Η υπόγεια πόλη

Θαμμένος 270 πόδια κάτω από το έδαφος στη Μολδαβία, υπάρχει ένας λαβύρινθος που αποτελείται από τούνελ 34 μιλίων. Με βάση μόνο αυτούς τους αριθμούς, ο Milestii Mici δεν φαίνεται να είναι ο πιο φιλόξενος χώρος. Εντούτοις, αυτό που υπάρχει στους τοίχους του είναι αυτό που τον κάνει έναν συναρπαστικό προορισμό.

Milestii Mici, Moldova

Νέο ρεκόρ

Το 2005, το Βιβλίο Γκίνες έδωσε στον Milestii Mici τον τίτλο του Μεγαλύτερου Κελαριού Κρασιού στον κόσμο. Τα ράφια του εκτιμάται ότι αποθηκεύουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια μπουκάλια “ιερού ποτού” (όπως μας λένε).

Η “υπόγεια πόλη του κρασιού” ιδρύθηκε το 1968 και σκαλίστηκε από ασβεστόλιθο. Αν και το οινοποιείο παράγει δικά του κρασιά (μεταξύ 1986 και 1991), εισάγει και αποθηκεύει εκλεκτά κρασιά από όλο τον κόσμο. Η παλαιότερη συλλογή χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960.

Milestii Mici, Moldova

Υπόγειες… γευσιγνωσίες

Ο χώρος κατασκευάστηκε ειδικά για την αποθήκευση κόκκινων κρασιών, έτσι αποτελούν την πλειοψηφία της συλλογής (70 τοις εκατό). Ωστόσο, υπάρχουν και λευκά και επιδόρπια κρασιά στα ράφια.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση στο τεράστιο κελάρι και να δοκιμάσουν κάποιες από τις συλλογές σε μια από τις πολλές αίθουσες γευσιγνωσίας τους. Όσοι απολαμβάνουν τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή θα πρέπει να περάσουν από τη “Χρυσή Συλλογή”, όπου φυλάσσονται τα πιο πολύτιμα μπουκάλια του κελαριού.

Κάθε “δρόμος” της υπόγειας πόλης παίρνει το όνομα του από έναν διαφορετικό τύπο κρασιού και είναι προσβάσιμος με τα πόδια, ποδήλατο ή αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους κανόνες κυκλοφορίας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να κλείσουν μια ξενάγηση και να δοκιμάσουν ένα από τα αυτοκίνητα του κελαριού για περίπου 90$.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.