Ο απαραίτητος εξοπλισμός

Ένας μάγειρας είναι όσο καλός όσο ο εξοπλισμός και τα υλικά του. Ακόμα και ο καλύτερος μάγειρας θα ζοριστεί για να φτιάξει κάτι νόστιμο χωρίς καρυκεύματα, μαχαίρια ή μία εστία, ωστόσο, ίσως να είναι διασκεδαστικό να τους παρακολουθήσετε να δοκιμάζουν.

The One & Only

Έτσι, ρωτήσαμε μερικούς μάγειρες να μοιραστούν το ένα αντικείμενο χωρίς το οποίο δεν μπορούν ζήσουν: το ένα πράγμα που θα τους επέτρεπε να επιζήσουν σε ένα ξεχασμένο φαγητό-νήσι. (Εάν το εν λόγω νησί είχε ηλεκτρικό ρεύμα…)

Τα αντικείμενα που επέλεξαν ποικίλουν, από Theromixers υψηλής τεχνολογίας έως συστατικά τόσο βασικά όσο το  καλής ποιότητας αλάτι.

Andrew Dargue, ο head chef του vegetarian restaurant, Vanilla Black, στο Λονδίνο

Η μηχανή συσκευασίας κενού αέρος. Είναι εξαιρετική για την αποθήκευση φρέσκων τροφίμων, καθώς αφαιρεί τον αέρα και τα διατηρεί φρέσκα. Την χρησιμοποιούμε για να διατηρούμε τα υλικά μας σε καλή κατάσταση ακόμα και όταν έχουμε ανοίξει την συσκευασία τους.

Valentine Warner, chef και food writer 

unknown.jpg

Το γουδοχέρι μου. Το έφερα από το Μεξικό και, σαν αποτέλεσμα, έπρεπε να πληρώσω ένα υπέρογκο ποσό στο τελωνείο. Αλλά το μέγεθος, το βάρος και το υλικό κατασκευής του σημαίνει ότι ακόμα και οι πιο πεισματάρηδες σπόροι δεν αποτελούν πρόβλημα.

nasto.jpg

Μόνο ένα; Μπορώ να σκεφτώ μερικά, αλλά, αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα, θα διάλεγα το χρονόμετρο μου. Είναι απαραίτητο σε μία κουζίνα όπου η συνέπεια είναι βασιλιάς και ο χρόνος είναι κλέφτης!

Richard Bainbridge, chef στο British restaurant, Benedicts, στο Norwich

new-richard-image-2.jpg

Αλάτι! Το αλάτι είναι το πιο βασικό μπαχαρικό στο μαγείρεμα και δίνει σε όλα τα φαγητά αυτό oomph που χρειάζονται για έχουν τέλεια γεύση!

Dan Doherty, chef director στο Duck & Waffle και στο Duck & Waffle Local, τα οποία ειδικεύονται σε Βρετανική κουζίνα με Ευρωπαϊκές επιρροές

dan-doherty-large-bio-pic.jpg

Λοιπόν, εκτός από ένα φουρνάκι, θα έπαιρνα ένα μίνι-ξύστη. Είναι τέλειοι για να πολτοποιείς υλικά όπως σκόρδο κτλ. Τώρα βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη, κάτι το οποίο είναι πολύ χρήσιμο.

Ο Paul Wedgwood είναι ο head chef και συν-ιδιοκτήτης του Wedgwood στο Εδιμβούργο

Το Thermomix μου! Το χρησιμοποιώ συνέχεια. Είναι εξοπλισμός στον οποίο μπορείς να βασιστείς, άλλα όταν χαλάσει, καταλαβαίνεις πόσο χρόνο σου γλιτώνει στις διάφορες καθημερινές εργασίες.

Daniel Fletcher, head chef στο Fenchurch Restaurant, στο Sky Garden, Λονδίνο

dan-fletcher.jpg

Ένα κουτάλι. Πάντα έχω ένα δίπλα μου ένα όταν εργάζομαι στο Fenchurch. Δοκιμάστε, δοκιμάστε, δοκιμάστε! Είναι ένα από τα πρώτα μαθήματα που όλοι οι μάγειρες μαθαίνουν.

Dave Rann, head chef στο Juniper Tree, ένα οργανικό restaurant στο Λονδίνο

junipertree-bc-9s9a5049.jpg

Ένα Thermomix.  Τέλειο για γλυκά, πουρέ κτλ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε εκατοντάδες συνταγές, από cheesecake με βανίλια μέχρι saffron crème anglaise.  Επίσης το χρησιμοποιώ για να φτιάξω το φαγητό της μικρής μου κόρης!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩindependent.co.uk
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.