2ο Gastronomy Festival

Για 2η χρονιά πραγματοποιήθηκε το ΑΚΜΗ Gastronomy Festival στις εγκαταστάσεις των ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη το οποίο αποτέλεσε σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου ενώ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 1.500 νέων σπουδαστών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής απ’ όλη τη Β. Ελλάδα.

[cq_vc_mediumgallery images=”5345,5347,5346,5344,5343″ layoutno=”212″ thumbwidth=”640″]

Η γαστρονομία στα καλύτερά της

Είκοσι εισηγητές, καταξιωμένοι chef και pastry chef με κύριο στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ποιοτικών πρώτων υλών, παρουσίασαν προτάσεις για δημιουργικές παρασκευές με χρήση νέων τεχνικών, την αποδόμηση αυτών, τη χρήση superfoods, το food styling και ιστορίες δημιουργίας που μοιράστηκαν με το κοινό.

iek-Akmiiek-AkmiΗ βράβευση του κορυφαίου Έλληνα Chef

Μέσα στις πιο δυνατές στιγμές του φεστιβάλ ήταν η βράβευση του κορυφαίου Executive Chef του Makedonia Palace, κ. Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον Διευθυντή Σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, κ. Δημήτριο Τραγουδάρα.

iek-Akmi Ευαγγέλου ΣωτήρηςΟ chef, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο, διότι προέρχεται από ανθρώπους του χώρου του, ενώ προέτρεψε τους εκκολαπτόμενους μάγειρες και ζαχαροπλάστες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους καθώς και το πάθος τους για δημιουργία, με επιμονή, πειθαρχία και διάθεση για μάθηση. Αυτά τα συστατικά είναι τα μόνα που χρειάζονται για την επιτυχία, κατά τον ίδιο.

Σωτήρης Ευαγγέλου Σεφ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.