Location, location, location

Θα νιώθατε άνετα αν τρώγατε ένα γεύμα στη φυλακή; Πώς θα νιώθατε αν τρώγατε θαλασσινά κάτω από τη θάλασσα ή το δείπνο πάνω σε ένα δέντρο; Αυτά τα εννέα εστιατόρια από όλο τον κόσμο έχουν πάει φαγητό σε μέρη που δεν θα περιμένατε ποτέ – κυριολεκτικά.

McDonald’s στον κόλπο Guantanamo

Το μόνο McDonald’s στο νησί της Κούβας βρίσκεται μέσα στη ναυτική βάση του κόλπου του Guantanamo. Είναι προσβάσιμο μόνο από το προσωπικό της βάσης – αν και, σύμφωνα με το ABC News, είναι πιθανό “οι ανακριτές των ΗΠΑ να αγοράζουν τρόφιμα από το McDonald’s για να δωροδοκήσουν τους κρατουμένους τους”.

Pizza Hut/KFC Combo στις πυραμίδες της Αιγύπτου

Οι ειδικοί υποθέτουν ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ολοκληρώθηκε γύρω στο 2560 π.Χ. Η Σφίγγα ολοκληρώθηκε γύρω στο 2532 π.Χ. Το Kentucky Fried Chicken και η Pizza Hut ιδρύθηκαν τον 20ό αιώνα. Τώρα, όμως, μπορείτε να βρείτε αυτούς τους ναούς γρήγορου φαγητού λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από μερικά από τα πιο εικονικά κτίρια στην ιστορία του ανθρώπου.

The Catacombs Restaurant

Το εστιατόριο Catacombs μπορεί να αποτελεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Lancaster, Penn, αλλά θα δυσκολευτείτε να το βρείτε στο Google Maps. Χωμένο κάτω από τη γη, κάτω από ένα ζυθοποιείο, το Catacombs προσφέρει tours, δείπνο και, αναμφισβήτητα, λόγω της εγγύτητάς του με το Bube’s Brewery, ποτά.

Το Yurt στην Solitude

Εάν το γεγονός ότι το Yurt στην Solitude (που βρίσκεται στη Γιούτα) δέχεται μόνο 24 επισκέπτες κάθε φορά, μένει μόνο για τέσσερις ώρες την ημέρα ανοιχτό, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, δεν επιτρέπει σε κανέναν κάτω των 13 να δειπνήσει εκεί και κοστίζει 130 δολάρια ανά άτομο δεν είναι αρκετό, σκεφτείτε αυτό: Πρέπει να περπατήσετε μισό μίλι στο χιόνι για να φτάσετε εκεί. Τα καλά νέα? Τουλάχιστον το Yurt παρέχει χιονοπέδιλα.

Το οχυρό Medici

Στο 500 χρονών οχυρό Medici λίγο έξω από την Volterra της Ιταλίας, οι φυλακισμένοι βοηθούν τους σεφ να ετοιμάσουν ειδικά γεύματα, τα οποία σερβίρονται στο κοινό περίπου μία φορά το μήνα. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ενώ απολαμβάνετε στο γεύμα σας, ότι αυτό το μέρος δεν είναι κάποιο τρικ ή τέχνασμα. Είναι πραγματικά μια φυλακή μέγιστης ασφάλειας.

Ithaa

Το Ithaa στο Rangali Island Resort, το οποίο άνοιξε το 2005 και βρίσκεται στις Conrad Maldives, είναι ένα γυάλινο εστιατόριο που βρίσκεται 16 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Το εστιατόριο προσφέρει σε 14 επισκέπτες θέα 270 μοιρών στο νερό καθώς τα θαλάσσια πλάσματα κολυμπούν γύρω σας… και καθώς τα θαλασσινά είναι το κύριο πιάτο στο μενού, μπορείτε να δείτε το δείπνο σας εκεί έξω.

Dinner in the Sky

Εάν δεν είστε φαν των υψών, αυτό δεν είναι για σας. Το Dinner in the sky, το οποίο προέρχεται από το Βέλγιο, χρησιμοποιεί γερανό για να σηκώσει ολόκληρη τραπεζαρία (πλήρης με προσωπικό, σεφ και τραπέζι) 160 πόδια στον αέρα, όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει την τουαλέτα εκ των προτέρων, επειδή δεν υπάρχει επιστροφή μεταξύ των γευμάτων.

Το Redwoods Treehouse

Το Redwoods Treehouse στο Warkworth, Νέα Ζηλανδία, δεν είναι τεχνικά εστιατόριο – είναι ένας χώρος όπου γίνονται γάμοι, πάρτι και εταιρικές εκδηλώσεις. Όμως, το Treehouse προσφέρει catering για το χώρο (το οποίο κοστίζει $ 3000 για να το κλείσετε πριν καν ασχοληθείτε με τα τρόφιμα και τα ποτά), γεγονός που το καθιστά αρκετά παράξενο για αυτή την λίστα.

The Rock Restaurant

Το εστιατόριο The Rock, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Ζανζιβάρης, είναι εύστοχα ονομασμένο. Χτισμένο πάνω σε ένα τεράστιο βράχο στον Ινδικό Ωκεανό (ο οποίος αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως καλύβα ψαρά), το εστιατόριο άνοιξε το 2010 και είναι προσβάσιμο με τα πόδια… τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Διαφορετικά, το εστιατόριο προσφέρει μια βάρκα για να σας μεταφέρει στην ακτή.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩentrepreneur.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.