Χρησιμοποιείς κάψουλες καφέ; Απέφυγε αυτά τα λάθη!

κάψουλες καφέ

Έχεις λατρέψει ήδη τις κάψουλες του καφέ για την άριστη ποιότητα την ευκολία και την άνεση με την οποία μπορείς να προετοιμάσεις το αγαπημένο σου ρόφημα.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζεις ώστε η χρήση τους να σου προσφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Ανακάλυψε παρακάτω κάποια από τα λάθη που κάνουν όσοι χρησιμοποιούν κάψουλες καφέ, ώστε να τα αποφύγεις για καλύτερα αποτελέσματα!

Μην αφήνεις την κάψουλα μέσα αφού ετοιμάσεις τον καφέ σου

Πολλές φορές ξεχνάμε να αφαιρέσουμε την κάψουλα καφέ από τη μηχανή αφότου έχουμε προετοιμάσει το ρόφημα μας. Κάνοντας άλλες δραστηριότητες ξεχνιόμαστε και δεν αφαιρούμε την κάψουλα άμεσα θεωρώντας ότι δεν είναι απαραίτητο.

Αν το θυμηθούμε και την αφαιρέσουμε μετά από κάποιες ώρες δε θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο αν το αφήσουμε μέχρι την επόμενη μέρα μπορεί να διαπιστώσουμε ότι δεν μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Είναι πολύ πιθανό τα υπολείμματα καφέ μέσα στην κάψουλα να έχουν ξεραθεί και όσο και να προσπαθήσεις να την αφαιρέσεις να μην μπορείς.

Σ’ αυτή την περίπτωση η καλύτερη λύση  είναι να ξεκινήσεις την μηχανή σαν να προετοίμαζες καινούριο ρόφημα. Όταν πατήσεις να τρέξει νερό από τη μηχανή τα υπολείμματα θα μαλακώσουν και τότε μπορείς να αφαιρέσεις την κάψουλα. Μην ξεχνάς λοιπόν να αφαιρείς κάθε φορά την κάψουλα όσο πιο άμεσα γίνεται!

Μη χρησιμοποιείς την ίδια κάψουλα δεύτερη φορά

Πολλές φορές αφού έχουμε ετοιμάσει το ρόφημα παρατηρούμε ότι υπάρχει άφθονη ποσότητα καφέ ακόμα στα υπολείμματα.

Ο πειρασμός να μην πετάξουμε προϊόν είναι μεγάλος και μπορεί να πέσουμε στην παγίδα να ξαναχρησιμοποιήσουμε την ίδια κάψουλα. Ωστόσο επειδή είναι ήδη χρησιμοποιημένη κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα υπολείμματα μαζί με το νερό μέσα στην κάψουλα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Ακόμα χειρότερα ρισκάρεις να κάνεις ζημιά στη μηχανή. Όσο κι αν σου φαίνεται σπατάλη, τα υπολείμματα καφέ μέσα στην κάψουλα δεν προορίζονται για να ξαναχρησιμοποιηθούν. Πέταξε λοιπόν την παλιά κάψουλα και τοποθέτησε μια καινούρια για να ετοιμάσεις το ρόφημά σου!

Σιγουρέψου ότι οι κάψουλές σου είναι οι σωστές

Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να χρησιμοποιήσουμε κάψουλες από άλλες εταιρείες που θεωρούμε συμβατές με τη μηχανή μας για λόγους οικονομίας.

Ωστόσο ρισκάρουμε στην πραγματικότητα να προκαλέσουμε ζημιά στη μηχανή μας και να χρειαστεί να την πάμε για επισκευή. Σιγουρέψου λοιπόν ότι οι κάψουλες που χρησιμοποιείς είναι πάντα οι κατάλληλες για το σύστημα κάψουλας της μηχανής σου!

Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τη μηχανή σου

Αν χρησιμοποιείς τη μηχανή σου συχνά θα ανανεώνεις αναγκαστικά και το νερό στη δεξαμενή, κάθε φορά που φτιάχνεις καφέ.

Ωστόσο ορισμένες φορές αν κάνεις μέρες να την χρησιμοποιήσεις και έχεις ξεχάσει να αδειάσεις το νερό έχει σίγουρα λιμνάσει και είναι ακατάλληλο για χρήση.

Αυτό το νερό έχει αναπτύξει βακτήρια και μικροοργανισμούς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Για να αποφύγεις τέτοιες περιπτώσεις μην ξεχνάς να αδειάζεις το νερό και να το ανανεώνεις με φρέσκο. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να καθαρίζεις και τη δεξαμενή του νερού στη μηχανή σου ανά διαστήματα!

Επίσης καλό θα ήταν να καθαρίζεις τη μηχανή με κάποιο ειδικό καθαριστικό ώστε να διατηρείται καθαρή και χωρίς να αποτελεί εστία μόλυνσης στο χώρο.

Γέμιζε μόνο με νερό στη δεξαμενή της μηχανής σου

Η μηχανή του καφέ είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί με νερό το οποίο έχει συγκεκριμένη σύσταση και σημείο βρασμού.

Αν σου αρέσει να πίνεις τον καφέ σου με γάλα και μπεις στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσεις αντί για νερό στη μηχανή ξανασκέψου το! Τα σάκχαρα και τα λιπαρά που περιέχει το γάλα αφήνουν υπολείμματα που μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα τη μηχανή σου!

Θέλεις να βρεις τις ιδανικές κάψουλες για σένα;

Στο getcoffee.gr θα ανακαλύψεις κάψουλες καφέ σε μεγάλη ποικιλία για να φτιάχνεις με ευκολία τα αγαπημένα σου ροφήματα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.