Η εστίαση τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η περίοδος των γιορτών πλησιάζει. Οι άνθρωποι έχουν μια πιο χαλαρή διάθεση ακόμα στα χρήματα που σκοπεύουν να διαθέσουν για το γεύμα τους.Είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα εστιατόριο να αξιοποιήσει το εορταστικό mood και να βγει κερδισμένο από τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Ο σωστός προγραμματισμός είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά και θα καθορίσει αν η φετινή εορταστική περίοδος θα είναι αποτυχημένη ή γεμάτη πελάτες και αυξημένα έσοδα. Ακολουθούν μερικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε φέτος:

Δωροκάρτες – Christmas Restaurant GiftCard

Μπορείτε να δώσετε την δυνατότητα στους πελάτες σας να κάνουν δώρο ένα γεύμα δύο ατόμων σε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Στο εξωτερικό οι δωροκάρτες είναι το πιο περιζήτητο είδος δώρου κατά την περίοδο των γιορτών. Η ευκολία μιας giftcard και η ευελιξία να αγοράσουν ό, τι θέλουν από το μενού, είναι κάτι που αρέσει πολύ στους αποδέκτες αυτού του δώρου. Είναι μια προσιτή επιλογή και χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορείτε να την προσφέρετε μέσω της ιστοσελίδας σας, μέσω τον social media ή να την εκτυπώσετε.

Χριστουγεννιάτικη δωροκάρτα

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση στο Εστιατόριο

Οι πελάτες του εστιατορίου μας δεν θέλουν απλώς να τρώνε φαγητό όπως τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, θέλουν να νιώσουν ζεστασιά και γεμίσουν από χριστουγεννιάτικες εικόνες. Αν σας επιτρέπει το budget πληρώστε κάποιον επαγγελματία να το κάνει για εσάς. Καθορίστε επίσης μια ημερομηνία έναρξης της εορταστικής περιόδου στο μαγαζί σας, όταν θα είναι έτοιμη και η διακόσμηση ώστε να γνωρίζουν οι πελάτες ότι μπορούν να μπουν στο κλίμα των γιορτών ερχόμενοι στο εστιατόριο σας. Επίσης, μπορεί μερικοί υπάλληλοι σας να αγαπούν τη διακόσμηση, οπότε αφήστε τη δημιουργικότητά τους να λάμψει.

Ιδανικά οργανώστε το ως δραστηριότητα εκτός ωραρίου, ενθαρρύνετε την οικογένεια και τα παιδιά τους να έρθουν και να βοηθήσουν. Θα ήταν πολύ ωραίο, μάλιστα, να αφήσετε και τους πελάτες και τα παιδιά τους να κρεμάσουν στολίδια στο δέντρο ή γύρω από το εστιατόριο. Προμοτάρετε την όλη διαδικασία σε Tik-Tok και Instagram Reels.

χριστουγεννιάτικο decor
Christmas decor

Εορταστικό Μενού Εστιατορίου

Είναι η τέλεια στιγμή να δημιουργήσετε ένα ειδικό εορταστικό μενού. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να δώσετε μια εορταστική νότα στο βασικό σας μενού. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέστε διαφορετική γαρνιτούρα στα πιάτα, να προσφέρετε κουραμπιέδες και μελομακάρονα για επιδόρπιο, ζεστό κρασί κτλ

Christmas dinner table
Christmas dinner table

Υπηρεσία Catering και Take Away μόνο για την περίοδο αυτή

Μεταφέρετε το μενού του εστιατορίου σας στο σπίτι του καταναλωτή. Είτε πρόκειται για fast food ή fine dinning μενού, το catering είναι κατάλληλο τόσο για ένα πάρτι, όσο και για το επίσημο οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δείπνο. Εάν έχετε παρατηρήσει μειωμένη κίνηση κατά τη διάρκεια της περσινής εορταστικής περιόδου στο εστιατόριο σας, μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εντάξετε υπηρεσία catering μόνο για την περίοδο αυτή. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσετε αυτή την υπηρεσία και αν τελικά δεν πάει καλά να μην εκτεθείτε αν τελικά αποφασίσετε να μην την συνεχίσετε. Αν όμως πετύχει τότε… «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Χριστουγεννιάτικο delivery

Καταγραφή φέτος, καλύτερη εκτίμηση του χρόνου

Ένα καλά οργανωμένο εστιατόριο θα πρέπει να είναι έτοιμο να υποδεχθεί πολύ περισσότερο κόσμο από το συνηθισμένο την περίοδο των εορτών, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Μετά από κάθε εορταστική περίοδο, αποθηκεύστε αντίγραφα των αναφορών με τα αναλυτικά στοιχεία αποθέματος, καθώς και σημειώσεις από την ομάδα της κουζίνας. Αυτά τα στοιχεία θα σας είναι πολύτιμα για την προετοιμασία της επόμενης εορταστικής περιόδου.

καταγραφη κουζίνας εστιατορίου

Στελέχωση προσωπικού

Είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό ενός καταστήματος εστίασης να επαρκεί για την την αυξημένη ζήτηση του διαστήματος 20 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε από τώρα τις εποχιακές προσλήψεις, προτού οι ανταγωνιστές σας προλάβουν να συγκεντρώσουν τα πιο αξιόπιστα και έμπειρα άτομα. Η σωστή στελέχωση είναι το κλειδί για μια εξαιρετική υπηρεσία πελατών.

προσωπικο εστιατορίου

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας και Promotion

Δεν θα είναι όλα τα εστιατόρια ανοιχτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ενημερώστε τους πελάτες σας για το εορταστικό ωράριο λειτουργίας και το πρόγραμμά σας εκ των προτέρων μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, στείλτε newsletter αν έχετε emails πελατών. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να ανταμείψετε τους θαμώνες σας για την αφοσίωσή τους με μια προσφορά ή έκπτωση. Ωστόσο, το κόστος και ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι συνέχεια στο νου σας για να αποφύγετε οποιαδήποτε απώλεια. Είναι σίγουρο πως οι πελάτες θα εκτιμήσουν κάθε είδους έκπτωση που προσφέρετε.

εορταστικό ωράριο λειτουργίας εστιατόριο

Συνεισφορά και αξίες της επιχείρησης

Οι μέρες αυτές είναι μια καλή ευκαιρία να προσφέρετε στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους και είναι πιο ανοιχτοί στη συνεισφορά. Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε τις αξίες της επιχείρησης σας είναι η δωρεά τροφίμων που δεν χρησιμοποιήσατε προς τους άστεγους της περιοχής ή να δείξετε ενεργά την υποστήριξη σας με την οργάνωση ενός φιλανθρωπικού event που συγκεντρώνει παιχνίδια ή χρήματα για άπορες οικογένειες. Σκεφτείτε, επίσης, να δημιουργήσετε μια βραδιά, «νύχτα συνεισφοράς», δωρίζοντας ένα μέρος των κερδών σας σε κάποιο ίδρυμα της γειτονιάς.

συνεισφορά εστιατορίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
Η Χριστίνα είναι απόφοιτη του τμήματος ελληνικής φιλολογίας του ΑΠΘ. Ασχολείται ενεργά με τον χώρο της εκπαίδευσης από το 2015. Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Αγαπάει τα ταξίδια, το θέατρο και τα καλαίσθητα εστιατόρια. Αναζητά διαρκώς καινούργιες γεύσεις και καινοτόμες ιδέες στη μαγειρική. Αδυναμία της είναι τα γλυκά. Εξάλλου πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο.