Πήρα τις προάλλες τηλέφωνο τη συμπεθέρα μου να μάθω που θα κάνουν γιορτές και έπεσα πάνω σε οδυρμό!

-Άστα βρε Λούλα μου. Είπα στον άντρα μου να πάμε στο Μονακό για γιορτές και η απάντησή του με άφησε….γυναίκα του Λωτ!!pos-machine

-P.O.S θα πάμε βρε τρελή στο Μονακό;

-Τι εννοείς πως θα πάμε; Θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα πάμε!

-Δεν κατάλαβες, το «πως», είναι «P.O.S».

Όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσω τα εισιτήρια για το Μονακό, τι θα βάλω μέσα στη σχισμή του μηχανήματος, την κάρτα υγείας του ΙΚΑ; Κάτσε φέτος στο σπίτι να φάμε κάτι εορταστικό και από χρόνου βλέπουμε.

-Θα πάμε κάπου και θα πεις και ένα τραγούδι!

-Όλη η Ελλάδα τραγουδάει στα κανάλια, το δικό μου τραγούδι τους έλλειπε; Κάτσε, γιορτές είναι, θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε που έλεγε και ο «μέγας» Σπαθάρης! Και που ξέρεις μπορεί να κάνουμε ότι κάνουν και οι ερωτευμένοι…

-Άστα συμπεθέρα, αν ζητήσεις από τον άντρα μου να περιγράψει τον εαυτό του με τέσσερις λέξεις….σου απαντά:

Τι φαΐ έχει σήμερα;

Ύστερα σου λένε ότι οι άντρες μας βλέπουν σαν σκεύος ηδονής. Γι’ αυτόν σκεύος ηδονής είναι το τηγάνι γεμάτο κεφτέδες με σάλτσα!

Μπα μην νομίζεις ότι μόνο εσύ έχεις τα προνόμια. Εγώ να δεις τι τραβάω με τον Θανάση.

Για ταξίδι βέβαια ούτε κουβέντα τα Χριστούγεννα, αλλά και στο….άλλο που λες, τζίφος!!!! Μόνο στο φαΐ έχει το νου του. Γυρνάει από το «Εκτελούνται μεταφοραί, ζώντα ζώα, είδη προικός» και πριν πλύνει τα χέρια του, βουτάει την καυτή πατάτα μέσα από το τηγάνι και την πετάει στο στόμα. Άσε που κοκορεύεται κι από πάνω

– Εγώ άμα είμαι φαγωμένος…..αποδίδω

– με τι βρε μπουρτζόβλαχε; Με τη μπάμια;

– Μπάμια-μπάμια αλλά όποτε ανοίξεις το ψυγείο ο «Μπαρμπαστάθης» είναι μέσα, μου λέει!

Όσο για αυτό που σου είπε ο άντρα σου για τα τραγούδια, δίκιο έχει. Καθόμαστε με τον Θανάση να δούμε λίγο τηλεόραση και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο θα βγει από την κουζίνα ο μετρ να με ρωτήσει αν θέλω ξηρούς καρπούς ή φρούτα.

-Πάντως Λούλα μου, τον αποπαίρνεις λίγο το Θανάση. Ήρθε τις προάλλες στο σπίτι η κόρη σου να τα πει με τη δικιά μου και την άκουσα να λέει:

Είπε ο πατέρας μου στη μάνα μου: – ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ και ήταν η πρώτη φορά που είδα άνθρωπο να τραυματίζεται από βλέμμα. Κάν’ του κανένα μελομακάρονο, κανένα κουραμπιέ!

Κουραμπιέδες δε με αφήνει να κάνω. Είναι λέει ένοχο γλυκό. Αφήνει ίχνη!

-Ε και τι φοβάται, μην έρθει στο σπίτι ο Μπέκας; Τιποτα, τίποτα, πάρ’ του για δώρο την ζυγαριά που μετά τα 100 κιλά γράφει «Τουλάχιστον είσαι ψυχούλα» και να δεις τι ωραίες γιορτές θα περάσεις! Άντε κούκλα μου, καλά Χριστούγεννα να έχουμε και για Πρωτοχρονιά θα τα…ξαναπούμε!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.