H Margharita Antonini, απάντησε στα ερωτήματα του Simposio.news για το Cavo Paradiso της Μυκόνου, ένα από τα δημοφιλέστερα clubs του κόσμου με γνώμονα την μεγάλη εμπειρία της.

myconos

Antonini

Ποιες πιστεύετε πως ήταν οι επιχειρηματικές ιδέες-πράξεις που συνετέλεσαν, ώστε το Cavo Paradiso εδώ και 23 χρόνια να έχει ανοδική πορεία και μια σταθερή θέση ανάμεσα στα καλύτερα club του πλανήτη;

Την σταθερή άνοδο την επιτυγχάνεις όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και του αφοσιώνεσαι με απόλυτο τρόπο. Αποτέλεσμα αυτού, με το πέρασμα του χρόνου, είναι η σταθερότητα. Οι ιδέες γεννιούνται στην πορεία της διαδρομής.

Κανένας δεν ξεκίνησε κάτι έχοντας το σχέδιο έτοιμο και ολοκληρωμένο από την αρχή ως την επιτυχία. Τα πράγματα πάντα μεταβάλλονται στην πορεία και πρέπει να μπορεί κανείς να το βλέπει και να προσαρμόζεται.

Η ικανότητα προσαρμογής είναι μεγάλη ώθηση σε οτιδήποτε.

Ποιο είναι το μυστικό που κατάφερε να διασκεδάζουν σαν μια μεγάλη παρέα, από βασιλείς, Σαουδάραβες και μεγιστάνες του πλούτου μέχρι το απλό κοινό από κάθε γειτονιά της γης;

Δεν υπάρχει μυστικό εδώ. Αυτό που ενώνει όλους τους ανθρώπους και καταλύει τις όποιες διαφορές, είναι η μουσική.

Μετά την βράβευση σας από τον Τούρκο Υπουργό Πολιτισμού για την συνεισφορά σας στην ανάπτυξη του τουρισμού της Ανατολικής Μεσογείου, αναρωτηθήκαμε όλοι, πόσες χιλιάδες clubbers έχετε φιλοξενήσει και ποια είναι η παρουσία του Ελληνικού κράτους προς αυτό τον τουρισμό;

Η αλήθεια είναι ότι, 23 χρόνια πορείας, αν πολλαπλασιαστούν με κάποιες χιλιάδες κόσμου καθημερινά για περίπου 3,5 μήνες, δίνουν ένα αποτέλεσμα εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχουν περάσει από το χώρο μας και διασκεδάσει στις διακοπές τους.

Το Ελληνικό κράτος γνωρίζει πολύ καλά την σπουδαιότητα του τουρισμού για τη χώρα, αρκεί αυτή τη γνώση να την αξιοποιήσει καλύτερα για αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Πόσο δύσκολο είναι το management στην επιχείρηση σας και ποιο θεωρείτε το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειά σας;

Δεν είναι εύκολο να μπορείς να αξιοποιείς σωστά τα ταλέντα ή τις ποιότητες πολλών ανθρώπων, να απορροφάς τα μειονεκτήματα και να γνωρίζεις ακριβώς τη θέση της επιχείρησης σου σε όλους τους τομείς και να ενεργείς προς την βελτίωσή της.

Το πιο δύσκολο είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου υλικού.

Πόσο σημαντικό είναι το marketing και οι προωθητικές κινήσεις μιας τέτοιας επιχείρησης;

Πάρα πολύ σημαντικές! Απλά σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος που είναι ο πιο αποτελεσματικός για την προβολή και τη διαφήμιση αυτών των επιχειρήσεων, όπως αλλάζουν τα πάντα γύρω μας με ταχύτητα φωτός.

steveaoki-cavoparadiso-mykonosΠως γίνεται η επιλογή των Djs;

Πάντα με γνώμονα την παρουσία τους στον παγκόσμιο χώρο της μουσικής, την εξέλιξη στη δουλειά τους , το σεβασμό που δείχνουν προς τον χώρο μας, ο οποίος υπάρχει πριν από πολλούς απ’ αυτούς τους καλλιτέχνες.

Μέσα από τις συνεργασίες με τους διασημότερους Dj του κόσμου, αντιμετωπίσατε προβλήματα, ιδιόμορφες συμπεριφορές ή παράλογες απαιτήσεις;

Αυτό συμβαίνει πάντα. Ιδιόμορφες συμπεριφορές και απαιτήσεις έχουν πολλοί άνθρωποι κατά την άνοδό τους αλλά και μετά απ’ αυτήν.

Ίσως να πιστεύουν κάποιοι, ότι όσο πιο δύσκολοι δείχνουν, τόσο περισσότερο θα ιντριγκάρουν τους άλλους. Κατανοητό. Υπάρχει καλή γνώση μετά από τόσα χρόνια στο να αντιμετωπίζεις τέτοιες περιπτώσεις σωστά.

cavoparadiso

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.