Η Έκθεση

Τι είναι η «Ελλάδος Γεύση»

Τρίτη χρονιά φέτος για την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» και συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε μια διοργάνωση που στόχο της έχει την απόλυτη & ολοκληρωμένη προβολή της Γαστρονομίας, του Πολιτισμού (με έμφαση στη λαϊκή παράδοση) & του Τουρισμού της Ελλάδας

Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» προσεγγίζονται υπεύθυνα ο πολιτισμός, η γαστρονομία & ο τουρισμός σε όλες τις εκφάνσεις τους από τα πλέον αρμόδια όργανα κάθε περιοχής που είναι οι Περιφέρειες & οι Δήμοι με τη συμμετοχή & συνεργασία των οποίων η Alfa Expo προχωράει σε διοργάνωση επιπλέον παράλληλων εκδηλώσεων όπως εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, live εκδηλώσεις μαγειρικής & b2b συναντήσεις με φιλοξενούμενους εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό.

Μια μεγάλη παραγωγή εργάζεται ήδη για την υλοποίηση ενός σημαντικού project το οποίο δύναται να ταξιδέψει και στο εξωτερικό. Μια αυθεντική παραδοσιακή ελληνική γειτονιά σκηνογραφείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στην Παραδοσιακή Γειτονιά «Ελλάδος Γεύση» οι  σεφ προβάλλουν τη γαστρονομία της Ελλάδας μέσω των παραδοσιακών συνταγών, οι φιλοξενούμενοι bartenders προετοιμάζουν ελληνικά κοκτέιλ για τους επισκέπτες.

Η Έκθεση με τα ιδιαίτερα στοιχεία της καλεί Περιφέρειες, Δήμους & Επιχειρήσεις να συμμετέχουν για να συμβάλλουν στην αποκάλυψη των μυστικών των επιμέρους ελληνικών περιοχών.

H Έκθεση με μια ματιά

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ

Κάθε χρόνο με επιρροές από έναν διαφορετικό τόπο της Ελλάδας και επιμέλεια αρχιτεκτονικής ομάδας, δημιουργούμε ένα θεατρικό σκηνικό στο οποίο φιλοξενούνται οι γαστρονομικές & πολιτιστικές δράσεις της Έκθεσης!

Στην Παραδοσιακή Γειτονιά «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιούνται:

 • Live εκδηλώσεις μαγειρικής
 • Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας
 • Παρασκευή κοκτέιλ από ελληνικά αποστάγματα & προϊόντα.
 • Κεράσματα
 • Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Η Παραδοσιακή Γειτονιά μας, φιλοξενεί τον επισκέπτη και αποτελεί το μέρος όπου χτυπά η καρδιά της Ελλάδας για 4 ημέρες.

Το Οπωροπωλείο, το Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Καφέ & η πλατεία του χωριού συνθέτουν το σκηνικό της Ελλάδας και σας περιμένουν και το 2018 ανανεωμένα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χαρακτηριστικές εκδηλώσεις από κάθε περιοχή, όπως αναβίωση παραδοσιακών εθίμων για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς πραγματοποιούνται στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» καθημερινά.

Κάθε Περιφέρεια, κάθε Δήμος έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τον ιδιαίτερο πολιτιστικό – λαογραφικό του χαρακτήρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης. Ζωντανές ορχήστρες, χορευτές & τραγουδιστές από κάθε γωνιά της Ελλάδας φιλοξενούνται στην Έκθεση μετά από δικές σας προτάσεις.

Εκδηλώστε και εσείς το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και μαζί με τους συνεργάτες μας θα προγραμματίσουμε για εσάς την εκδήλωσή σας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα είναι ικανό να αναδείξει μια νέα προοπτική προσέγγισης της ζωής, αρκεί να πραγματοποιηθεί στο μέρος που μας ταιριάζει με βάσει τις ανάγκες μας. Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δώσουμε στον επισκέπτη όλες τις πιθανές & μοναδικές ευκαρίες για τουρισμό στην Ελλάδα.

Δηλώστε συμμετοχή στην Έκθεση και γίνετε εσείς ο πρέσβης τουρισμού της περιοχής σας.

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας την Ελληνική Παράδοση & την αυθεντική ταυτότητα της Έκθεσης, κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι νέοι εμπορικοί επισκέπτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Hosted Buyers Program το οποίο σε κάθε χώρα προωθείται από την Ελληνική Πρεσβεία στους ενδιαφερόμενους.

Όπως οι ίδιοι έχουν αναφέρει, το κίνητρο τους για να επισκέπτονται την Έκθεση είναι ότι εδώ μπορούν να βρουν παραγωγούς κυριολεκτικά από όλη την Ελλάδα με δυσεύρετα στο εξωτερικό ελληνικά προϊόντα και χαρακτήρα delicatessen.

Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» θα βρείτε εμπορικούς επισκέπτες οι οποίοι δεν έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές ελληνικές εκθέσεις, θα επικοινωνήσετε με εμπορικούς επισκέπτες από χώρες εκτός της Ευρώπης και θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή μαζί τους σε ένα εξαιρετικά αυθεντικά ελληνικό κλίμα, σε αυτό το κλίμα που και οι ίδιοι αναζητούν.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» η κουζίνα μας , η οποία βρίσκεται στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από την εξειδικευμένη ομάδα μας αποκλειστικά και μόνο για την προβολή των δικών σας προϊόντων.

Τα ράφια του Παραδοσιακού μας Παντοπωλείου γεμίζουν με τα δικά σας προϊόντα τα οποία και προβάλλονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, live συνδέσεις και χρησιμοποιούνται απευθείας από τους σεφ για την Παρασκευή και παρουσίαση των συνταγών.

Η βασική ομάδα σεφ της Έκθεσης εμπλουτίζεται κάθε χρονιά με διάσημους σεφ οι οποίοι πραγματοποιούν συνταγές από διάφορες γευστικές πρωτεύουσες της Ελλάδας.

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΑΣ

 • Το προϊόν σας προβάλλεται στα ράφια του Παραδοσιακού Παντοπωλείου
 • Εκφωνείται από τους σεφ την ώρα της παρασκευής της συνταγής.
 • Αποστέλλεται με παραδοσιακά καλάθια στους Δημοσιογράφους.
 • Παρουσιάζεται μέσω των καλαθιών στις ζωντανές συνδέσεις.
 • Μπαίνει στο σπίτι του καταναλωτή πριν ακόμη το αγοράσει, μέσω των κληρώσεων με καλάθια παραδοσιακών προϊόντων πριν και κατά τη διάρκεια της Έκθεσης.

 

ΤΟΜΕΙΣ

Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά Προϊόντα, Αλλαντικά, Ψαρικά, Αλίπαστα, Αρτοποιία, Ζαχαροπλαστική, Ξηροί Καρποί, Παραδοσιακά Προϊόντα, Βιολογικά Προϊόντα, Φρούτα- Λαχανικά (Αποξηραμένα, φρέσκα) Συνεταιρισμοί, Αρωματικά Βότανα, Κονσέρβες, Ζυμαρικά, Κατεψυγμένα, Λάδι, Ελιά, Αποστάγματα, Αλκοολούχα Ποτά, Καφές, Αναψυκτικά, Ροφήματα, Αφεψήματα, Οίνος, Εκπαιδευτικά ιδρύματα, Εκδόσεις κλπ.

Κάθε εκθέτης έχει το δικό του εκθεσιακό περίπτερο στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας στην οποία ανήκει  στο οποίο προβάλλει τα προϊόντα του.

 

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να συμμετέχετε στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»:

 • Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»είναι η μοναδική έκθεση που πραγματοποιείται με στόχο την απόλυτη προβολή της Ελλάδας πολιτισμικά, τουριστικά & επιχειρηματικά.
 • Πραγματοποιείται σε έναν απο τους μεγαλύτερους Δήμους της Αθήνας και την πρώτη χρονιά ξεπέρασε την προβλεπόμενη επισκεψιμότητα αναδεικνύοντας τη σημαντικότητά της στην αγορά των εκθέσεων.
 • Γιατί η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»είναι μια αναβάθμιση στην ελληνική πραγματικότητα των εκθέσεων με άριστες εγκαταστάσεις και επαγγελματική προσέγγιση.
 • Η «Ελλάδος Γεύση» απομακρύνεται από τα στερεότυπα των εκθέσεων και φέρνει νέο αέρα στις εκθέσεις με διαδραστικότητα απέναντι στην Έκθεση και στον επισκέπτη, με αλληλεπίδραση φορέων, ψυχαγωγία & ενημέρωση επισκεπτών και ευκαιρίες εξαγωγής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.