Πως μπορείτε να προσελκύσετε πελάτες στο εστιατόρίο σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι δυνατό χαρτί για τα εστιατόρια. Όλοι όσοι έχουν εμπειρία στον χώρο της εστίασης το γνωρίζουν αυτό.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χρειάζεται την απαραίτητη προετοιμασία και υπάρχουν ορισμένα τυπικά βήματα που πρέπει να κάνετε – τα οποία  μπορεί να έχετε κάνει βέβαια στο παρελθόν – για να εξασφαλίσετε την επιτυχία και να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές σας.

Ποια είναι τα βήματα;

Μενού εστιατορίου για το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου

Η προσφορά ενός ρομαντικού μενού είναι το ιδανικό πρώτο βήμα. Το μενού λοιπόν, θα πρέπει να προσφέρει στους πελάτες επιλογές από όμορφα και απολαυστικά πιάτα, τόσο για κρεατοφάγους όσο και για χορτοφάγους. Ένα  παραδοσιακό ρομαντικό μενού περιλαμβάνει στρείδια, αστακό, φιλέ μινιόν, φοντύ σοκολάτας, σαμπάνια, κρασί και φυσικά  κοκτέιλ. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι πολλοί  πελάτες σας μπορεί να προτιμούν  μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι, επομένως  η δημιουργία ειδικών προσφορών για πακέτο μπορεί να είναι επικερδής.

menu αγίου βαλεντίνουPromotion

Τα newsletter, τα  social media και το site  του εστιατορίου σας,  μπορούν να είναι χρήσιμα ενόψει της μεγάλης ημέρας. Η διαφήμιση στις ειδικά προετοιμασμένες εκδηλώσεις σας είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε τη βάση δεδομένων τα στοιχεία επικοινωνίας των πελατών σας για να τους ειδοποιήσετε μέσω newsletter ή SMS για ειδικές προσφορές πχ ζωντανή μουσική για την συγκεκριμένη βραδιά. Παρεμπιπτόντως, το TikTok είναι τώρα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο και αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές από τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, οπότε φροντίστε να το προσθέσετε στις εφαρμογές σας εάν δεν το έχετε ήδη κάνει. Επιπλέον, αν και είναι γενικώς ξεπερασμένη η διαφήμιση μέσω εφημερίδων και διαφημιστικών φυλλαδίων μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για εσάς. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα σας να είναι οργανωμένη και προετοιμασμένη κατάλληλα.

Ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι οικεία και ζεστή, με απαλό φωτισμό, κεριά και ρομαντική διακόσμηση. Ορισμένα εστιατόρια επιλέγουν ζωντανή μουσική, εκπληξεις και άλλα ιδιαίτερα event για να κάνουν τη βραδιά ρομαντική και ξεχωριστή. Η εξυπηρέτηση θα πρέπει να είναι άψογη, αλλά διακριτική, για να μπορέσουν οι πελάτες να απολαύσουν μια χαλαρή και όμορφη γευστική εμπειρία. Ένα ρομαντικό εστιατόριο θα πρέπει να προσφέρει κάποια ιδιωτικότητα και τα τραπέζια είναι ιδανικό να έχουν απόσταση μεταξύ τους ώστε να νιώσουν άνετα οι πελάτες. Απαλή μουσική υπόκρουση ή ζωντανή μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την κατάλληλη διάθεση για μια ρομαντική βραδιά. Ιδιαίτερες πινελιές όπως τριαντάφυλλα, σοκολάτες ή άλλα δώρα στο τέλος του γεύματος θα εντυπωσιάσουν κάθε πελάτη και σίγουρα θα σας προτιμήσει και σε άλλη ξεχωριστή βραδιά.

δειπνο εστιατόριο αγιου βαλεντινουΣυνεργασίες

Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να συνεργαστείτε με ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή άλλες τοπικές επιχειρήσεις για να προσφέρετε την τέλεια ρομαντική εμπειρία στους πελάτες σας που θα τους μείνει αξέχαστη.

Η έμμεση προσέλκυση πελατών

Υπάρχουν και κάποιοι εστιάτορες που  θέλουν να αλλάξουν εντελώς το σκηνικό και να προσφέρουν μια νέα, απροσδόκητη εμπειρία στον πελάτη. Η ζωντανή μουσική, τα μενού γευσιγνωσίας, η γευσιγνωσία κρασιού ή ένα ρομαντικό μάθημα μαγειρικής στο εστιατόριο είναι ιδανικές για να προσελκύσετε  κόσμο και για να προσφέρετε κάτι το διαφορετικό.

Το κάθε  εστιατόριο είναι μοναδικό, δεν υπάρχει συνταγή που να εγγυάται την επιτυχία και τα αυξημένα έσοδα. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί. Η  Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένας από εκείνες τις μέρες που ο δοκιμασμένος και αληθινός ρομαντισμός και η παράδοση συχνά κερδίζουν και φέρνουν  τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάτε ότι όλα έχουν στόχο την καλύτερη εμπειρία του πελάτη.  

Happy (και με πολλά έσοδα) Valentine’s Day!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩmarketman.com
Η Χριστίνα είναι απόφοιτη του τμήματος ελληνικής φιλολογίας του ΑΠΘ. Ασχολείται ενεργά με τον χώρο της εκπαίδευσης από το 2015. Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Αγαπάει τα ταξίδια, το θέατρο και τα καλαίσθητα εστιατόρια. Αναζητά διαρκώς καινούργιες γεύσεις και καινοτόμες ιδέες στη μαγειρική. Αδυναμία της είναι τα γλυκά. Εξάλλου πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο.