Kubrick bar στη Λάρισα

Το Kubrick αναμφίβολα είναι ένα άριστο και δραστήριο cocktail bar στη Λάρισα και όχι μόνο.

Οι πολύ καλά διαβασμένοι bartenders προσφέρουν υγρές γευστικές εμπειρίες και αξέχαστα events, ορίζοντας το Kubrick έναν εξαιρετικό χώρο διασκέδασης.

Kubrick Λάρισα

“Μάλλον κάνουμε κάτι καλά”

Η ανάγκη να τετραπλασιαστεί το μαγαζί αποδεικνύει την επιτυχία του. «Μάλλον κάνουμε κάτι καλά» μας είπε ο Αλέξης Σακελάρης μιλώντας για την αρχική ιδέα και τη φιλοσοφία του bar, «Το Kubrick από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και ανεξαρτήτως των αλλαγών στην εμφάνιση και το μέγεθός του, συνοψίζει τη φιλοσοφία μας γύρω από τη διασκέδαση, το καλό ποτό και την διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας. Την αλλαγή του μεγέθους του την υπαγόρευσαν οι ανάγκες για περισσότερο χώρο, αλλά και οι απαιτήσεις των πελατών μας. Φυσικά, το γεγονός ότι το μπαρ του είναι καθημερινά γεμάτο, μόνο χαρά μας γεμίζει».

Kubrick-bar-larisa

Η “αγία τριάδα” του Kubrick

Τρία ανήσυχα πνεύματα συναντήθηκαν και από τότε η δημιουργικότητα και η εξειδίκευση του cocktail bar δεν σταμάτησε την ανάβαση. O Αλέξης Σακελάρης, ο Αλέξης Πατσιούρας και ο Γιώργος Βλαχούλης, είναι αλήθεια πως μέσα από το πάθος για τη δουλειά τους, ανέβασαν τα στάνταρτ της πόλης.

Ταξιδεύουν, ψάχνονται, σχεδιάζουν, υπολογίζουν, δημιουργούν, και μέσα στην τρέλα των πολλών ωρών της δουλειάς τους, καταφέραμε να τους συγκεντρώσουμε και να κάνουμε μια ωραία κουβέντα μαζί τους.

Και οι τρεις συνέταιροι είστε γνώστες του bartending, πόσο σας βοήθησε αυτό ως επιχειρηματίες του μαγαζιού;

Αλέξης Σακελάρης: Η βαθιά γνώση του αντικειμένου, έχοντας περάσει από όλες τις θέσεις εργασίας ενός μαγαζιού, είναι ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο Kubrick, αλλά γενικά στο επιχειρείν. Θεωρούμε ότι για να χαράξεις μια σωστή επιχειρηματική πορεία σε έναν τομέα, πρέπει να γνωρίζεις τη λειτουργία του εκ των έσω.

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία δημιουργείται μια λίστα cocktail;

Αλέξης Πατσιούρας: Χμ εδώ ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε ένα από τα πολυτιμότερα μυστικά μας… δεν είμαστε εμείς που βγάζουμε τις συνταγές μας αλλά η πολύ καλή μας φίλη η SAL 9000 η οποία αφού αναλύσει όλα τα δεδομένα π.χ. εποχή, διάθεση των πελατών, παγκόσμια trend κ.ά. μας παραδίδει αυτά τα μαγικά αποτελέσματα. Και εδώ είναι το σημείο στο οποίο θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε δημόσια για πρώτη φορά και για όλη αυτή την σκληρή δουλειά αλλά και τα μοναδικά αποτελέσματα… love ya SALI

Υπάρχει «σωστό» ή «λάθος» κοκτέιλ και κατά πόσο το κατανοεί το κοινό;

Γιώργος Βλαχούλης: Λάθος κοκτέιλ δεν υπάρχει. Οι αναμείξεις ποτών είναι σαν τη μαγειρική συνεχώς πειραματίζεσαι και εξελίσσεσαι. Στην προσπάθειά σου μπορεί να κάνεις και αστοχίες αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό, αν κάτι πρέπει να θεωρήσουμε ως αρνητικό είναι κάποιες υπερβολές των bartenders, κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού.

Το Kubrick φιλοξενεί τους καλύτερους bartenders από Ελλάδα και εξωτερικό. Ποιες ιδιομορφίες – συνήθειες τους έχετε εντοπίσει;

Αλέξης Σακελάρης: Στο Kubrick πάντα, η φιλοξενία των συναδέλφων μας είχε ένα χαρακτήρα οικείο, είναι όπως όταν καλείς τους φίλους στο σπίτι σου να μαγειρέψετε μαζί και να περάσετε καλά. Όποτε μεταξύ καλών φίλων οι οποίοι συνεργάζονται για ένα καλό αποτέλεσμα, όποια και να είναι η ιδιοτροπία τους απλά εξαφανίζεται ή τουλάχιστον περνάει απαρατήρητη!

Η πλειοψηφία του κόσμου έρχεται να δοκιμάσει νέες γεύσεις και cocktails από κάθε guest bartender ή ενημερώνονται για αυτούς και επιλέγουν σε ποιον θα έρθουν;

Αλέξης Πατσιούρας: Σαφώς κάποιοι είναι πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό, λόγω των μαγαζιών που εργάζονται ή λόγω διακρίσεων που έχουν λάβει και είναι λογικό να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Όμως το κοινό του Kubrick είναι αρκετά ενημερωμένο και ανοιχτό σε νέες προτάσεις και γι’ αυτό στηρίζει όλες μας τις προτάσεις.

Ποιους bartender θαυμάζετε;

Γιώργος Βλαχούλης: Εκείνους οι οποίοι παρά τις οποίες δυσκολίες έχει η δουλειά μας ακολουθούν πιστά τους εξής τρεις απλούς και απαράβατους κανόνες: Καθαριότητα – Ευγένεια – Εχεμύθεια.

Οι πελάτες δοκιμάζουν εύκολα νέες γεύσεις και συνταγές ποτών; Ποια ποτά προτιμούνται συνήθως ως βάση των cocktails;

Αλέξης Σακελάρης: Όπως και στα περισσότερα πράγματα υπάρχει μια μερίδα του κοινού, που προτιμά τις ασφαλείς επιλογές έχει κάποιες σταθερές, κλασικές επιλογές. Όμως, όπως σας είπαμε και πιο πάνω χάρη στη φίλη μας την SAL, φροντίζουμε να κρατάμε ενημερωμένο το κοινό μας, το οποίο είναι πάντα ανοιχτό σε νέες γευστικές εμπειρίες. Σαφώς, βέβαια, cocktails με βάση το τζιν, το ουίσκι ή τη βότκα είναι bestsellers.

Κάνετε αρκετά events τον χρόνο. Σας δυσκολεύει η επιλογή των events και η διοργάνωσή τους; Και ποια είναι τα αγαπημένα των πελατών;

Αλέξης Πατσιούρας: Δυσκολίες στην επιλογή και την οργάνωση δεν αντιμετωπίζουμε. Η ομάδα του Kubrick είναι αρκετά καλά οργανωμένη ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα και άψογα οποιαδήποτε διοργάνωση. Το αγαπημένο event δικό μας, αλλά και των πελατών μας, είναι το BarEngage, μια συνάντηση bartenders από τα καλύτερα bars του Παρίσιου και του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο event που αποτελεί δική μας έμπνευση, και φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 12 Μαΐου και κατάφερε να συγκεντρώσει στη Λάρισα την αφρόκρεμα της ελληνικής και ξένης cocktail σκηνής.

Ποια η άποψη σας για τη διασκέδαση στη Λάρισα;

Γιώργος Βλαχούλης: Θα τη χαρακτηρίζαμε πολυσυλλεκτική. Αντίθετα με ότι θα πίστευε κάποιος, η διασκέδαση στη Λάρισα δεν μοιάζει με καμιάς άλλης “επαρχιακής”πόλης. Είτε πρόκειται για ποτό, για φαγητό ή για καφέ η Λάρισα διαθέτει επιχειρήσεις που πραγματικά κάνουν τη διαφορά σε πανελλαδικό επίπεδο.

Kubrick λαρισα

Η φιλοξενία του Kubrick

Απολαύσαμε τη φιλοξενία και την κουβέντα με τους τρεις φιλικούς και ευγενικούς δημιουργούς του ξέφρενου Kubrick και ενθουσιαστήκαμε από τον όμορφο, οικείο και άνετο χώρο του, που προσφέρεται στο έπακρο για «υψηλούς» τόνους απόλαυσης και διασκέδασης.

Kubrick cafe bar Instagram

[instashow id=”11″]

Διεύθυνση: Πρωτοπαπαδάκη 12 (Αλεξ Παναγούλη), Λάρισα Τηλέφωνο: 6977356011  FoursquareKubrick Cocktail Bar – Café Facebook: Kubrick – Pure Social Club
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.