επιπλέον για να μπορείτε να παγώσετε ένα γεύμα, να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα ή να κάνετε κάτι καινούργιο από τα υπόλοιπα. Τέλειο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν πρέπει να εργαστείτε.

Ψιλοκόψτε και παγώστε. Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε μια έκπτωση σε  λαχανικά ή το φρούτο που νομίζατε ότι θα πηγαίνατε να φάτε φαίνεται σαν να έχει δει καλύτερες μέρες, το ψιλοκόβουμε, το βάζουμε σε μια σακούλα κατάψυξης και το αποθηκεύουμε για μια άλλη μέρα. Εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Εύκολα γεύματα. Casseroles με ένα ινδικό twist είναι τα αγαπημένα μου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτιάξετε ένα πλούσιο γεύμα γεμάτο λαχανικά και ευχαρίστηση, χωρίς να περάσετε ώρες μπροστά από τον φούρνο ή τον νεροχύτη!

Διάβασμα > ταχύτητα! Εάν κάνετε κάτι νέο από ένα βιβλίο συνταγών, διαβάστε το από την αρχή μέχρι το τέλος πριν σηκώσετε την κουτάλα. Θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία εάν το κάνετε.

Μαγειρέψτε και αμέσως καθαρίστε. Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα βουνό από βρώμικες κατσαρόλες, τηγάνια και πιάτα μετά από την προετοιμασία ενός μαγειρικού αριστουργήματος; Καθαρίστε όσο μαγειρεύετε και το βουνό θα μοιάζει περισσότερο με ένα λοφάκι”.

Tom Cenci, σεφ του Duck & Waffle, Λονδίνο, που ειδικεύεται στη βρετανική κουζίνα με επιρροές από την ηπειρωτική Ευρώπη

cenci.jpg

Όταν χρειάζεστε πολύ σκόρδο βρέξτε τις σκελίδες με ζεστό νερό, ο φλοιός θα είναι εξαιρετικά εύκολο να αποκολληθεί.

Mary Sue Milliken, σεφ και ιδιοκτήτρια των εστιατορίων Border Grill στο Λος Άντζελες

huntington-mary-sue-milliken-photobybartnagel-4426.jpg

Αγοράστε ένα κοφτερό ακριβό μαχαίρι για σεφ από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα – μου αρέσουν τα ιαπωνικά – και προσπαθήστε να το έχετε στεγνό και καθαρό ανά πάσα στιγμή. Ποτέ μην το βάλετε στο πλυντήριο και μάθετε πώς να εξασκείτε τις δεξιότητές σας με το μαχαίρι, αυτό θα σας εξοικονομήσει περισσότερο χρόνο από ο,τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε.

Η Shrimoyee Chakraborty είναι η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Calcutta Street Bengali

shrimoyee-chakraborty-credit-etienne-gilfillan-9.jpg

Επενδύστε σε μια πραγματικά καλή χύτρα πίεσης. Θα σας εξοικονομήσει ώρες. Είναι μία λιγάκι παλιά ινδική συμβουλή των γιαγιάδων, αλλά αυτές ξέρουν καλύτερα και λειτουργεί.

Daniel Fletcher, επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο Fenchurch, στο Sky Garden του Λονδίνου

dan-fletcher.jpg

“Το τέχνασμα του αλουμινόχαρτου”. Όταν το φύλλο αλουμινόχαρτου που χρησιμοποιείτε σχιστεί και δεν μπορείτε να το ξετυλίξετε, πάρτε ένα άλλο κομμάτι από αλουμινόχαρτο και τρίψτε το πάνω στο ρολό και όλο το αλουμινόχαρτο θα ξετυλιχθεί μαγικά. Γλιτώνετε αυτά τα ενοχλητικά 20 λεπτά που θα σας έπαιρνε να ξετυλίξετε το ρολό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩindependent.co.uk
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.