Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη

Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη

Στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου βρίσκεται το Μουσείο του Ούζου Βαρβαγιάννη που αγκαλιάζει ευλαβικά την παράδοση και φιλοξενεί το μυστικό που συνεχίζει να δίνει την ποιότητα και τη γεύση στο Ούζο Βαρβαγιάννη.

Δίπλα στα σύγχρονα ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη βρίσκεται το Μουσείο του Ούζου της οικογένειας, όπου τεχνολογία, ιστορία  και παράδοση συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία.

Barbayanni istoriaΟ δημιουργός Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης 

Πρωτοπόρος ο  Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έχοντας άριστη γνώση της απόσταξης από την Οδησσό της Ρωσίας, το 1860 ξεκίνησε τη διαδικασία της πρώτης απόσταξης. Όσοι λοιπόν επισκέπτονται το μουσείο μπορούν να ζήσουν όλη αυτή  την μακρά ιστορία του καλού ούζου. Να νιώσουν την παράδοση και να δουν τα μυστικά από αυτό το εκλεκτό ποτό.

Στο μουσείο εκτίθενται τα πρώτα εργαλεία που χρησίμευαν για την εμφιάλωση και την επικόλληση της διάσημης Μπλε ετικέτας και το πρώτο καζάνι που κατασκευάστηκε το 1858 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο δοκιμάστηκαν μυστικά αιώνων και τεχνικές για να γεννηθούν οι συνταγές της οικογένειας Βαρβαγιάννη.

Μουσείο Ούζου ΠλωμάριΣτο χώρο του Μουσείο διεξάγονται γευσιγνωσίες ούζου όπου τα αρώματα βοτάνων κυριαρχούν και η υψηλή αλκοόλη ευφραίνει την αίσθηση της γεύσης.

Το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη διαθέτει κέντρο υποδοχής επισκεπτών και κατάστημα δώρων καθώς και οπτικοακουστικές περιηγήσεις στα αγγλικά και τα ελληνικά.

Το Μουσειο Βαρβαγιάννη βρίσκεται, μπροστά απ’ τα αποστακτήρια ούζου Βαρβαγιάννη, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Πλωμαριού – Μυτιλήνης, με κατεύθυνση προς τον Άγιο Ισίδωρο. Μπορείτε να φτάσετε στο Μουσείο με ταξί ή λεωφορείο. Υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα στο Μουσείο (χωρίς χρέωση).

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ 
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.