Φέρτε κοντά σας ανθρώπους…. πιο έξυπνους από εσάς.

Οι απλοί συνεργάτες κάνουν ότι τους πεις, οι καλοί συνεργάτες κάνουν αυτό που χρειάζεσαι χωρίς να πεις τίποτε! Οι άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά είναι οι άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι από εσάς – στον τομέα τους. Οι σπουδαίοι επιχειρηματίες αφιερώνουν πολύ χρόνο στο να στελεχώσουν την κατάλληλη ομάδα για την επίτευξη των στόχων τους.

Από την άλλη, μερικοί επιχειρηματίες είναι τόσο ερωτευμένοι με τους εαυτούς τους (νάρκισσοι) που έχουν απάντηση για κάθε ερώτηση και είναι απόλυτοι στις αποφάσεις τους. Αντίθετα, οι πραγματικά ηγέτες γνωρίζουν πως να κάνουν στην άκρη και να αφήνουν τους άλλους να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Εν ολίγοις, αν συναντήσετε ανθρώπους με περισσότερο πάθος, περισσότερες γνώσεις και περισσότερη όρεξη από εσάς, τότε να είστε σίγουροι πως μαζί τους θα μπορέσετε να φτάσετε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο.

επιλογή μαγείρωνΣας παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε στους συνεργάτες σας για να επιλέξετε τους κατάλληλους:

  • Να υλοποιούν ενέργειες. Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν τι χρειάζεται, έχουν αυτοπεποίθηση να πάρουν αποφάσεις και χωρίς εσάς. Η έγκαιρη υλοποίηση των ενεργειών είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία μιας επιχείρησης.
  • Να προτείνουν δικές τους ιδέες και λύσεις. Πρέπει να αναζητήσετε συνεργάτες που σας προτείνουν λύσεις και ιδέες που δεν είχατε σκεφτεί καν! Το μυστικό είναι να μαθαίνετε συνεχώς από εκείνους!
  • Να είναι θετικά παθιασμένοι. Οι ιδανικοί συνεργάτες βλέπουν την επιχείρηση όπως εσείς: σα να είναι το δικό τους «παιδί». Αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και μιλούν απελευθερωμένα, έχοντας το θάρρος της γνώμης τους και όχι αμυντικά και όχι με φόβο.
  • Να ακούν περισσότερο παρά να μιλούν. Είναι πολύτιμο να συνεργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχουν την εμπειρία σας, σας θαυμάζουν, μαθαίνουν από εσάς και η φαντασία και η ζωντάνια τους δεν έχει όριο.
  • Να μην είναι νάρκισσοι. Η ομορφιά και η φιλαρέσκειά τους τους κάνουν να δείχνουν έξυπνοι αλλά στην πραγματικότητα αποκρύπτουν οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει να φανούν αδύναμοι και δεν δίνουν σημασία στην γνώμη των άλλων. Θα δεχτούν με χαρά την επιτυχία αλλά θα επιρρίψουν την αποτυχία σε άλλους.

Οι ικανοί συνεργάτες δεν φαίνονται μόνο από ένα καλά δομημένο και πλούσιο βιογραφικό. Χρειάζεται να μπορείτε να ψυχολογείτε τους ανθρώπους από κοντά για να εκτιμήσετε σωστά μια επαγγελματική προσωπικότητα. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι: να μην βάζετε το «εγώ» σας μπροστά και επιτρέψτε στον εαυτό σας να έρθει κοντά σε ανθρώπους …πιο έξυπνους από εσάς. Είναι ο βασικότερος τρόπος για να εξελίξετε την επιχείρησή σας και τον εαυτό σας!

Θέμης Σαρανταένας

Σύμβουλος Μάρκετινγκ & Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων

www.marketingconsultant.gr

Σαρανταένας Θέμης

Photo Credits: https://www.twenty20.com

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.