Οι μάγειρες και τα… μαχαίρια τους!

Με την έναρξη του νέου εξαμήνου, πολλοί, μελλοντικοί, μάγειρες θα αναρωτιούνται τι εξοπλισμό χρειάζονται για την σχολή τους! Μα, φυσικά νέα μαχαίρια! Ποια μαχαίρια σεφ είναι καλύτερα για νέους μαθητές;

Δυστυχώς, τα μαχαίρια δεν είναι φθηνά.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για νέα μαχαίρια που έχουν μία μίξη καλής τιμής και καλής ποιότητας, θα πέσετε πάνω σε μερικά από τα αγαπημένα μας μαχαίρια που χρειάζονται νέοι σεφ και μάγειρες.

Ένα καλό πρώτο μαχαίρι είναι σαν το πρώτο αυτοκίνητο! Θα είναι μαζί σας σε όλες τις εξετάσεις σας και σε όλα εκείνα τα πολύωρα μαθήματα. Θα είναι μαζί σας στην πρακτική σας άσκηση και την πρώτη φορά που θα σας αποκαλέσουν σεφ. Θα είναι εκεί όταν φτιάξετε το πρώτο σας πιάτο σε ένα μενού. Τουλάχιστον, έτσι είναι για τους περισσότερους σεφ!

Έτσι, θα είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της ζωής σας! Το μαχαίρι σας γίνεται επέκταση του χεριού σας! Θα το ακονίζετε, θα το καθαρίζετε και θα δεν το αποχωρίζεστε ποτέ!Πηγαίνετε ρωτήστε έναν έμπειρο σεφ αν δεν μας πιστεύετε!

Τι να διαλέξετε;

Κάθε μάρκα έχει το δικό της πλεονέκτημα. Ορισμένα είναι ευέλικτα, μερικά είναι αιχμηρά, άλλα μπορούν να παραμένουν κοφτερά χωρίς να χρειάζονται ακόνισμα για ένα χρόνο.

Παρακάτω είναι τα αγαπημένα μας μαχαίρια για νέους σεφ και φοιτητές σχολών μαγειρικής.

Wusthof Classic 8-Inch Chef’s Knife
back to school knives

Αυτό το πρώτο μαχαίρι είναι το αγαπημένο μας. Είναι πολύ αξιόπιστο και καλοσχεδιασμένο!

Ένας από τους γνωστούς μου είχε αγοράσει αυτό το μαχαίρι και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του έπεσε και έσπασε την μύτη του. Ήταν μια πολύ κακή εμπειρία. Το ολοκαίνουργιο μαχαίρι του, που είχε αγοράσει για περίπου 80 ευρώ, καταστράφηκε!

Ή έτσι πιστεύαμε! Ήμασταν έκπληκτοι με την ευκολία με την οποία το φτιάξαμε! Πήγαμε σε ένα τοπικό μαγαζί με μαχαίρια και για περίπου 5-10 ευρώ το μαχαίρι επιδιορθώθηκε και έκοβε σαν καινούργιο.

Αυτό που κάνει αυτό το μαχαίρι τόσο καλό είναι ο γερμανικός χάλυβας. Είναι συμπαγές, και έχει πολύ κοφτερή λεπίδα. Δεν είναι τόσο μαλακό όσο τα περισσότερα ιαπωνικά μαχαίρια. Ωστόσο, είναι ένα καλό μαχαίρι πολλαπλών χρήσεων. Το χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε τα πάντα, από τεμαχισμό, σχέδια, ακόμη και να κόψουμε ένα χοίρο!

Το Wusthof Classic είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιούμε ακόμα και τώρα. Κάνει τα πάντα πολύ καλά. Ναι, υπάρχουν πολλά καταπληκτικά ιαπωνικά μαχαίρια που κάνουν ακριβώς το ίδιο. Όμως ήταν το πρώτο μας μαχαίρι! Όπως είπαμε νωρίτερα το πρώτο μαχαίρι σε έναν σεφ είναι σαν το πρώτο αυτοκίνητο.

Εντάξει, ας πούμε ότι ψάχνετε για μία ακόμα καλύτερη προσφορά για μαχαίρια. Τα 100 ευρώ μπορεί σας να φαίνονται πολλά για ένα μαχαίρι. Καταλαβαίνουμε! Τα μαχαίρια δεν είναι φθηνά. Υπάρχει λίγο από το “παίρνετε αυτό που πληρώνετε” (αλλά αξίζει).

Φυσικά το Wushtof είναι λίγο πιο ακριβό γιατί είναι “μάρκα”. Αν αυτό δεν είναι αυτό που ψάχνετε, ας δούμε το Victorinox, είναι αρκετά κλασικό. Παρατηρήσαμε ότι οι μεγαλύτεροι, σε ηλικία, σεφ προτιμούν αυτή τη “μάρκα” μαχαιριού. Ίσως, επειδή ήταν ένα από τα λίγα καλά μαχαίρια όταν ήταν φοιτητές ή γιατί μόνο αυτό μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Όποιος και αν είναι ο λόγος. Το μαχαίρι είναι πολύ καλό. Συνήθως, απαιτεί πιο τακτικό ακόνισμα σε σχέση με άλλα. Πέρα από αυτό, είναι ένα καλό μαχαίρι. Είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο. Μην αφήσετε την τιμή να σας ξεγελάσει. Θα μπορείτε να είστε σε θέση να κάνετε λεπτοδουλειά και με αυτό το μαχαίρι!

Victorinox 8 Inch Rosewood Chef’s Knife

new chef knivesΕντάξει, ίσως να θέλετε ένα ωραιότερο μαχαίρι. Τώρα, ας δούμε ένα καλό μαχαίρι ξεφλουδίσματος! Είχα δει σε μία σχολή μαγειρικής ότι όλοι είχαν ένα πολύχρωμο μαχαίρι που ονομάζεται Kuhn Rikon. Είναι πολύ φτηνό και διασκεδαστικό.

Δεν θα συνιστούσαμε αυτά τα μαχαίρια αν πρόκειται να εργαστείτε σε κάποιο φανταχτερό εστιατόριο… αν δεν θέλετε να γίνεται ο περίγελος της κουζίνας…

Επιπλέον, δεν θα κάνει ποτέ την δουλειά που πραγματικά θέλετε.

Kuhn Rikon 4-Inch Nonstick Colori Paring Knife, Set of 3

Τώρα, αν χρειάζεστε ένα καλό μαχαίρι ξεφλουδίσματος, ξεχάστε τα πολύχρωμα παιδικά μαχαίρια. Ξέρουμε ότι είναι φτηνά, αλλά παίρνετε ότι πληρώνετε με αυτά τα μαχαίρια.

Ένα πολύ καλύτερο μαχαίρι για τους νέους σπουδαστές μαγειρικής είναι το μαχαίρι ξεφλουδίσματος Wusthof υψηλής ποιότητας από χάλυβα! Ήταν μια από τις πρώτες αγορές του σεφ μας και δεν θα το άλλαζε με τίποτα.

Μια φορά είδε έναν σεφ να χρησιμοποιεί αυτό το μαχαίρι και να κόβει σε μερίδες ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο! Ή έτσι λέει τουλάχιστον. Ξέρετε πώς είναι οι ιστορίες των σεφ! Το αν είναι αλήθεια ή όχι δεν έχει σημασία.

Έχουμε δοκιμάσει αυτό το μαχαίρι και ξέρουμε ότι αν έχετε δουλειά που χρειάζεται λεπτομέρεια, η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη με αυτό το μαχαίρι.

Wusthof Classic High Carbon Steel Knife Paring Knife, 3.5 Inch

paring knife

Τώρα, για μαθητές μαγειρικής που σχεδιάζουν να δουλέψουν σε εστιατόρια. Θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι ξεκοκαλίσματος. Ένα μαχαίρι αφαίρεσης οστών είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που κάνει εύκολο τον τεμαχισμό των κουνελιών και των κοτόπουλων.

Γι’αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα καλό μαχαίρι ξεκοκαλίσματος που είναι αρκετά ευέλικτο για να κάνει σπειροειδή κοψίματα γύρω από τα οστά, αλλά, είναι επίσης ικανό να κόψει οστά χωρίς να βγάλει το κρέας από αυτά. Δεν θα θέλατε να κόψετε το κρέας από το βοδινό κρέας Wagyu σας των 100 ευρώ!

Έτσι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πολύ καλό μαχαίρι. Ένα αξιόπιστο μαχαίρι ξεκοκαλίσματος είναι απαραίτητο! Τουλάχιστον, μέχρι να είστε αρκετά ικανός για να κόβετε το κρέας με το μαχαίρι του σεφ σας! Αυτό θα συμβεί, κάποια στιγμή. Μην ανησυχείτε, θα τα πηγαίνετε τόσο καλά με τα μαχαίρια σας, που θα χρησιμοποιείτε το πιο σωστό για κάθε χρήση …

Wusthof Classic 6-Inch Flexible Boning Knife

chef boning knifeΔυστυχώς, ακόμη και όταν τα μαχαίρια έχουν εκπτώσεις, είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Συνειδητοποιήσαμε ότι αφού γράψαμε το άρθρο, προτείναμε μόνο τα Wusthof. Ήταν αυτά που βρήκαμε πιο αξιόπιστα. Τα Ιαπωνικά μαχαίρια και τα Δαμασκού είναι επίσης καλά μαχαίρια! Τα έχουμε χρησιμοποιήσει, καθώς επίσης και το περιστασιακό Bob Kramer Knife.

Ωστόσο, τα μαχαίρια Wusthof είναι οι πιο ευέλικτες επιλογές. Τα μαχαίρια Ιαπωνικού στιλ είναι κατασκευασμένα από μαλακότερο μέταλλο. Αυτό επιτρέπει πολύ λεπτότερη εργασία. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε πιάτα σε στυλ σούσι. Εάν δεν το κάνετε αυτό στην καθημερινή σας δουλειά ως σεφ. Τότε δεν νομίζουμε ότι τα χρειάζεστε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩexcookfoodplatter.blogspot.gr
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.