Μετά το πετυχημένο άρθρο Πόσα χρήματα παίρνουν οι μάγειρες στην Αμερική; και Πόσα χρήματα παίρνουν οι επαγγελματίες εστίασης στο Dubai; ήρθε η σειρά να δούμε τα χρήματα που βγάζουν οι φίλοι μας μάγειρες που εργάζονται στην Αγγλία.

Μερικές φορές, δεν μπορούμε παρά να συγκρίνουμε πόσα λεφτά βγάζουμε με άλλους. Ειδικά άλλους στο ίδιο εργασιακό πεδίο με εμάς. Έχουμε κάνει, λοιπόν, έρευνα και συλλέξαμε δεδομένα ώστε να μπορείτε να διαπιστώσετε εάν είστε κοντά στον μέσο όρο και αν έχετε ένα δίκαιο συμβόλαιο. Πόσα, λοιπόν, βγάζουν οι Βρετανοί σεφ;

Πόσα βγάζουν οι σεφ;

  • Εκπαιδευόμενοι ή Commis Chef: £13,000-£18,000
  • Τομεάρχες ή Chefs de Partie: £16,000-£21,000
  • Sous Chef: £22,000-£26,000
  • Head Chef/Chefs de Cuisine: £20,000-£30,000

Αυτοί οι μέσοι όροι μισθών βασίζονται σε Chefs του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές εδώ. Η εμπειρία, η ευθύνη, ο τόπος εργασίας, η γεωγραφική περιοχή – γι ‘αυτό θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε απλό. Πρώτον, θα εξετάσουμε τους μέσους μισθούς για κάθε επίπεδο σεφ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια θα συγκρίνουμε περιοχές και τομείς.

Εκπαιδευόμενοι ή Commis Chef £13,000-£18,000

Ως entry-level, εκπαιδευόμενος ή commis, μπορείτε να περιμένετε ότι θα βγάζετε μόλις £ 13,000 όταν αρχίσετε την εκπαίδευση. Αν και ο δημοφιλής δικτυακός ιστότοπος εργασίας Reed έβαλε το ποσό λίγο ψηλότερα, στις £ 18.000, συμπεριέλαβε και τους μισθούς του Λονδίνου.

Θα φοιτάτε σε κάποιο κολέγιο (πιθανότατα) οπότε είναι ένας πολύ καλός μισθός, καθώς θα εκπαιδεύεστε και θα βελτιώνετε τις ικανότητες σας ενώ κερδίζετε χρήματα.
A young chef

Τομεάρχες ή Chefs de Partie £16,000-£21,000

Καθώς προχωράτε στον βαθμό του chef de partie, μπορείτε να περιμένετε αύξηση μισθών περίπου 15%, ώστε να ταιριάζει με τις αυξανόμενες υποχρεώσεις και τις δεξιότητές σας.

Sous Chef £22,000-£26,000

Ως δεύτερος σεφ, θα πρέπει ο μισθός σας να βρίσκεται κάπου στο εύρος των εικοσιπέντε χιλιάδων λιρών.

Θα έχετε κάποιες διευθυντικές ευθύνες, γι ‘αυτό θα πρέπει ο μισθός σας να αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό.

Head Chef/Chefs de Cuisine οπουδήποτε μεταξύ £20,000 και £30,000

chef under instruction

Στις μεγάλες πόλεις, μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε πάνω από αυτό το μέσο όρο και, φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι πολύ υψηλότερα πληρωτέοι ρόλοι Head Chef στα κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία. Υπάρχουν επίσης πολλοί head chef που κερδίζουν λιγότερο από αυτό.

Όταν κοιτάξετε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ο μέσος μισθός για έναν head chef είναι £ 24,810. Αν και οι τύποι των ρόλων και των ευθυνών ποικίλλουν πολύ.

Ωστόσο, ως γενικός μέσος όρος, λίγο πιο κάτω, έως και τριάντα χιλιάδες είναι ο τυπικός μισθός για έναν head chef σε μια πολυάσχολη, πολυτελή κουζίνα σε ένα γνωστό εστιατόριο ή ξενοδοχείο.

Top Executive Chef £40,000-£50,000+

Και πάλι, υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων “ευκαιριών-που-σου-έρχονται-μία-φορά-στην-ζωή-σου” σε αυτό το επίπεδο, οι οποίες είναι κατά 50% πάνω από αυτές τις μέσες εκτιμήσεις.

Συνήθως, όμως, μία τέτοια θέση οπουδήποτε θα σας βάλει στην κορυφαία φορολογική κατηγορία, με το Λονδίνο και στη συνέχεια το Μάντσεστερ να ανοίγουν το δρόμο με τα μεγαλύτερα κέρδη.

Μισθολογικές διαφορές ανά κατηγορία εστίασης

chef salary chart

Οι head chefs μπορούν να δουλεύουν σε όλα τα είδη κουζινών για κάθε είδους διαφορετικούς εργοδότες. Με βάση τα ευρήματα της PayScale που δημοσιεύτηκαν στο Monster, εδώ είναι οι μέσοι μισθοί ενός Head Chef σε επτά τυπικούς τομείς εργασίας.

Μισθολογικές διαφορές ανά περιοχή εργασίας

Average chef wages

Με βάση μια έρευνα του Total Jobs, ο μέσος μισθός για τους σεφ στο σύνολό τους μπορεί να ποικίλει μαζικά ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Όπως αναμενόταν, οι μισθοί στο Λονδίνο είναι υψηλότεροι από άλλους τομείς. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πόσο.

Ο μέσος μισθός όταν εξετάζετε όλους τους τύπους chefs στο κεντρικό ή δυτικό Λονδίνο είναι £ 29.000. Αλλά, οι σεφ στο Reading έχουν μέσο μισθό £ 23.724.

Καθώς πηγαίνετε πιο βόρεια, οι σεφ στο Lutterworth, Leicestershire, έχουν χαμηλό μέσο όρο μισθού £ 15.000.

Παρόλο που μερικές από τις κορυφαίες θέσεις πληρώνονται καλά στο Μάντσεστερ, ο μέσος μισθός σε όλα τα επίπεδα είναι £ 23.000. Έτσι, αυτό υποδηλώνει ότι οι κατώτερες θέσεις έχουν αρκετά χαμηλές αμοιβές όταν υπολογίζετε τα έξοδα διαβίωσης στην πόλη.

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩblog.sfceurope.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.