Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού

Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού, ένα μικρό Φεστιβάλ στα Γρεβενά, εν όψη της εορτής του εθνικού προστάτη της Ιρλανδίας Αγίου Πατρικίου!

st-patricks-day

Περιγραφή Φεστιβάλ

 

Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού

Στα Γρεβενά αγαπάμε την Ιρλανδία και διοργανώνουμε ένα μικρό Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού, εν όψη της εορτής του εθνικού προστάτη της Αγίου Πατρικίου.

Πριν από μερικά χρόνια μια ιδέα για ιρλανδική βραδιά, εξελίχθηκε σε ένα όραμα και κατ’ επέκταση σε ένα φεστιβάλ!

Πως θα μπορούσαμε να μοιραστούμε αυτή την αγάπη μας για τον κέλτικο πολιτισμό με περισσότερους φίλους και συγκεκριμένα με όλη την πόλη στην οποία ζούμε;

Η ημέρα του Αγίου Πατρικίου ήταν η λύση! Να διοργανώσουμε βραδιές ιρλανδικής μουσικής.

Ήταν κάτι ξεχωριστό για τα Γρεβενά, δεν είχε συμβεί. Τόσο απλό…

Μαζευτήκαμε αρχικά φίλοι, συμφωνήσαμε να το διοργανώσουμε και η πρώτη βραδιά ήταν το 2015 ημέρα Τρίτη και το γλέντι κράτησε έως τα ξημερώματα!

Τα Γρεβενά από άποψη γεωμορφολογίας, μοιάζουν πάρα πολύ με την Ιρλανδία, φύση πράσινο, βροχερός καιρός. Από άποψη μουσικής, στην παραδοσιακή μουσική των Γρεβενών είναι κυρίαρχο το παραδοσιακό βιολί (fiddle) και όχι το κλαρίνο όπως στην Ήπειρο.

Από άποψη ψυχοσύνθεσης  οι γρεβενιώτες με τους ιρλανδούς. Άνθρωποι ανοιχτοί σε γλέντια, γιορτές και καθετί που μας δίνει χαρά. Αυτό διαφαίνεται από τα πολλά πανηγύρια με παραδοσιακή μουσική που γίνονται κάθε χρόνο στα Γρεβενά.

Έτσι δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, καλή διάθεση και μεράκι να τη μοιραστείς!

Παραδοσιακή μουσική, κινηματογράφος και γαστρονομία είναι τρεις εκφάνσεις του ιρλανδικού πολιτισμού στις οποίες μπορούν να μυηθούν όσοι θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Αξιοσημείωτο επίσης αποτελεί πως, ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τελείται Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου Πατρικίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά.

Δελτίο Τύπου

1o Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού 16 – 17 Μαρτίου 2018

ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ και γιορτάζουμε για 4η συνεχόμενη χρονιά τον εθνικό της προστάτη Άγιο Πατρίκιο.

Μετά από τρία χρόνια διοργάνωσης με μουσικές βραδιές, φέτος, η μέρα του Αγίου Πατρικίου (St.Patrick’s Day), θα πλαισιωθεί σε ένα μικρό φεστιβάλ, δύο ημερών.

Τα Γρεβενά για μια ακόμα φορά αποκτούν διεθνή αναφορά !

Είστε όλοι καλεσμένοι να μετέχετε στη γιορτή της παράδοσης ενός έθνους που έχει πολλά κοινά με την ελληνική. Σας περιμένουμε, να μοιραστούμε το κέφι και τη χαρά από την Παρασκευή στις 16 Μαρτίου, παραμονή της γιορτής του Αγίου Πατρικίου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.