Το επάγγελμα του chef

Δουλεύοντας ως σεφ, θα διαπιστώσετε ότι διαφορετικοί τόποι εργασίας πληρώνουν διαφορετικούς μισθούς για όλες τις διαθέσιμες θέσεις chef. Μπορείτε να βγάλετε έναν πολύ καλό μισθό εάν εργάζεστε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, για παράδειγμα, και ένα βασικό μισθό, αν έχετε μια δουλειά σε μία casual καφετέρια ή μια μικρή παμπ.

Με την εκτεταμένη εκπαίδευση σας, ως μάγειρας, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την καλύτερη δυνατή δουλειά που μπορείτε και να θυμάστε πάντοτε ότι οι θέσεις εργασίας των chef έχουν μεγάλη πιθανότητα εξέλιξης στο εργασιακό περιβάλλον, έτσι ώστε τελικά να μπορέσετε να φτάσετε μέχρι τις θέσεις executive chef ή head chef που έχουν μεγαλύτερο μισθό. Ο μισθός σας μπορεί να καταβάλλεται ωριαία ή μηνιαία και δικαιούστε ορισμένες παροχές ανάλογα με το πού εργάζεστε όπως ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα 401(Κ), παροχές για την υγεία, πληρωμένες διακοπές, ασφάλεια ζωής και πολλά άλλα.

chef-kettles

Εστιατόρια και Ξενοδοχεία

Σε ένα κανονικό περιβάλλον εστιατορίου, ο executive chef έχει την ευκαιρία να βγάλει οπουδήποτε από τα 40.000 $ και πάνω, και σε ένα πολυτελές περιβάλλον πέντε αστέρων μπορείτε να βγάλετε έως και 100.000 $ ετησίως. Ο sous chef μπορεί να βγάλει από 60.000 $ έως 80.000 $ ετησίως, ενώ ο chef de partie μπορεί να βγάλει από 35.000 $ έως 70.000 $ ετησίως. Ο demi chef σε εστιατόριο ή ξενοδοχείο μπορεί να βγάλει μισθούς από 30.000 $ έως 45.000 $. Ένας commis chef βγάλει μια ετήσια αμοιβή από περίπου 20.000 $ έως 30.000 $.

Ο μισθός για έναν σεφ ζαχαροπλαστικής είναι περίπου 4.500 $ το μήνα. Βοηθοί μάγειρα μπορούν να βγάλουν διάφορους μισθούς, όπως και οι παρασκευαστές τροφίμων για ένα ξενοδοχείο ή ένα εστιατόριο. Ως βοηθός μάγειρα ψάχνετε για ένα μισθό των 20.000 $ ετησίως και οι παρασκευαστές τροφίμων μπορούν να βγάλουν από 8.000 $ έως 16.000 $ ετησίως.

Στη βιομηχανία ξενοδοχείων και εστιατορίων υπάρχει πολύ περιθώριο για ανάπτυξη και πολλές ευκαιρίες για να επωφεληθείτε. Μπορείτε εύκολα να εργαστείτε και να γίνετε master chef σε λίγα χρόνια. Μόλις φτάσετε σε αυτή τη θέση, μπορείτε ακόμη και να σκεφτείτε να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο και να βγάζετε τον δικό σας μισθό.

sous-chef

Catering και λιανική

Στη βιομηχανία του catering, μπορείτε να περιμένετε να βγάλετε ένα μέσο μισθό chef από 35.000 $ έως 75.000 $ ετησίως. Ο χαμηλότερος μισθός catering είναι περίπου 22.000 $, ενώ ο υψηλότερος για ένα αστικό catering με υψηλό προφίλ και ελίτ πελατεία μπορεί να φτάσει τα 200.000 $. Όλα αυτά εξαρτώνται από τον τύπο της επιχείρησης εστίασης, τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται, τους πελάτες προς τους οποίους εστιάζεται το marketing της και το μέγεθος της εταιρείας catering.

Ο executive chef βγάζει περίπου 45.000 $ ετησίως, ενώ ο sous chef περίπου 35.000 $. Ο commis chef σε μια εταιρεία catering μπορεί να βγάλει περίπου 27.000 $ ετησίως και ο chef de partie παίρνει κατά μέσο όρο 30.000 $. O demi chef βγάζει από 25.000 $ έως 30.000 $ ετήσιο μισθό. Βοηθοί μάγειρα βγάζουν περίπου 22.000 $, ενώ παρασκευαστές τροφίμων επίσης βρίσκονται στην ίδια κατηγορία.

Σε επιχειρήσεις catering ή λιανικής πώλησης, θα αποκτήσετε καλή εμπειρία και αυτό το περιβάλλον θα σας βοηθήσει πολύ αν θέλετε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση στην εστίαση κάποια μέρα. Το catering και το λιανικό εμπόριο επιτρέπουν επίσης σε μάγειρες να εργαστούν σε διάφορες τοποθεσίες για γάμους, εκδηλώσεις και ιδιωτικές συναυλίες, κάτι που είναι πολύ διασκεδαστικό.

Θέσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Δημόσιου Τομέα

Στον τομέα των δημόσιων υπηρεσιών έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε από ένα μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας chef που θα σας επιτρέπουν να εργάζεστε σε μέρη όπως πυροσβεστικές εγκαταστάσεις, κοινοτικά κέντρα, χωριά συνταξιοδότησης, σχολεία, νοσοκομεία, φυλακές , εγκαταστάσεις αποκατάστασης, κέντρα κράτησης και πολλά άλλα. Μπορείτε να εργαστείτε σε αυτούς τους δημόσιους χώρους ως executive ή head chef, επικεφαλής μαγειρέματος, βοηθός μάγειρα, διευθυντής κουζίνας, υπεύθυνος εστίασης, υπεύθυνος τροφοδοσίας και παρασκευαστής τροφίμων.

Δεν υπάρχουν τόσα επίπεδα όπως στον τομέα των εστιατορίων και των ξενοδοχείων ή στο catering, αλλά υπάρχουν πολλές ευκαιρίες διαθέσιμες και θέσεις εργασίας. Υπάρχουν διάφοροι μισθοί που μπορείτε να βγάλετε, ακολουθούν μόνο κάποιοι από αυτούς. Οι μάγειρες στα σχολεία μπορούν να βγάλουν από 10.000 $ – 22.000 $ και σε νοσοκομείο, κλινικές και δωμάτια ιατρείων, μπορείτε να βγάλετε από 22.000 $ έως 27.000 $ κατά μέσο όρο.

Σε ένα κέντρο συνταξιοδότησης μπορείτε να εργαστείτε ως μάγειρας και να βγάλετε περίπου 12 δολάρια την ώρα, ενώ κάποιες θέσεις όπως σε καφετέριες, σε συμβούλια, δημοπρασίες, μουσεία και πυροσβεστικές υπηρεσίες προσφέρουν περίπου 24.000 $. Σε φυλακές μπορείτε να εργαστείτε ως μάγειρας ή βοηθός μάγειρα, τροφοδοσίας και διευθυντής κουζίνας που βγάζει από 2.000 έως 4.000 δολάρια το μήνα.

Μια άλλη δουλειά δημόσιας υπηρεσίας που μπορείτε να πάρετε στη βιομηχανία εστίασης είναι σε στρατιωτικές υπηρεσίες όπως η αεροπορία, το ναυτικό ή το στρατό. Εδώ μπορείτε να βγάλετε ένα ωραίο χρηματικό ποσό μέχρι και 90.000 $ ετησίως.

Ενώ ορισμένες από τις δημόσιες υπηρεσίες πληρώνουν λιγότερα από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, είναι ένα πολύ καλό μέρος για να ξεκινήσετε την καριέρα σας και, αν χρειάζεται, να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία ως μάγειρας ή βοηθός σεφ, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να το πράξετε. Είναι επίσης τέλειες, αν θέλετε να εργαστείτε για την κυβέρνηση και να υπηρετήσετε τη χώρα σας, αλλά εξακολουθείτε να μαζεύετε εμπειρία στον τομέα με τον οποίο είστε παθιασμένος και έχετε εκπαιδευτεί.

chef-at-work

Η βιομηχανία του fast food

Η εργασία σε υπηρεσίες γρήγορου φαγητού μπορεί να φαίνεται ελκυστική μόνο σε μερικούς σεφ και, τις περισσότερες φορές, ένας μάγειρας δεν χρειάζεται να έχει τόσο μεγάλη εμπειρία όσο ένας γκουρμέ chef για να δουλέψει στον χώρο αυτό. Ένας μάγειρας σε fast food βγάζει μισθούς ανάλογα με το πού εργάζεται και συνήθως με την ώρα. Μπορείτε να εργαστείτε ως μάγειρας fast food σε εστιατόρια, ψησταριές, καφετέριες, μπιστρό.

Ο μισθός εξαρτάται, επίσης, από αυτό που καλείστε να κάνετε και την περιοχή στην οποία εργάζεστε. Μερικοί μάγειρες fast food είναι επίσης διαχειριστές κουζίνας ή γενικά διευθυντικά στελέχη και βγάζουν κάτι περισσότερο από έναν κλασσικό μάγειρα. Ο μέσος όρος για έναν μάγειρα μεσαίας κατηγορίας είναι 9 $ ανά ώρα. Σύμφωνα με το Γραφείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Τα παρακάτω είναι μισθοί μάγειρα με βάση τους μέσους μισθούς που δίνονται ετησίως στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Ένας μάγειρας βγάζει 24.000 $. Στη βιομηχανία γρήγορου φαγητού μπορείτε επίσης να αποκτήσετε θέσεις εργασίας ως διευθυντής κουζίνας ή υπεύθυνος εξυπηρέτησης τροφίμων που περιλαμβάνει λογιστικά, μάρκετινγκ και σχέσεις πελατών, επιτρέποντάς σας να βγάλετε έναν εξαιρετικό μισθό από 30.000 $ έως 50.000 $ ετησίως.

Παρακολουθήστε τις τελευταίες πληροφορίες για τους μισθούς των σεφ εδώ:

Επίσης μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στους μισθούς που δίνονται στο Dubai και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩjobmonkey.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.