Reality Shows

Τα Reality Shows μαγειρικής δίνουν μερικούς από τους καλύτερους αριθμούς τηλεθέασης στην τηλεόραση. Μπορεί κάποιος να δει έναν πόλεμο μεταξύ των μαγείρων(και όλα τα πισώπλατα μαχαιρώματα, την εγωμανία και τους νευρικούς κλονισμούς που πηγαίνουν με αυτόν) και τις καινοτόμες λύσεις τους στις προκλήσεις που τους δίνονται.

Ακολουθούν οι πέντε καλύτεροι διαγωνισμοί μαγειρικής στην τηλεόραση:

Top Chef

Από το 2006, το Bravo’s έχει βάλει πολλούς ανερχόμενους σεφ να ανταγωνίζονται ο ένας με τον άλλον σε προκλήσεις που δοκιμάζουν τις γαστρονομικές δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους. Τρεις ιδιαίτεροι κριτές και μοναδικές προκλήσεις κάνουν το show μια εκπληκτική εμπειρία.

Κάθε επεισόδιο περιλαμβάνει μια πρόκληση Quickfire και Elimination. Ένα αγαπημένο των fans το Restaurant Wars, μία πρόκληση Elimination όπου δύο ομάδες δημιουργούν pop-up εστιατόρια. Οι τρεις κορυφαίοι σεφ της σεζόν ανταγωνίζονται στον τελικό για την ευκαιρία να κερδίσουν $ 200.000 (προηγουμένως 100.000$) και ένα άρθρο στο περιοδικό Food & Wine Magazine.

02 ‘MasterChef’

Ενώ το Top Chef εστιάζει σε καθιερωμένους, επαγγελματίες σεφ, το MasterChef της Fox περιλαμβάνει ερασιτέχνες. Εκατό σεφ μαγειρεύουν το καλύτερο τους πιάτο, αλλά μόνο δεκατέσσερις θα ανταγωνιστούν πραγματικά. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως το μαγείρεμα με παράξενα συστατικά και να δημιουργήσουν ασυνήθιστα πιάτα. Οι κριτές είναι η Christina Tosi, CEO του Milk Bar, ο σεφ Aaron Sanchez και ένας  πιο ευγενικός, απ’οτι συνήθως, σεφ του Hell’s Kitchen, ο Gordon Ramsay.

03 ‘Hell’s Kitchen’

Αν θέλετε να φανταστείτε τον, παγκοσμίου φήμης, σεφ Gordon Ramsay ως αυστηρό αλλά αγαπητό μέντορα, δείτε το MasterChef. Αν προτιμάτε να παρακολουθήσετε έναν όξινο Ramsay, που φτύνει χολή, να υποβάλλει επίδοξους σεφ σε ασύγκριτες προκλήσεις και στη συνέχεια να είναι ειλικρινής στην εκτίμηση των ελαττωμάτων τους – και όταν λέω «ειλικρινής» εννοώ «καταστροφικός» – τότε το Hell’s Kitchen είναι το show για εσάς. Υπάρχει ένας λόγος που κατέταξα το MasterChef ψηλότερα: είμαι κουρασμένος από τη λεκτική κακοποίηση που περνάει για κριτική. Παρόλα αυτά, υπάρχει κάτι ελκυστικό στο show της Fox αλλιώς δεν θα είχε επιβιώσει για τόσο πολύ καιρό.

reality-show04 ‘The Next Iron Chef’

Το The Next Iron Chef είναι ένα spin-off του show του Food Network, Iron Chef America, και υποβάλλει δέκα εξαιρετικά επιτυχημένους σεφ σε προκλήσεις τροφίμων σε περιοχές σε όλο τον κόσμο. Το φινάλε βάζει τους δυο κορυφαίους διαγωνιζόμενους αντιμέτωπους μεταξύ τους στο Kitchen Stadium του Food Network, όπου ο νικητής ανακηρύσσεται ο νέος Iron Chef και μπορεί να συμμετάσχει στο Iron Chef America.

05 ‘Chopped’

Ο πρώην Queer Eye for the Straight Guy, μαγειρικός εμπειρογνώμονας, Ted Allen, φιλοξενεί αυτό το διαγωνισμό μαγειρέματος στο Food Network, όπου οι σεφ ανταγωνίζονται μαγειρεύοντας ένα γεύμα τριών πιάτων. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι κάθε πιάτο πρέπει να περιλαμβάνει συστατικά από ένα mystery box, κάτι το οποίο οδηγεί σε απολαυστικές δημιουργίες, όπου οι μάγειροι αγωνίζονται για να ενσωματώσουν πράγματα όπως μπισκότα κρέατος και φύκια στα πιάτα τους. Το Food Network βάζει μια νέα παρτίδα υποψήφιων σε κάθε επεισόδιο, έτσι ώστε οι θεατές δεν έχουν ποτέ την ευκαιρία να τους γνωρίσουν ή να υποστηρίξουν έναν μόνο υποψήφιο κατά την διάρκεια της σεζόν.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩthoughtco.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.