Ο Γιάννης Ζηκυρόπουλος (Ziggy) έχει χρόνια εμπειρίας ως dj και ραδιοφωνικός παραγωγός. Τον συναντάμε σε διάφορα στέκια μέσα από τις συνεργασίες του με διάφορα clubs & Bars ενώ τα μεσημέρια μας κρατά συντροφιά με τις υπέροχες μουσικές του μέσα από το Rock Radio 104,7 Thessaloniki.

Ο Ziggy απαντά στο simposio.news

zikiropoulos

Πιστεύεις πως ο dj πρέπει να επιλέγει ένα είδος μουσικής και να εξειδικεύεται σ’ αυτό ή πρέπει να μπορεί να ελίσσεται μέσα σε πολλά μουσικά είδη;

Κάποτε πριν πολλά χρόνια έπρεπε για να είσαι dj να έχεις πλούσια δισκοθήκη με μουσική από όλα τα είδη. Έτσι όμως ήταν και ο κόσμος που έβγαινε για να διασκεδάσει. Τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της ψηφιακής μουσικής αλλά και με το life style έχουν γεννηθεί νέοι τρόποι διασκέδασης και νέα μουσικά είδη. Οπότε στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερα να έχεις μια εξειδίκευση, αν ανήκεις σε αυτό το κομμάτι.

Εγώ επιμένω στο να μπορείς να ελίσσεσαι και ανάλογα με τις συνθήκες να ανταποκρίνεσαι.

Συμμετέχεις αρκετά στα social media και αν ναι γιατί;

Είναι ο σημερινός τρόπος επικοινωνίας και προβολής. Ενημερώνεις και ενημερώνεσαι … cool.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για ένα dj και ποια η χειρότερη;

Η καλύτερη στιγμή για μένα και πιστεύω όπως και για τους περισσότερους, είναι η ώρα που ο κόσμος αποχωρεί και σε ευχαριστεί για το πόσο όμορφα πέρασε το βράδυ. Και έρχεται την επόμενη για να σε ξανακούσει. Η χειρότερη είναι όταν πάνω στο τρελό κέφι κόβεται το ρεύμα (γέλια)

Ποιους djs θαυμάζεις;

Θαυμάζω αυτούς τους dj που κάνουν τον κόσμο να ερωτεύονται, να διασκεδάζουν, που σέβονται το χώρο που εργάζονται και είναι ο εαυτός τους. Αυτούς.

Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα των μουσικών παραγωγών στη χώρα μας;

Θα έλεγα πως τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα. Τα τελευταία 15 με 20 χρόνια έχουμε πραγματικά πολλούς καλούς μουσικούς παραγωγούς σε όλα τα είδη μουσικής. Παιδιά που σπούδασαν και ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο έφεραν στη χώρα μας πολλές νέες ιδέες και νέους τρόπους σκέψης στο να δημιουργούνται υπέροχες μουσικές. Αν επενδύσουμε λίγο παραπάνω στην παραγωγή νομίζω ότι η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα για παγκόσμια καριέρα.

Αμείβονται καλά οι djs;

Το θέμα αμοιβής νομίζω είναι τεράστιο θέμα Δεν θα ήθελα να πάρω κάποια θέση. Πολλά ακούγονται για χαμηλές αμοιβές και ότι χαλάν την πιάτσα ή για υψηλές αμοιβές που παρέχονται λόγω δημοσίων σχέσεων. Ο καθένας όπως μπορεί.

Έχεις εντοπίσει κάποια κοινά λάθη που κάνουν οι επιχειρηματίες στα Bars;

Για τους επιχειρηματίες δεν γνωρίζω κάτι που να θεωρώ ότι κάνουν λάθος. Ο καθένας προσπαθεί να κρατήσει την επιχείρηση του ζωντανή και αποδοτική. Οπότε όποιες αποφάσεις παίρνουν είτε σωστές είτε λάθος αυτοί έχουν το πορτοφόλι. Αυτοί κερδίζουν ή χάνουν.

bars & clubs  εκτός από ψυχαγωγία θεωρείς πως αποπνέουν και κάποια κουλτούρα;

Αυτό με την κουλτούρα με κουράζει. Τη δεκαετία του 80’ ίσως και αρχές του 90’ υπήρχαν κάποιοι χώροι που ναι ίσως ήταν κουλτουριάρικοι, ήταν η εποχή. Σήμερα το πράγμα έχει αλλάξει. Έχει μπει πολύ το “ντιριντάχτα” όποτε η κουλτούρα έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 Εργάζεσαι ως dj και ταυτόχρονα είσαι ραδιοφωνικός παραγωγός. Υπάρχει σ’ αυτό κάποιο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα;

Μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική πιστεύω πως το να εργάζεσαι ως dj τα βράδια και ταυτόχρονα να έχεις και μία ραδιοφωνική εκπομπή την ημέρα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Το ραδιόφωνο είναι η ψυχική μου ηρεμία. Γίνομαι ένα κομμάτι της πόλης και νιώθω πως μπαινοβγαίνω σε πολλές ψυχές που παλεύουν εκεί έξω, είναι στο δρόμο, στο γραφείο, κάνουν τη βόλτα τους, σκέφτονται. Αυτό μπορείς να το νιώσεις μόνο με το ραδιόφωνο. Τα βράδια τώρα ως dj είναι διαφορετικά, τα συναισθήματα αλλάζουν ανάλογα με το χώρο και τους ανθρώπους. Μπορεί να παίζω για 20-30 άτομα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο πάρτι με καλούς φίλους, με κέφι ζεστασιά, επικοινωνία, αγάπη, έρωτα. Όταν παίζω σε πιο μεγάλους χώρους το πράγμα αλλάζει, γίνεται πιο απρόσωπο, έχει όμως και αυτό τη χάρη του. Όταν χωρίς να έχεις άμεση επαφή με τα άτομα, τα βλέπεις να διασκεδάζουν και να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα, χωρίς να σε ξέρουν αλλά να απολαμβάνουν τη μουσική σου, ε αυτό είναι ένα άλλο συναίσθημα το οποίο πολλές φορές με ξεπερνά. Οπότε μόνο πλεονεκτήματα μπορώ να δω από τον συνδυασμό ως dj & ραδιοφωνικού παραγωγού.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.