DJ Νίκος Κουφός 

DJ NK

το ταλέντο του, η εργατικότητα του και το πάθος του για την μουσική ήταν αυτά που τον έκαναν γνωστό σε νεαρή ηλικία.

Λάτρης της house και deep house αλλά ταυτόχρονα έτοιμος να απογειώσει με τη δυναμική μουσική του κάθε είδος event, festival, prive parties, εκδηλώσεις, βραδιές σε clubs κ.α

DJ Nikos Κουφος

Σε ποιο χώρο σου αρέσει να παίζεις μουσική περισσότερο;

Αναμφισβήτητα προτιμώ τα φεστιβάλ, γιατί γνωρίζω ανθρώπους από διάφορα μέρη, γνωρίζω συναδέλφους από άλλες χώρες και βλέπω τα δικά τους χαρακτηριστικά ως  Djs, την μουσική τους και γενικά είναι ενδιαφέρον αυτές οι συνεργασίες.

Γράφεις δικά σου μουσικά κομμάτια;

Ναι. Φέτος έγραψα το τρίτο μου προσωπικό κομμάτι. Έχω κάνει πολλά remixes από ξένους καλλιτέχνες, διασκευή σε house, i.e.o.., πολλά κομμάτια που τα έχω κάνει σε house ή σε deep house.

Όταν γράφεις ένα τραγούδι είναι δύσκολο την ίδια περίοδο να παίζεις σε μαγαζιά γιατί έχει διαδικασίες, έχει ηχογραφήσεις.. έχει πολλά. Φέτος μετά από ένα δυναμικό καλοκαίρι που πήγα σε 13 νησιά και 3 χώρες, κάθισα δύο μήνες χωρίς να δουλεύω για να γράψω ένα δικό μου deep house κομμάτι και να το δώσω στη δισκογραφική.

DJ Koufos

Υπάρχουν νέες τάσεις στη μουσική;

Σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα η μουσική αλλάζει σε πιο ηλεκτρονική που δεν υπήρχε τόσο έντονα τουλάχιστον στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται νέα μαγαζιά με νέα μουσικά είδη αλλά και rave party, festival κ.α

Ισχύει πως τα είδη της μουσικής ενώνονται τώρα πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη εποχή;

Αυτό είναι σίγουρο. Τα είδη της μουσικής γενικά έχουν ενωθεί το ένα με το άλλο π.χ. οι Dj παίρνουν παλαιότερα κομμάτια τα οποία γίνονται house ή deep house και τα εξελίσσουν στο είδος μουσικής που ειδικεύονται.

Δεν υπάρχει τέλος στην έρευνα τραγουδιών για ένα dj, πρόκειται για τεράστια μουσική γκάμα…

Τα είδη είναι πολλά για αυτό οι περισσότεροι  Djs ασχολούνται περισσότερο με ένα είδος μουσικής. Εγώ για παράδειγμα ασχολούμαι με house kai deep house.

Δεν μπορείς να ασχοληθείς σε μεγάλο φάσμα διαφορετικής μουσικής. Προφανώς ασχολείσαι και με άλλα είδη αλλά σε ένα είδος μουσικής θα εξειδικευτείς και θα μπορείς να εξελίσσεσαι συνεχώς.

Έτσι μπορείς να κανείς ομαδοποιήσεις από μουσικές πιο εύκολα για να έχεις ένα καλό μουσικό όγκο που να είναι το υλικό σου για να δουλεύεις. Και εγώ έχω ομαδοποιήσεις από διάφορες μουσικές όπως rock, jazz, latin κλπ αλλά η house είναι το κομμάτι μου.

Πιστεύεις πως είναι απαραίτητος ο manager για έναν dj;

Είμαι στο 13o χρόνο στο επάγγελμα και από τον τρίτο χρόνο είχα ένα manager όπου μου έκλεινε δουλειές σε όλη την Ελλάδα. Μετά συνεργάστηκα με κάποιον άλλο με τον οποίο αφού δημιουργήσαμε ένα team, κάναμε ένα συγκεκριμένο πάρτι το οποίο λεγόταν Mr. Playboy και το γυρίσαμε σε παρά πολλά μέρη, σε όλα τα νησιά και σε κάποιες χώρες στο εξωτερικό. Είχε στοιχεία house και το γυρίσαμε παντού. Γνώρισα πολλούς manager που προωθούσαν την δουλειά μου.

Είναι χρήσιμοι. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θέλουν να ασχοληθούν ως manager, γιατί δεν έχει πολλή δουλειά και δεν μπαίνουν νέοι στο επάγγελμα. Κάποιοι παλιοί μείνανε που ασχολούνται ακόμη, όμως εξαφανίζονται και αυτοί σιγά σιγά γιατί το να μανατζάρουν ένα dj το θεωρούνε δύσκολο κομμάτι. Πιστεύω όμως πως θα αναπτυχθούν οι εταιρείες management και θα εξελιχθούν ακόμα παραπάνω.

Λόγου χάρη η Heven Music στην Αθήνα παίρνει Έλληνες και ξένους  Djs και τους προμοτάρουν.

DJ Κουφός Νίκος

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός;

Έχουν βγει εταιρείες που εκπαιδεύουν  Djs, οπότε είναι πολλοί οι Djs άρα μεγάλος και ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί που έχουν ένα lap top και το χειρίζονται με ένα απλό ποντίκι, χωρίς καν κονσόλα χωρίς cd, χωρίς αρκετό υλικό… οπότε ναι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Είναι καλά αμειβόμενη η δουλειά σου;

Όλα είναι θέμα συμφωνίας. Ότι συμφωνήσεις αυτό θα πάρεις, είτε είναι μαγαζί που έχει εγκαίνια ή κάποιο happening όπως η Attica για παράδειγμα, που εδώ και χρόνια έχουμε συνεργασία, είτε ένα party, ή η συμφωνία με τον επιχειρηματία για να παίξεις στο μαγαζί. Εγώ δούλεψα αρκετά σε όλους τους χώρους και είχα καλές συμφωνίες, αρκεί να είσαι και εσύ λογικός βέβαια. Υπάρχουν κολοσσιαίες εταιρίες που σε πληρώνουν ένα ή δύο μήνες μετά αλλά αυτό το έχεις συμφωνήσει από την αρχή.

DJ Koufos NikosΠαίζεις μουσική σε χώρες εκτός Ελλάδος;

Μέσα στο χρόνο πάω σε 5-6 χώρες. Βουλγαρία Μπάνσκο, Κωνσταντινούπολη Μιλάνο Παρίσι που ήμουν φέτος, την άλλη εβδομάδα πάω στο Λονδίνο..και φυσικά στην Ελλάδα, όπως Θεσσαλονίκη, νησιά κλπ Από τα ταξίδια παίρνω διάφορα στοιχεία, διαφορετικά από κάθε χώρα που επισκέπτομαι. Βλέπω την κουλτούρα τους, την υιοθετώ και τη χρησιμοποιώ ανάλογα. Κάθε τι που θα μου αρέσει από ένα dj, ένα κομμάτι που έγραψε, ένα μουσικό είδος, όπως π.χ. ένα ανατολίτικο, ένα house, θα το μελετήσω, θα ψάξω και αλλά αντίστοιχα τραγούδια και ότι μου αρέσει το περνάω και εγώ μέσα από τη μουσική μου.

Ο DJ NK στα decks

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.