Η Γιώτα Καρυδάκη χορεύει σε ρυθμούς της οριεντάλ μουσικής στο εστιατόριο «Ο Κήπος της Εδέμ» στην Αθήνα. Ένας χορός που φαίνεται ελεύθερος, αλλά διέπεται από αυστηρούς κανόνες και είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Απαντά στο Simposio.news

karidaki-giota-03

Κυρίως συνεργάζεστε με εστιατόρια που διατηρούν ένα ανατολίτικο στυλ. Οι πελάτες θεωρείτε πως επιλέγουν το εστιατόριο με πρώτο κριτήριο το ανατολίτικο φαγητό, το ανατολίτικο περιβάλλον ή τους οριεντάλ χορούς;

Στην πλειοψηφία των πελατών, απαραίτητη προϋπόθεση για να επιλέξουν ένα τέτοιο μαγαζί θεωρώ πως είναι ο χορός και η εμφάνιση της χορεύτριας οριεντάλ. Από εκεί και πέρα ο συνδυασμός ανατολίτικου περιβάλλοντος, φαγητού και χορού της κοιλιάς είναι αυτός που τους ταξιδεύει.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας;

Επικριτικά σχόλια και βλέμματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πως το οριεντάλ είναι ένας καλλιτεχνικός χορός.

Η έννοια της belly dance χορεύτριας είναι ακόμα παρεξηγημένη στην Ελλάδα σε αντίθεση με το εξωτερικό.

Πόση ώρα περίπου διαρκεί ένας οριεντάλ χορός; Έχετε τη δυνατότητα να συνεργάζεστε με παραπάνω από ένα εστιατόρια την ίδια περίοδο;

Συνήθως κάνω δύο εμφανίσεις, από 15 λεπτά η καθεμία.

Φυσικά και μπορώ να έχω παραπάνω από μία συνεργασίες, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες για την ώρα των εμφανίσεων μου στο κάθε μαγαζί, οπότε μπορεί να υπάρξει συνδυασμός.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των συναδέρφων σας;

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλος αρνητικός ανταγωνισμός μεταξύ των χορευτριών, για το ποια είναι καλύτερη με την μεγαλύτερη ζήτηση.

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να γίνετε μια τόσο καλή οριεντάλ χορεύτρια;

Ασχολούμαι με τον χορό 10 χρόνια και τα τελευταία 7 επαγγελματικά. Η αλήθεια είναι, ότι από την πρώτη επαφή με το οριεντάλ κατάλαβα ότι έχω κλίση σ΄ αυτόν τον χορό και μια “έμφυτη” άνεση στις κινήσεις. Έτσι δεν μου πήρε πολλά χρόνια για να φτάσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Βέβαια έχω περάσει πολλές ώρες σε πρόβες, σεμινάρια και χορογραφίες και κάθε χρόνο που περνά προσπαθώ να προσθέτω κάτι παραπάνω, να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι.

karidaki-giota-04

Οι γυναίκες ή οι άντρες πελάτες συμμετέχουν περισσότερο στο ρυθμό;

Νομίζω οι άντρες είναι πιο αυθόρμητοι και σηκώνονται πιο εύκολα να χορέψουν και να κάνουν πλάκα με την παρέα τους. Οι γυναίκες είναι πιο συγκρατημένες.

Θεωρείτε πως είναι ικανοποιητικές οι αποδοχές του επαγγέλματός σας;

Εν μέρη ναι, αν και είναι αλήθεια πως οι αποδοχές ήταν καλύτερες τα προηγούμενα χρόνια απ’ ότι είναι τώρα λόγω κρίσης, όπως σε κάθε επαγγελματικό κλάδο.

Θυμάστε κάποιο απρόοπτο ή αστείο γεγονός κατά την εργασία σας;

Σε ένα πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, κατά τη διάρκεια του χορού με τους θαμώνες όρθιους να διασκεδάζουν, γίνεται διακοπή ρεύματος. Όλοι παγώνουν, αλλά ο μουσικός που με συνόδευε με το τουμπερλέκι συνέχιζε να παίζει κι εγώ απτόητη να χορεύω στο ρυθμό του. Έτσι, αυτό το απρόοπτο φάνηκε σαν μέρος του show.

karidaki-giota-01

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.