Δοκιμάστε πρώτοι τα φρέσκα κρασιά εσοδείας 2017, πειραματικές οινοποιήσεις και παρακολουθήστε τα δυο masterclasses από τους Σίμο Γεωργόπουλο και Γρήγορη Μιχαήλο (WSPC).

 

Συμμετέχουν τα οινοποιεία:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΑΩΤΟΝ WINERY

ΓΚΙΚΑΣ WINERY

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ

ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΚΡΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΔΑΒΑΡΗ

ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ

ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΛΙΕΠΟΥΡΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΕΓΑΠΑΝΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΝΙΚΟΛΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΣΙΝΗΣ

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ

ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ

 

Ελεύθερη είσοδος

Ώρες masterclasses: 15:00 και 17:00

 

ΘΕΜΑΤΑ MASTERCLASSES

ΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σαββατιανό: Φρέσκο είναι υπέροχο, παλαιωμένο είναι σπουδαίο!

Μπορεί το Σαββατιανό να παλαιώσει; Ο Σίμος Γεωργόπουλος αποδεικνύει ότι όχι μόνο μπορεί αλλά και ότι είναι ικανό να προσφέρει μέγιστη οινική απόλαυση!

Μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσετε  3 σπουδαίους εκπροσώπους της χαρισματικής Αττικής ποικιλίας σε μια μοναδική μίνι κάθετη γευσιγνωσία.

ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (WSPC)

Ο πλουραλισμός του Αττικού αμπελώνα.

Με ξεναγό τον Μιχαήλο Γρηγόρη θα περιηγηθούμε στον Αττικό αμπελώνα και θα γνωρίσουμε τις δυνατότητες του.

 

ΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σίμος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί και το φαγητό από το 1998 σαν οινογράφος αλλά και κριτικός οίνου και γεύσης. Σήμερα συνεργάζεται με το FNL Guide, τον Οινοχόο, το Olive, τον Γαστρονόμο, το Influencers και το Anemos Μagazine διατηρώντας παράλληλα τον δικό του ιστότοπο simosgeorgopoulosblog.wordpress.com

Προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν γευσιγνωστικός σύμβουλος σε εστιατόρια και οινοποιεία ενώ διοργανώνει τις γευσιγνωστικές βραδιές “Κρασαρίσματα”.

Επίσης διδάσκει στην σχολή Genius in Gastronomy και παραδίδει διαλέξεις στα μεταπτυχιακά τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Οινολογίας.

Είναι συγγραφέας των δίγλωσσων οινικών οδηγών Only the Best και A Wine Glass Full of Greece.

ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (WSPC)

Γεννήθηκα στις 17 Ιανουαρίου του 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου το φαγητό και το κρασί πάντα κατείχαν ξεχωριστή θέση αφού προέρχομαι από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στο χώρο της εστίασης. Ο Νοέμβριος του 2004 με βρίσκει να ξεκινάω τις σπουδές μου στο WSPC και 5 χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2009, βρίσκομαι ανάμεσα στους 3 πρώτους απόφοιτους Diploma WSET στην Ελλάδα ενώ το 2015 μου απονεμήθηκε ο τίτλος του Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers. Γράφω, μπλογκάρω, μιλάω για το κρασί αλλά πάνω από όλα το αγαπάω… Αυτή την περίοδο μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δουλεύοντας σε προγράμματα προώθησης, είμαι σύμβουλος οίνου στην ομορφότερη κάβα της Αθήνας, το Mr Vertigo και κλέβω λίγη από τη λάμψη του ιστορικού εστιατορίου Βασίλαινας στο οποίο είμαι υπεύθυνος του προγράμματος οίνου. Κάπου ενδιάμεσα χάνομαι ανάμεσα στα μαθήματα του WSPC, στις λίστες κρασιών που φτιάχνω και στις παρουσιάσεις που οργανώνω. Πάνω και πέρα από όλα όμως προσπαθώ να διανύω πολλά χιλιόμετρα στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα για να έρθω σε επαφή με εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη μαγεία του κρασιού και που εξιτάρουν τόσο το μυαλό μου όσο και την ψυχή μου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.