Το Instagram και τα εστιατόρια

Όταν μπείτε σε ένα εστιατόριο, υπάρχει ακόμα η πιθανότητα κάποιος να πάρει την παραγγελία σας με ένα στυλό και χαρτί. Τα εστιατόρια λειτουργούν καλά χωρίς να νοιάζονται για τις τεχνολογικές εξελίξεις εδώ και αιώνες. Αλλά πρόσφατα, η βιομηχανία φιλοξενίας στο σύνολό της έχει αρχίσει να αγκαλιάζει την τεχνολογία με πολλούς τρόπους – από τον τρόπο που δέχονται κρατήσεις και διαχειρίζονται τους καταλόγους αναμονής μέχρι και τον τρόπο με το οποίο πληρώνετε το λογαριασμό σας.

Μέσα σε όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν την εστίαση, τα κοινωνικά μέσα είναι αυτά που προκαλούν ορατές αλλαγές στην εμπειρία του εστιατορίου, ιδιαίτερα το Instagram, η κινητή υπηρεσία φωτογραφιών που έχει καταλάβει τον κόσμο μέσα σε έξι σύντομα χρόνια.

Διακεκριμένα εστιατόρια, όπως το Per Se στη Νέα Υόρκη και το Fat Duck στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποθαρρύνουν τη φωτογράφηση με φλας. Αντ’αυτού, τα περισσότερα εστιατόρια κατέληξαν να αγκαλιάζουν το ταχέως αναπτυσσόμενο Instagram ως ένα νέο εργαλείο μάρκετινγκ και έναν τρόπο σύνδεσης με τους πελάτες τους. Είναι λογικό.

social-mediaΗ γενιά με την μεγαλύτερη κατανάλωση

Οι millennials γευματίζουν έξω περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά. Σύμφωνα με το Restaurant Marketing Labs, οι millenials δαπανούν 174 δολάρια το μήνα σε εστιατόρια και υπάρχουν σχεδόν 50 εκατομμύρια από αυτούς στο Instagram μόνο στις Η.Π.Α. Με την αύξηση της δημοτικότητας του Instagram, τα εστιατόρια έχουν προσαρμοστεί ώστε να είναι περισσότερο φιλικά προς την τεχνολογία.

1. Η διακόσμηση και ο σχεδιασμός έχουν γίνει πιο σημαντικά.

Η διακόσμηση και ο σχεδιασμός γίνονται όλο και πιο σημαντικό μέρος της τραπεζαρίας, καθώς οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε στοιχεία, όπως η τέχνη στους τοίχους, ο τρόπος που η επιφάνεια του τραπεζιού έρχεται σε αντίθεση με την πλάκα και τον φωτισμό.

Η αυξανόμενη έμφαση στον σχεδιασμό δεν είναι απλώς μια σύμπτωση. Στην πραγματικότητα, ο διάσημος εστιάτορας της Νέας Υόρκης, Michael Chernow, σημείωσε τη σημασία τους κατά τη σχεδίαση του φιλικού-προς-φωτογραφίες εστιατορίου του, Seamore’s.

“Το Instagram είναι 100% υπεύθυνο για το design,” είπε.

Ο Ken Fulk, σχεδιαστής εσωτερικών χώρων εστιατορίων ο οποίος εργάστηκε στο Sadelle’s, ένα νέο hot spot από την Major Food Group, μας είπε ακριβώς τα ίδια.

“Εμπνέεστε από το Instagram, επειδή οι άνθρωποι έχουν γίνει σπουδαίοι στην φωτογράφηση χώρων και πραγμάτων… Έχετε κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους που δημοσιεύουν εκείνες τις όμορφες εικόνες και πώς δεν θα μπορούσατε να εμπνευστείτε από αυτό;”

Η επένδυση στο σχεδιασμό είναι μια επένδυση στο μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για τη σημερινή ψηφιακή καταναλωτική αγορά.

2. Η παρουσίαση των τροφίμων έχει γίνει πιο σημαντική.

Αυτό το νέο trend έχει επίσης οδηγήσει σε πιο δημιουργικές παρουσιάσεις τροφίμων και μεγαλύτερη έμφαση στην όμορφη παρουσίαση πιάτων. Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα που βγήκε στο προσκήνιο του τομέα της εστίασης το 2016 είναι το milkshake από το Black Tap Craft Burgers and Beer στη Νέα Υόρκη. Τα milkshakes τους είναι εξωφρενικά διακοσμημένα, πολύχρωμα αριστουργήματα που είναι ο καλύτερος παρτενέρ για τα social media.

Σύμφωνα με τον σεφ του Black Tap Joe Isidori, το Instagram έχει καταστήσει το Black Tap μια από τις μεγαλύτερες τάσεις τροφίμων αυτού του έτους. “Κάθε φορά που δημοσιεύουμε μια νέα συνεργασία ή ένα milkshake, οι φωτογραφίες μας γίνονται viral και οι γραμμές στο εστιατόριο συνεχίζουν να μεγαλώνουν – η ορμή δεν σταματάει ποτέ”.

Όπως αναφέρθηκε από το Bloomberg, ακόμη και τα fast-food restaurants έχουν πηδήξει στο τρένο του Instagram.

Η αλυσίδα εστιατορίων της Chili’s αποφάσισε να αγκαλιάσει αυτό το χρυσωρυχείο μάρκετινγκ, σερβίροντας τις πατάτες σε πιάτα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλλάζοντας τα ψωμάκια στα burger τους για να είναι πιο αισθητικά ευχάριστα, όπως ενθαρρύνει ο Wyman Roberts, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Chili’s, Brinker International Inc.

3. Οι χαρακτηριστικές στιγμές που έχουν φτιαχτεί για τα social media έχουν γίνει πιο σημαντικές.

Βλέπουμε επίσης μια μετατόπιση του τρόπου με τον οποίο τα εστιατόρια δημιουργούν σκόπιμες, Instagrammable, στιγμές, με ιδιαίτερες πινελιές σχεδιασμένες να προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο Dante, ένα δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, γίνονται ειδικά κοκτέιλ με πάγο, σφραγισμένο με το όνομα του εστιατορίου. Αυτό το άγγιγμα είναι επώνυμο, αξέχαστο, εξαιρετικά Instagrammable και αποτελεσματικό, με πολλούς επισκέπτες να βάζουν φωτογραφίες των ποτών τους στα social media.

Ομοίως, το Mission Chinese Food, η Lucky Bee και το ZZ’s Clam Bar παρουσιάζουν επίσης με ευρηματικό και μοναδικό τρόπο τα ποτά τους. Σκεφτείτε ολόκληρες καρύδες, μοβ λαμπτήρες φωτισμού και αναμνηστικούς ορειχάλκινους ανανάδες ως ποτήρια. Όταν οι επισκέπτες βάλουν αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram δεν χρειάζεται να βάλουν κάποιο σχόλιο γιατί όλοι ξέρουν από ποια επιχείρηση προέρχονται, επειδή είναι τόσο εικονικά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩentrepreneur.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.