Τα νέα Food Trends

“Τα λαχανικά, τα εργαστηριακά δημιουργημένα κρέατα, τα φύκια και η σπιρουλίνα μπορεί να συγκαταλέγονται στις τροφικές τάσεις του αύριο. Καινούργιες καινοτόμες ιδέες που λαμβάνουν υπ’όψιν τους τo sustainable food και τον σύγχρονο τρόπο ζωής των καταναλωτών αναμένεται να εμφανιστούν στο προσκήνιο” , δήλωσε η Kara Nielsen, διευθύντρια πωλήσεων για την Insova Market Insights.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της 6ης Ιουνίου στο SOSland Publishing Purchasing Seminar στην πόλη του Κάνσας, η κα Nielsen συζήτησε για τις τρέχουσες και μελλοντικές διατροφικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του τι έρχεται μετά στον τομέα υγείας και ευεξίας.

“Η πρωτεΐνη μπορεί να βρίσκεται σε άνοδο”, είπε,” αλλά μια νέα εστίαση στην ποιότητα και την προσαρμοστικότητα έχει οδηγήσει σε άνοδο υλικά καλής ποιότητας καθώς επίσης και φυτικά υλικά, από όσπρια και σπόρους μέχρι κρέας από ζώα που τρέφονται μόνο με γρασίδι και γαλακτοκομικά προιόντα από φυσικούς βοσκότοπους. Η εμμονή των Αμερικανών με αυτή τη θρεπτική ουσία μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις διαιτητικές ίνες”, είπε η κα. Nielsen.

 

Verde Farms grass-fed beef

 

Probiotics VS Prebiotics

“Νομίζω ότι θα αρχίσουμε να εστιάζουμε σε ίνες λίγο περισσότερο και θα ψάχνουμε για φυσικές πηγές ινών, όπως φρούτα και λαχανικά και όσπρια, αλλά και πρόσθετες ίνες, ειδικά για απώλεια βάρους, σε συστατικά όπως ινουλίνη και κιχώριο ρίζα”, είπε.

“Τα τρόφιμα ενισχυμένα με προβιοτικά συνεχίζουν να επεκτείνονται στην επικρατούσα τάση, καθώς η πεπτική υγεία παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για πολλούς καταναλωτές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση και ενδιαφέρον για τα πρεβιοτικά“, είπε η κυρία Nielsen.

“Γνωρίζουμε ότι η βιομηχανία τροφίμων ανταποκρίνεται ήδη και έχει δει αύξηση του αριθμού των προϊόντων με πρεβιοτικά που φαίνονται στις ετικέτες τους”, ανέφερε. “Σε αυτό το σημείο είναι ακόμα λίγο κρυμμένο, έτσι δεν το βλέπετε να προωθείται με μεγαλύτερο τρόπο όπως γίνεται με τα προβιοτικά”.

 

Spirulina

 

Superfoods: Η εύκολη λύση

Τα αποκαλούμενα superfoods όπως ο μοβ αραβοσίτος, το moringa, το matcha, το turmeric και το chia έχουν ανοδική τάση σε συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Η σπιρουλίνα και η chlorella είναι δύο συστατικά πυκνά σε θρεπτικά συστατικά που αναμένεται να απαιτήσουν την προσοχή του καταναλωτή στο μέλλον.

 


“Πού πάνε το κρέας και τα γαλακτοκομικά μας στο μέλλον;” ρώτησε. “Στο εργαστήριο.”


 

“Τα Superfoods είναι ένα θέμα υγείας που συνεχίζει να συναρπάζει τους Αμερικανούς καταναλωτές”, δήλωσε η κα Nielsen. “Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν στη θεωρία της ασημένιας σφαίρας ότι «αν πάρω μόνο ένα μικρό χάπι, θα λύσει όλα τα προβλήματα υγείας μου».”

Τα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά διαθέτουν προσαρμογόνα φυτά, όπως ginseng, ashwaganda, reishi και chaga μανιτάρια και ρίζα maca. Δημοφιλή από τις παραδοσιακές ιατρικές πρακτικές, τα συστατικά αυτά συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

 

Products featuring reisha mushrooms

 

“Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ικανοποιούν πραγματικά τις ανάγκες των καταναλωτών, όχι μόνο των millenials που είναι λίγο αγχωμένοι λόγο του τρόπου ζωής τους και ψάχνουν για υποστήριξη, αλλά και των boomers που αγκαλιάζουν και στηρίζουν την ζωτικότητα και τον υγιεινό τρόπο ζωής όσο το δυνατόν περισσότερο”, δήλωσε η κα Nielsen.

 

Τρόφιμα χωρίς… τα βασικά τους υλικά

Τα τρόφιμα που περιέχουν υποκατάστατα εξελίσσονται επίσης, με επιλογές τροφίμων χωρίς γλουτένη στην αγορά που περιέχουν πιο θρεπτικά, πραγματικά συστατικά τροφίμων, όπως αλεύρι καρύδας και αμυγδάλων και αρχαίους κόκκους, είπε η κα Nielsen.

“Ο τρόπος με τον οποίο φτιάχναμε τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη πριν από χρόνια, είναι πολύ διαφορετικός από ότι τώρα τώρα”, είπε. “Βλέπουμε επίσης περισσότερα θρεπτικά συστατικά που προστίθενται σε αυτά τα προϊόντα για να τους δώσουμε μεγαλύτερη ουσία και γεύση.”

 

Almond flour tortilla, Siete Family Foods

Τα τρόφιμα που δεν περιέχουν σιτάρι κερδίζουν έδαφος, καθώς βγαίνουν στη ν επιφάνεια ιδέες όπως οι τορτίγιες από αλεύρι αμυγδάλου, η κρούστα πίτσας κουνουπιδιού και τα ζυμαρικά φτιαγμένα από κολοκυθάκια.

Οι βέγκαν και οι χορτοφάγοι, αν και είναι ένα μικρό υποσύνολο του πληθυσμού, εμπνέουν νέες καινοτομίες χρησιμοποιώντας φυτικές εναλλακτικές λύσεις στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο αρτόκαρπος έχει αναδειχθεί ως δημοφιλές υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος. Το Aquafaba ή αλλιώς το νερό από τα ρεβύθια έχει αγκαλιαστεί από την vegan κοινότητα ως ένα υποκατάστατο για τα αυγά σε διάφορα προϊόντα όπως υποκατάστατο μαγιονέζας Sir Kensington’s, ένα εμπορικό σήμα που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Unilever.

 

Η νέα νοοτροπία των “Reducetarian”

“Ξεκινάμε να βλέπουμε μια νέα ιδέα τους « reducetarian »… οι οποίοι μιλούν για τη μείωση της ποσότητας κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών που καταναλώνετε, με την ιδέα του να μην χρειάζεται να είσαι vegan ή χορτοφάγος ή κανονικός, αλλά απλώς να μειώσεις το ποσό του κρέατος που απολαμβάνεις καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, θα υπάρχει αντίκτυπο στον πλανήτη και όσων αφορά την βιωσιμότητα και το περιβάλλον, καθώς και από την άποψη της υγείας “, δήλωσε η κυρία Nielsen. “Αυτό φέρνει περισσότερους ανθρώπους στην εξίσωση.”

 

Faux fried chicken from The Butcher's Son

Σε έναν αυξανόμενο αριθμό vegan delis και παρόμοιων καταστημάτων, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ψεύτικα κρέατα φτιαγμένα με γλουτένη σίτου ή σόγια, τυριά με βάση καρύδια και επιδόρπια χωρίς βούτυρο. Το “The Butcher’s Son”  στο Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια, προσφέρει ένα προϊόν που μιμείται τηγανητό κοτόπουλο σε γεύση, υφή και εμφάνιση.

“Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε νόστιμα, δημιουργικά προϊόντα που προέρχονται από αυτό το χώρο”, δήλωσε η κυρία Nielsen.

Εν τω μεταξύ, το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα γίνονται όλο και πιο ασφαλή, βιώσιμα και λειτουργικα. Το γάλα, ειδικότερα, υπάρχει σε νέες μορφές που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν καλύτερη διατροφή και αφομοίωση. Οι μικροί γαλακτοπαραγωγοί πλέον μπορούν να πουλήσουν ποικιλία γάλακτος, που προέρχεται από αγελάδες Jersey ή Guernsey, το οποίο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και νόστιμη γεύση”, είπε η κα Nielsen.

 

Guernsey cow milk

Το μέλλον

“Πού πάνε το κρέας και τα γαλακτοκομικά μας στο μέλλον;” ρώτησε. “Στο εργαστήριο.”

Η κυτταρική γεωργία, αν και σε μικρή ηλικία, προχωράει ως μέσο για την επίτευξη αποτελεσματικής και βιώσιμης παραγωγής γάλακτος, βοδινού κρέατος και αυγών χωρίς ζώα. Οι εταιρείες start-up σε αυτό το χώρο περιλαμβάνουν την Perfect Day, η οποία αναπτύσσει γάλα από ζύμη γαλακτοκομικών προϊόντων, σάκχαρα και ζύμωση και την Clara Foods, η οποία παράγει πρωτεΐνες από ασπράδι αυγού χρησιμοποιώντας ζύμη. Η μαγιά είναι επίσης ένα βασικό συστατικό σε ένα burger από κρέας που προσφέρει η Impossible Foods.

Τα φυτικά προϊόντα, επίσης, κερδίζουν δύναμη και φτάνουν, ανοίγοντας το δρόμο για τα φύκια και τα βρύα.

Impossible Foods meatless burger

“Τα φύκια μπορεί να μην είναι το επόμενο καλαμπόκι, αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα τρώμε”, είπε η κυρία Nielsen. “Το λάδι φυκιών είναι ήδη σε πολλά τρόφιμα … και τα φύκια αρχίζουν να γίνονται γνωστά από μια μαγειρική πλευρά ως μέρος της ιαπωνικής κουζίνας και μέρος μιας υγιεινής ασιατικής διατροφής, αλλά και για τη νόστιμη γεύση του umami».

Η κάνναβη προσφέρεται επίσης ως ένα υγιεινό και βιώσιμο συστατικό, το οποίο βρίσκετε σε μη γαλακτοκομικά ποτά, ράβδους διατροφής και burger λαχανικών. Ομοίως, η κάνναβη έρχεται και αυτή να πάρει την θέση της στον αγροτικό χώρο”, είπε η κυρία Nielsen.

“Από την άποψη της τροφής, η άνοδος της κάνναβης στα βρώσιμα ήταν τεράστια”, είπε. “Θα είναι συναρπαστικό να παρακολουθούμε την ανάπτυξη της στο μέλλον”.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩfoodbusinessnews.net
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.