Must-see events

Από wine tastings μέχρι masterclasses μαγειρικής, υπάρχει ένα φεστιβάλ για τα πάντα στο επόμενο έτος και πολλοί από τους καλύτερους μάγειρες, εστιατόρια και experts ποτών ανά τον κόσμο θα είναι παρόντες. Ακολουθεί ο οδηγός μας για τα πιο σημαντικά γαστρονομικά φεστιβάλ που πρέπει να πάτε.

Madrid Fusión – Μαδρίτη, Ισπανία

Gastro-Fest-18-Madrid2

Πότε: 22-24 Ιανουαρίου

Τι: Η 16η έκδοση αυτής της καθιερωμένης παγκόσμιας διάσκεψης κορυφής θα αφορά την εξέλιξη, με θέμα “Τέταρτη γενιά: αυτοί που κατέχουν το μέλλον”. Το συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες από διεθνείς σεφ καθώς και wine tastings, workshops και επιδείξεις.

Ποιός: Η Elena Arzak θα ηγηθεί μιας «πρόκλησης φαντασίας», ενώ η Joan Roca θα συζητήσει «Η σημασία της προέλευσης» και η Andoni Luis Aduriz θα ασχοληθεί με το θέμα «Αμφίβολες αρμονίες». Ο Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casañas του Disfrutar στη Βαρκελώνη, το εστιατόριο που κέρδισε το βραβείο One To Watch το 2017, θα ηγηθούν ενός εργαστηρίου με θέμα “Jus, εκχυλίσματα και καραμελοποίηση”.

Μην χάσετε: H Leonor Espinosa, που πρόσφατα στέφθηκε ως η καλύτερη θηλυκή σεφ της Λατινικής Αμερικής, θα ανοίξει την εκδήλωση με μια συζήτηση για την έννοια του τελευταίου της μενού, “ciclo bioma”.

madridfusion.net

Ikra – Σότσι, Ρωσία

ikra

Πότε: 31 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου

Τι: Πέρυσι, η πρώτη έκδοση αυτού του γαστρονομικού φεστιβάλ προσέλκυσε μεγάλα ονόματα όπως ο Massimo Bottura – αλλά η δεύτερη έκδοση υπόσχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη και καλύτερη. Εκτός από διαλέξεις και εργαστήρια με διάσημους σεφ και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας (συμπεριλαμβανομένων των William Drew και Laura Price από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου), θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από δείπνα τεσσάρων χεριών, ψυχαγωγία après-ski και αγορά τροφίμων.

Ποιος: O Gaggan Anand του Gaggan, του καλύτερου εστιατορίου στην Ασία τα τελευταία τρία χρόνια, θα συζητήσει την ινδική προοδευτική κουζίνα. Η Λατινική Αμερική θα εκπροσωπείται από τον Virgilio Martínez του Central στη Λίμα του Περού με ένα εργαστήριο “Νότιας Αμερικής”, ενώ ο τοπικός επιχειρηματίας, Vladimir Mukhin, του White Rabbit, θα διοργανώσει ένα εργαστήριο με τίτλο “Είμαστε όλοι διαφορετικοί”.

Μην χάσετε: Οποιοδήποτε από τα δείπνα τεσσάρων χεριών, συμπεριλαμβανομένων των Virgilio Martínez και Vladimir Mukhin την 1η Φεβρουαρίου, ή του Gaggan Anand και του Andrei Shmakov στις 2 Φεβρουαρίου.

ikrafest.com

Identità Golose – Μιλάνο, Ιταλία

identitagolose

Πότε: 3-5 Μαρτίου

Τι: Το πνευματικό παιδί του δημοσιογράφου Paolo Marchi, το Identità Golose ξεκίνησε το 2004 ως το πρώτο συνέδριο τροφίμων στην Ιταλία. Η 14η έκδοση θα επικεντρωθεί στην έννοια του “ανθρώπινου παράγοντα”, αναπροσανατολίζοντας τη μαγειρική ρητορική γύρω από τον “σεφ ως άνθρωπο” και μαγειρεύοντας τις σχέσεις με τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους τεχνίτες και την ομάδα εστιατορίων.

Ποιος: Ενώ το πρόγραμμα του 2018 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, το 2017, μερικοί από τους μεγάλους στην ιταλική κουζίνα πήραν τη σκηνή – μεταξύ των οποίων ο Massimo Bottura και ο Umberto Bombana. Οι διεθνείς επισκέπτες συμπεριλάμβαναν τον Rodolfo Guzmán του Boragó στη Χιλή.

identitagolose.com

Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού Μελβούρνης – Μελβούρνη, Αυστραλία

Gastro-Fest-18-MFWF

Πότε: 16-25 Μαρτίου

Τι: Το Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού της Μελβούρνης (MFWF) συμπεριλαμβάνει πάνω από 200 διαφορετικά γεγονότα που συμβαίνουν σε ολόκληρο το κράτος – από ένα ξενοδοχείο που μετατρέπεται στο The House of Food and Drink σε πειραματικό παγωτό, μαθήματα ιστορίας στα μπαρ της Μελβούρνης και cheese-and-wine pairing events. Το θέμα του 2018 είναι η κοινότητα, με ειδικές συνεδρίες για τη βιωσιμότητα.

Ποιος: Η Jane Lopes του Attica θα λάβει μέρος στη γιορτή των Οινοποιών μεταξύ άλλων μεγάλων γυναικών sommeliers, ενώ ο Shinobu Namae από το L’effervescence στο Τόκιο θα κατοικεί στο The House of Food and Wine και θα μιλάει σε σεμινάρια “Theatre of the mind” .

Μην χάσετε: το μεγαλύτερο μεσημεριανό γεύμα της Τράπεζας της Μελβούρνης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις όχθες του ποταμού Maribyrnong, όπου 1.700 φίλοι θα απολαύσουν ένα γεύμα γύρω από ένα τραπέζι των 500 μέτρων.

melbournefoodandwine.com.au

Ñam Santiago – Σαντιάγκο, Χιλή

santiagoΠότε: 23-30 Μαρτίου

Τι: Το εβδομαδιαίο φεστιβάλ λατινοαμερικάνικων τροφίμων ξεκινά με τέσσερις ημέρες αγορών, δείπνων, πάγκους παραγωγών και φιλικές προς την οικογένεια δραστηριότητες. Την πέμπτη μέρα, εξελίσσεται σε ένα γαστρονομικό συνέδριο με συνομιλίες και μαθήματα με επικεφαλής τους σεφ από όλη τη Λατινική Αμερική. Η τελευταία μέρα είναι αφιερωμένη στην καινοτομία με το ειδικό ημερήσιο σεμινάριο “Ñam Innova”.

Ποιος: Ο Mitsuharu Tsumura, του οποίου το εστιατόριο Maido στέφθηκε το Νο1 στα 50 καλύτερα εστιατόρια της Λατινικής Αμερικής φέτος, θα είναι παρών μαζί με πολλούς άλλους σεβαστούς σεφ, όπως οι: Kamilla Seidler, Leonor Espinosa, Pedro Miguel Schiaffino, Mario Castrellón και Rafa Costa e Silva .

Μην χάσετε: The Ñam sessions, μια σειρά από δείπνα που διοργανώνονται γύρω από την πρωτεύουσα της Χιλής, συμπεριλαμβανομένου ενός μοναδικού δείπνου 10 χεριών που επιμελούνται μερικές από τις καλύτερες θηλυκές σεφ της Λατινικής Αμερικής.

niamsantiago.cl

World Gourmet Summit – Σιγκαπούρη

Gastro-Fest-18-WGS

Πότε: Μάρτιος / Απρίλιος, ημερομηνίες θα ανακοινωθούν

Τι: Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τροφίμων και κρασιού στην Ασία, το πρόγραμμα WGS περιλαμβάνει δείπνα σε όλη την πόλη, masterclasses, εκδηλώσεις, φιλανθρωπικά galas και διεθνείς γαστρονομικές απολαύσεις. Θα ξεκινήσει με την συγκέντρωση μερικών από τους πιο μεγάλους σεφ από όλη την Ασία και τον κόσμο κάτω από μια στέγη.

Ποιος: Ο Julien Royer του Odette και ο Dharshan Munidasa του Ministry of Crabs, και οι δύο στον κατάλογο των 50 καλύτερων εστιατορίων 2017 της Ασίας, ήταν παρόντες το 2017.

worldgourmetsummit.com

Mad Symposium – Κοπεγχάγη, Δανία

MAD-SymposiumΠότε: 26-27 Αυγούστου

Τι: Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mad του chef René Redzepi Mad οργανώνει ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο για τα τρόφιμα με συνομιλίες, διαδηλώσεις, ομαδικές συζητήσεις και, φυσικά, αποκλειστικά δείπνα. Ο Redzepi είναι καλά συνδεδεμένος στον κόσμο των τροφίμων και θα φιλοξενήσει μια εξαιρετική σειρά από ομιλητές σεφ για να συζητήσουν “τρόπους για να κάνουν τα τρόφιμα καλύτερα”.

Ποιος: Προηγούμενες εκδηλώσεις έχουν δει τον David Chang και τον Ferran Adrià να εμπλέκονται.

Μην χάσετε: Ο Redzepi θα έχει ανοίξει το εστιατόριο ναυαρχίδα του στην νέα του μορφή – το Noma 2.0 – οπότε αν βρίσκεστε στην πόλη, δεν μπορείτε να χάσετε την ευκαιρία να πάτε. Θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Noma πολύ νωρίς για να μάθετε πότε είναι ανοιχτές οι κρατήσεις.

madfeed.co

World Gourmet Festival Asia – Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Πότε: Σεπτέμβριος, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί

Τι: Τρόφιμα και ποτά παίρνουν τα ηνία στη Μπανγκόκ με μια εβδομάδα ειδικών δείπνων, γευσιγνωσίας, masterclasses και τη λαϊκή παράδοση κλεισίματος – ένα ετήσιο brunch με τον σεφ Bobby Chinn. Προηγούμενα αγαπημένα, όπως το θεματικό δείπνο Fragrance, με αρώματα συνδυασμένα με κρασιά και πιάτα, μπορεί να επιστρέψουν το 2018.

Μην χάσετε: 9 από τα 50 καλύτερα εστιατόρα της Ασίας στην Μπανγκόκ – όπως το Νο. 1 Gaggan, Nahm, Sühring και Bo.Lan.

Gastronomika – Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Gastro-Fest-18-Gastromk2

Πότε: 7-10 Οκτωβρίου

Τι: Αυτή η έκδοση του διάσημου γαστρονομικού φεστιβάλ των Βάσκων θα είναι και η 20ή του – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσβλέπουμε. Μεταξύ των διοργανωτών είναι οι γαστρονομικοί δάσκαλοι της Ισπανίας Juan Mari Arzak, ο Martin Berasategui, ο Andoni Luis Aduriz και ο Eneko Atxa. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λαμπρές ομιλίες, μαθήματα και γευστικές δοκιμασίες που διοργανώνονται από μερικούς από τους καλύτερους σεφ του κόσμου.

Ποιος: Η έκδοση του 2017 είδε τον Gaggan Anand, τους αδελφούς Roca, τον Manish Mehrotra και πολλούς άλλους που συζήτησαν το θέμα “Ινδία: κουζίνα με καρυκεύματα”.

Μην χάσετε: ο Σαν Σεμπαστιάν και η χώρα των Βάσκων έχουν μια απίστευτη συγκέντρωση κορυφαίων εστιατορίων – ένα ταξίδι στο Mugaritz ή το Arzak (ή και τα δύο) συνιστάται ιδιαίτερα. Η χώρα των Βάσκων θα φιλοξενήσει επίσης τη γιορτή των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου για το 2018, οπότε, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής.

sansebastiangastronomika.com

NYC Wine & Food Festival  – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

nyc

Πότε: 11-14 Οκτωβρίου

Τι: Ξεκίνησε το 2007 ως ένα γεγονός μίας βραδείας και γιόρτασε τη 10η επέτειό του αυτό το έτος με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε όλο το Μανχάταν και το Μπρούκλιν. Οργανωμένο από το Food Network και τα Cooking Channels, το φεστιβάλ διαθέτει ένα εκλεκτικό πρόγραμμα με τα πάντα, από γαστρονομικά μαθήματα μέχρι πάρτι αργά το βράδυ και Grand Tasting, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα φαγητά και ποτά της Νέας Υόρκης.

Ποιος: Το 2017, ο chef από την Αργεντινή Francis Mallmann επιμελήθηκε ένα ειδικό δείπνο και η Dominique Crenn συνεργάστηκε με την Nancy Silverton και τη Gabrielle Hamilton για να κάνουν το ίδιο. Ο Rodolfo Guzmán είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει το βιβλίο του, Boragó: coming from the north.

Μην χάσετε: Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, Eleven Madison Park βρίσκεται στην πόλη, καθώς και το καλύτερο μπαρ στη Βόρεια Αμερική, το NoMad.

nycwff.org

Food on the Edge – Galway, Ιρλανδία

Gastro-Fest-18-FOTE2

Πότε: 22-23 Οκτωβρίου

Τι: Αυτό το διήμερο συνέδριο τροφίμων έχει ως στόχο να αλλάξει την ιδέα σας για τα τρόφιμα με έμφαση στις πολιτιστικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και προοπτικές από σεφ σε όλο τον κόσμο. Κάθε ομιλία διαρκεί μόνο 15 λεπτά, δίνοντάς σας πολλά να ακούσετε τις δύο μέρες, με βραδινή διασκέδαση.

Ποιος: Το 2017, οι ομιλητές περιελάμβαναν την καλύτερη θηλυκή σεφ του κόσμου, Ana Roš, την Ashley Palmer, τον Heston Blumenthal, τον Isaac McHale από το The Clove Club και τον Quique Dacosta, του οποίου το επώνυμο εστιατόριο βρίσκεται στη Ντένια της Ισπανίας.

foodontheedge.ie

Semana Mesa SP

semana-mesa-sp
Πότε
: Οκτώβριος, ημερομηνία θα ανακοινωθεί

Πού: Σάο Πάολο, Βραζιλία

Τι: Το ποικίλο πρόγραμμα αυτού του φεστιβάλ είναι μια γιορτή βραζιλιάνικου φαγητού – το θέμα του περασμένου έτους ήταν η τροπική κουζίνα. Σεφ και τρόφιμα από όλη τη Λατινική Αμερική συμμετέχουν στην γαστρονομική εμπειρία, τις συνομιλίες και τις εκδηλώσεις που γεμίζουν αυτές τις τέσσερις ημέρες.

Ποιος: Η κρέμα της λατινοαμερικανικής γαστρονομίας έκανε μια ισχυρή σύνθεση το 2017 – συμπεριλαμβανομένων των Alex Atala, Roberta Sudbrack, Jefferson και Janaina Rueda, Rafa Costa e Silva, Renzo Garibaldi, Thomas Troisgros, Helena Rizzo και τον Gaggan Anand από την Ινδία.

Μην χάσετε: Με το εστιατόριο D.A.M. του Alex Atala, το A Casa do Porco του Jefferson Rueda, το Mani της Helena Rizzo και το Mocotó του Rodrigo Oliveira, η πόλη σερβίρει εξαιρετικές γευστικές εμπειρίες.

semanamesasp.com.br

Mistura – Λίμα, Περού

Gastro-Fest-18-Mistura

Πότε: Οκτώβριος, ημερομηνία θα ανακοινωθεί

Τι: Το μεγάλο φεστιβάλ τροφίμων του Περού ασχολείται με θέματα παράδοσης, δημιουργικότητας, ταυτότητας και διαφορετικότητας στη λατινοαμερικανική γαστρονομική σκηνή. Ιδρύθηκε το 2008 από την Περουβιανή Εταιρεία Γαστρονομίας, εκτός από εκδηλώσεις για φαγητό και ποτά, περιλαμβάνει επίσης συναυλίες, έναν νέο διαγωνισμό σεφ και μια αγορά τροφίμων.

Μην χάσετε: η Λίμα φιλοξενεί τόσο το φετινό όσο και το περσινό No.1 στα 50 καλύτερα εστιατόρια της Λατινικής Αμερικής – το Maido του Mitsuharu Tsumura και το Central του Virgilio Martínez – και πολλές άλλες εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες.

mistura.pe

Yedi – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Πότε: Οκτώβριος, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί

Πού: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Τι: Αυτή η γαστρονομική διάσκεψη κεντρίζει το ενδιαφέρον των σεφ σε όλο τον κόσμο – το θέμα του 2017 “Εξάλειψη” προσέλκυσε τους σεφ που άδραξαν την ευκαιρία να μιλήσουν με πάθος για απόβλητα, περιβαλλοντικά θέματα, φύση και ανακύκλωση, μεταξύ άλλων θεμάτων. Οι συνομιλίες συμπληρώνονται από γαστρονομικές εμπειρίες που τονίζουν την αυξανόμενη κουζίνα της Τουρκίας.

Ποιος: Ο Αργεντινός σεφ Mauro Colagreco του Mirazur και η Lara Gilmore του Osteria Francescana ήταν μεταξύ των ομιλητών του 2017.

Gastromasa – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

gastromasaΠότε: Νοέμβριος / Δεκέμβριος, η ημερομηνία θα ανακοινωθεί

Τι: Το 2018 θα είναι η τέταρτη έκδοση αυτής της διάσκεψης γαστρονομίας, η οποία περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό φάσμα ομιλιών σε μια ενιαία μέρα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης τροφίμων. Το συνέδριο στοχεύει στη συγκέντρωση του πιο ανερχόμενου τουρκικού ταλέντου με γαστρονομικές ιδιοφυΐες από όλο τον κόσμο.

Ποιος: Ο Joan Roca, ο Mitsuharu Tsumura, ο Virgilio Martinez, ο Kamilla Seidler και ο Hiroyasu Kawate και πολλοί άλλοι διάσημοι σεφ συμμετείχαν στην τελευταία εκδήλωση – οπότε οι προσδοκίες είναι υψηλές για το 2018.

gastromasa.com

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩtheworlds50best.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.