Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού

amorgos

Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου όπου και ανοίγει επίσημα η αυλαία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή της τοπικής κουζίνας της Αμοργού που βασικό της σκοπό θα έχει την ανάδειξη και τη προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού, σε ένα ευρύτερο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό.
Οι διοργανωτές μας αποκάλυψαν ότι η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού θα είναι ένα πάζλ από διαφορετικές εκδηλώσεις κυρίως γύρω από την γαστρονομία αλλά όχι μόνο, μιας και θα υπάρχουν και οι ανοικτές εκδηλώσεις του καταδυτικού event «Authentic Big Blue».

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες εκείνες τις  εκδηλώσεις της Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού που είναι ανοικτές και δωρεάν για το κοινό και που αποτελούν μια καλή αφορμή για να επισκεφθείτε το νησί της Αμοργού τον Σεπτέμβρη:

Τελετή Έναρξης

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Χώρα, Πλατεία Λόζας

Ώρα 7:00μμ

Μετά την τελετή έναρξης των καταδυτικών αγώνων «Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο» θα ακολουθήσει ένα γνήσιο Αμοργιανό γλέντι με φαγητό, ποτό, μουσική και χορό, από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Γιορτή Κρασιού

Τετάρτη & Πέμπτη 20-21 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάπολα Αμοργού

Ώρα 7:00-11:00μμ

Διήμερη γιορτή κρασιού με 15 καλεσμένα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα!

Στην ίδια εκδήλωση τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7μμ, η δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα θα μας μαγειρέψει «Με κρασί και ελληνικά», όπως στο ομώνυμο βιβλίο της.

Συνέδριο Γαστρονομίας με Θέμα: «Ταυτότητα και μέλλον της Αμοργιανής κουζίνας»

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Αιγιάλη, Ασκάς

Ώρα 5:00-7:00μμ

θα διεξαχθεί Συνέδριο Γαστρονομίας στην Αιγιάλη της Αμοργού με θέμα την ταυτότητα και το μέλλον της κυκλαδίτικης κουζίνας και ειδικά εκείνη της Αμοργού, με σπουδαίους καλεσμένους ομιλητές. Στην ίδια εκδήλωση θα μας μιλήσουν για το πώς εμπνεύστηκαν το βιβλίο τους «Του ανέμου και της αρμύρας» οι συγγραφείς του Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη, και Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, οι οποίοι έχουν αφιερώσει ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο τους στο νησί της Αμοργού.

Παρουσίαση Καφενείων της Αμοργού

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αρκεσίνη, Καφενείο «ο Μάκης»

Ώρα 6:00-7:00μμ

Παρουσίαση των πέντε καφενείων της Αμοργού από τον συγγραφέα και εμπνευστή του ελληνικού οδηγού γαστρονομίας «Greek Gastronomy Guide» Γιώργο Πίττα, όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του « Τα καφενεία της Ελλάδος».

Συναυλία

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι

Ώρα 9μμ

Συναυλία του Eric Serra, συνθέτη της μουσικής της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»!

Τελετή Λήξης

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Κάτω Μεριά, Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής

Ώρα 8:30μμ

Στο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο μάγειρας της γιορτής του ομώνυμου Πανηγυριού κ. Βαγγέλης Μενδρινός και το επιτελείο του θα μαγειρέψουν σε όλους όσους παραβρεθούν τη βραδιά εκείνη στη τελετή λήξης. Φέτος, ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα συνδράμει μαγειρικά στην μεγάλη αυτή γιορτή!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.