Γιάννης Μητσοκάπας

ο γνωστός dj που οι μουσικές και τα parties του μένουν αξέχαστα συνάντησε το simposio.news μπροστά στην υπέροχη θέα του ZUCCA με cocktail drinks και cocktail music

[cq_vc_mediumgallery images=”1697″ layoutno=”1″]

Πιστεύεις πως ο dj πρέπει να επιλέγει ένα είδος μουσικής;

Εσείς τρώτε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα; (γέλια) Η μουσική ενώνει κι απευθύνεται σ’ όλο τον κόσμο, άρα δεν μπορεί να υπάρξει μόνο ένα είδος μουσικής.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη κάνεις διάφορα event και σε άλλες πόλεις και νησιά. Ποια πόλη είναι η πιο hot στη διασκέδαση;

Όλες οι πόλεις ξέρουν να διασκεδάζουν. Άλλη διασκέδαση έχουμε στο «νησί» μας (ZUCCA) και φυσικά άλλη διάθεση έχει ο κόσμος το καλοκαίρι στη Μύκονο ή το Πάσχα στην Κέρκυρα… όταν δηλαδή βρίσκεται σε διακοπές και μακριά από τα προβλήματά του.

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζει περισσότερο το κοινό;

Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που έχουν fans, αλλά το κοινό που έχει μουσική παιδεία, θαυμάζει περισσότερο τα τραγούδια ακόμα κι αν ερμηνεύονται από άγνωστους καλλιτέχνες.

Ποια κατά τη γνώμη σου είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι djs;

Ένας dj πρέπει να σηκώνει το κεφάλι και να βλέπει το κοινό του, να έχει ροή (αρχή – μέση – τέλος) και να μην ξεχνάει ότι είναι ένας απλός dj.

Είσαι από τους πιο αγαπητούς με φανατικούς θαυμαστές, φωτεινό παράδειγμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης, αυτό οφείλεται στο ταλέντο σου ως dj ή θεωρείς είναι θέμα χαρακτήρα;

Απλά, ο Δήμαρχος ξέρει ν’ ακούει μουσική (χαμογελώντας) Καλό είναι να συνυπάρχουν και τα δύο.

Έχει αλλάξει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης στον τρόπο διασκέδασης;

Είναι αναπόφευκτο να έχει αλλάξει γιατί έχουν αλλάξει οι εποχές. Παρά τις δυσκολίες όμως, ο κόσμος έχει ανάγκη από καλή διασκέδαση περισσότερο από ποτέ, γι’ αυτό έχει γίνει και πιο επιλεκτικός.

Ο κόσμος με τη συμμετοχή του «βοηθά» τον dj για το ποια θα είναι η ροή του προγράμματος ή ο dj τον κόσμο;

Η σχέση είναι αμφίδρομη. Ο ένας βοηθά και πρέπει να βοηθά τον άλλον.

Παράλληλα με το djing διατηρείς ένα από τα πιο γνωστά bar στην παραλία Θεσσαλονίκης το “Zucca“. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα όταν παίζεις μουσική στον δικό σου χώρο;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι κανένας δεν θα μου πει τι θα παίξω. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όλων των djs που παίζουν μουσική κάθε χρόνο στο ZUCCA, (40-50 άτομα). Το μειονέκτημα είναι ότι έχω την ευθύνη για τη γενικότερη εικόνα του μαγαζιού. Οπότε κάνω «2 σε 1».

[cq_vc_mediumgallery images=”1709,1706,1704,1705,1703,1710″ layoutno=”231″]

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του ιδιοκτήτη ενός bar; και ποιο το συχνότερο λάθος που κάνουν;

Νομίζω ότι ένας ιδιοκτήτης οφείλει να είναι φιλόξενος στο μαγαζί του όπως θα ήταν αν σε καλούσε και στο σπίτι του, με τη διαφορά ότι εκεί καλείσαι να πληρώσεις. Λάθος εκ μέρους των ιδιοκτητών αποτελεί η έλλειψη σεβασμού προς τον κόσμο γιατί ο κόσμος το αντιλαμβάνεται και πράττει ανάλογα.

Πολλοί επιχειρηματίες λένε πως οι djs είναι λίγο ιδιόμορφοι στη συνεργασία τους, πιστεύεις πως έχουν δίκιο;

Απόλυτα. Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι κι οι επιχειρηματίες πρέπει ν’ αφήνουν χώρο στους djs και τις επιλογές τους.

Υπάρχει αξία των συλλογών τώρα που όλα βρίσκονται στο internet;

Μόνο συναισθηματική.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.