Γιάννης Μαλλίνης

Στο bar Πλωτόν, ένα χώρο ιδιαίτερης αισθητικής που κοσμεί τον Νέο Μαρμαρά, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, από το 1988, το simposio.news συνάντησε τον ιδιοκτήτη του. Ο Μαλλίνης Γιάννης δεν έμεινε στο να διατηρήσει απλά την οικογενειακή επιχείρηση την οποία ανέλαβε σε μικρή ηλικία, αλλά να την ενδυναμώσει, να την καθιερώσει στην πιο hot διασκέδαση της περιοχής. Γνωρίζοντας πώς να ανατρέπει τα δεδομένα στο χώρο της εστίασης, επεκτάθηκε δημιουργώντας δύο νέες επιχειρήσεις, το beach bar Riviera και το εστιατόριο Λασπάκος

Τι σημαίνει για τον Γιάννη Μαλλίνη το bar Πλωτόν;

Είναι το παιδί μου, πρόκειται για το σπίτι μου, είναι οι αναμνήσεις μου, το μεγάλο μου στοίχημα.

Υπάρχει αναβάθμιση του τόπου από την τοπική αυτοδιοίκηση που να βοηθά την τουριστική ανάπτυξη;

Γίνονται πολύ ωραία πράγματα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, όλα βέβαια θέλουν τον χρόνο τους, όταν έχει να κάνει με τον κρατικό μηχανισμό. Στα σκαριά είναι το λιμάνι του Νέου Μάρμαρα, μετά την τελειοποίηση του λιμανιού της Νικητής. Όπως επίσης με χαροποιεί να βλέπω σοβαρούς επενδυτές να κάνουν κινήσεις που θα έχουν όμορφα αποτελέσματα όσον αναφορά την εξέλιξη και την αναβάθμιση του Δήμου Σιθωνίας.

Αυτό είναι ευχάριστο γιατί η Χαλκιδική είναι ένας αγαπημένος προορισμός..

Φυσικά η τοποθεσία είναι μαγική. Μοναδικός συνδυασμός του πρασίνου και των καταγάλανων νερών. Αρκεί εμείς οι ίδιοι να καταλάβουμε ότι ζούμε σ’ αυτό το υπέροχο μέρος καθημερινά, ενώ άλλοι κάνουν οικονομίες μια ζωή για να ζήσουν εδώ μια εβδομάδα.

Θα παρότρυνες κάποιον να δημιουργήσει ένα μαγαζί σαν το δικό σου; 

Ο κλάδος μας, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι, δημιουργούν προβληματισμούς στους επιχειρηματίες, διότι η αγορά είναι πεσμένη.

Σε μία καλή τοποθεσία, με το σωστό προϊόν και με καλή έρευνα αγοράς, θα έχεις επιτυχία!

Ποια η άποψη σου για τους ανθρώπους που εργάζονται στα barclub; Έχουν την κατάρτιση που χρειάζεται;

Ο κόσμος εξελίσσεται, σκέψου ότι ανεβάζεις μια φωτογραφία και την βλέπει σε λίγα δευτερόλεπτα όλη η υφήλιος. Έτσι και το ανθρώπινο δυναμικό τέτοιων επιχειρήσεων με υψηλούς στόχους, τείνει να έχει τη σωστή εξειδίκευση.

Κάποτε το bar ήταν ένα καλό extra εισόδημα για τον οποιονδήποτε. Τώρα υπάρχουν απαιτήσεις.

Το επίπεδο ανεβαίνει και οι bartenders πλέον διαβάζουν. Είναι μεγάλη υπόθεση να διαβάζεις!

Είσαι σκληρός με το προσωπικό σου;

Σ’ αυτό, καλό θα ήταν να δώσουν την απάντηση οι συνεργάτες μου.

Μαλλίνης Γιάννης
Πλωτον Χαλκιδική

Προτιμάς μόνιμες συνεργασίες με dj’s ή με guests;

Ακόμη και οι guests είναι συνεργάτες μας πλέον. Το bar Πλωτόν, όλοι το αγκαλιάζουν και τους αγκαλιάζει και αυτό, με αποτέλεσμα να είμαστε μια υπέροχη μεγάλη οικογένεια. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο κάθε άνθρωπος που θα μπει μέσα στο μαγαζί, από την αύρα που επικρατεί στον αέρα.

Θεωρείς πως το να έχεις συνέταιρο είναι καλύτερο γιατί μπορείς να μοιράζεσαι τα πάντα ή δεν πιστεύεις σε συνεταίρους;

Ο συνεταιρισμός είναι σαν τον γάμο, ένα λαχείο!

Στο Πλωτόν είμαι μόνος, 100%. Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι του 2016 ήμουν κατά του γάμου και του συνεταιρισμού (χαμογελώντας).

Συνεταιρίστηκα σε δυο νέες μου επιχειρήσεις την Riviera στον Άγιο Ιωάννη και το Laspakos στον Νέο Μάρμαρα και πάει τόσο καλά που άρχισα να σκέφτομαι και τον γάμο (γελώντας).

Δίνεις μεγάλη βάση στα σχόλια και στις κριτικές των πελατών;

Μεγάλωσα σε έναν χώρο με έναν μεγάλο πατέρα-ηγέτη –μέντορα, τον πατέρα μου, που μου είχε πει “πάντα πρέπει να ακούς τους πάντες” έτσι και εξελίχθηκα με αποτέλεσμα πλέον τα εύσημα να είναι περισσότερα από τα παράπονα.

Το internet και ειδικά τα social media βοηθάνε στη δουλειά σου;

Το internet πλέον είναι η καθημερινότητα όλων! Είναι εργαλείο, είναι οργάνωση, είναι διασκέδαση, είναι ψυχαγωγία.

Πλωτόν bar Νέος Μαρμαράς
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.