Αλίκη Μπουλούμπα

με το ταπεραμέντο και την φιλοξενία της Κωνσταντινοπολίτισας η υπεύθυνη του εστιατορίου Christofer υποδέχτηκε το simposio.news σε μια εκπληκτική τοποθεσία και συγκεκριμένα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους φοίνικες και φόντο το Θερμαϊκό κόλπο.

Mpouloumpa Alice

Πείτε μας ποιες είναι οι σημαντικότερες αρμοδιότητες της υπεύθυνης εστιατορίου;

Θα πρέπει να επιμελείται ότι αφορά το κατάστημα, ξεκινά από τις προμήθειες να είναι πρώτης ποιότητας, το προσωπικό να είναι γνώστες της δουλειάς για την παροχή που έχουμε αλλά το ποιο σημαντικό κομμάτι για μένα επειδή κατάγομαι και από την Κωνσταντινούπολη και έχουμε τις δημόσιες σχέσεις στο αίμα μας είναι η επαφή μου με τον κόσμο. Νομίζω πως αυτό κερδίζει το πελατολόγιο μας γιατί αποκτούμε άμεση επαφή με τον κόσμο. Επίσης καταφέραμε να κάνουμε πελάτες από Τουρκία, είτε Έλληνες που μένουν εκεί είτε Τούρκους. Προχθές είχαμε 15 Τούρκους που ήρθαν συστημένοι από άλλους πελάτες και αυτοί θα μας φέρουν τους επόμενους. Αυτό νομίζω είναι επιτυχία και για να γίνει θέλει καλές δημόσιες σχέσεις.

Αυτό το χάρισμα πιστεύω ή το έχεις ή δεν το έχεις. Εμένα το είχε η μητέρα μου και το έχω και εγώ. Mάλλον είναι η μαγεία του Βόσπορου (χαμογελώντας).

Είναι η θέση της υπεύθυνης εστιατορίου που απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις;

Φυσικά όπως οι ξένες γλώσσες. Εμένα με βοήθησαν πολύ τα Τούρκικά, οι γνώσεις οικονομικής διαχείρισης και φυσικά πολύ σημαντική είναι η εμπειρία. Είχα την τύχη να συνεργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια με τον κ. Ιωαννίδη(Ιδιοκτήτη του Christofer) τον οποίο θεωρώ δάσκαλο και δεύτερο πατέρα μου από τον οποίο απέκτησα σωστή γνώση της δουλειάς αλλά και μια νέα οικογένεια. Έχουμε άριστες σχέσεις τόσο με τον ίδιο όσο και με τους συναδέλφους.

Πόσο σημαντικές είναι οι καλές σχέσεις συναδέλφων για την επίτευξη των στόχων;

Από τον ιδιοκτήτη έως και τον τελευταίο υπάλληλο θα πρέπει όλοι να είναι μια ομάδα. Χωρίς καλές σχέσεις δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Χρειάζεται σεβασμός, αγάπη, ομόνοια.

Όλοι έχουμε θετικά, αρνητικά προβλήματα… αλλά και εγώ όσο και ο κύριος Ιωαννίδης έχουμε υπομονή και επιμονή. Χρειάζεται μια διαχείριση των ανθρώπων γενικότερα, προσωπικού, προμηθευτών, πελατών, αλλά για μένα που η δουλειά μου είναι και χόμπι, αγαπάω το Christofer και έτσι δεν έχει αυτό μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

[cq_vc_mediumgallery images=”1728,1727,1729″ layoutno=”12″ thumbwidth=”640″]

Οι επικοινωνιολόγοι είναι πλέον κύριοι συνεργάτες μιας επιχείρησης εστίασης;

Συνεργαστήκαμε στα εγκαίνια και σε κάποια event κατά περίπτωση και όχι μέσα από κάποια μόνιμη συνεργασία. Όλες οι συνεργασίες χρειάζονται αλλά θα πρέπει να υπάρχει μέτρο. Παν μέτρο άριστον. Το κύριο κομμάτι της επικοινωνίας νομίζω το έχω εγώ 10 ώρες την ημέρα στο μαγαζί ανάμεσα στον κόσμο.

Ποια διαφημιστικά και προωθητικά μέσα προτιμάτε για την προβολή της επιχείρησης;

Προσπαθούμε με τα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, μέσω των social media, μέσα από magazino όπως και το simposio.news, να έχουμε μια προβολή και εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά θα το ξανά τονίσω για μένα το σημαντικότερο είναι οι δημόσιες σχέσεις και να βλέπω τον κόσμο να φεύγει χαμογελαστός.

[cq_vc_mediumgallery images=”1730,1733″ layoutno=”11″]

Το κύριο προϊόν σας είναι τα ψάρια, έχετε πρόβλημα προμήθειας λόγω καιρού, εποχής κλπ;

Τα ψάρια μας είναι είναι όλα πελαγίσια και προέρχονται από Χαλκιδική και Λήμνο. Έχουμε εδώ και χρόνια ψαράδες προμηθευτές με καΐκια, δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Φυσικά υπάρχουν εποχιακά. Παράδειγμα τα μύδια είναι από Μάιο έως Αύγουστο, δεν δίνουμε άλλη εποχή. Και ο κολιός τον Αύγουστο όπως ξέρετε (γέλια). Να τονίσω πως προσέχουμε την ποιότητα σε όλα γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Για παράδειγμα αν το λάδι δεν είναι καλό και δεν αλλάζεται σε κάθε τηγανιά δεν μπορεί να είναι καλό το αποτέλεσμα. Θέλουμε να είναι το τηγάνι του σπιτιού μας.

Προτιμάτε τα εμφιαλωμένα κρασιά από γνωστές ετικέτες ή από μικρούς παραγωγούς;

Υποστηρίζουμε τις ετικέτες και τα επώνυμα κρασιά. Αλλά έχουμε και χύμα που είναι επίσης επώνυμο κρασί.

Έχετε παιδικά γεύματα;

Ααα! τώρα μπήκατε σε ένα θέμα που λίγοι δίνουν σημασία σ αυτό. Έχουμε παιδικό μενού που φυσικά φροντίζουμε να είναι φρέσκο και απόλυτα υγιεινό. Εκτός όμως από τα γεύματα έχουμε τον παιδότοπο, μας βοηθάει βέβαια πολύ και ο χώρος μας σ αυτό, υπάρχουν παιδικές τουαλέτες και αλαξιέρα για τα μωρά. Δίνουμε μεγάλη έμφαση και προσοχή στους μικρούς μας πελάτες αλλά και σε όλη την οικογένεια.

Όταν ένα εστιατόριο ανήκει σε έναν όμιλο με πολλά άλλα εστιατόρια και επιχειρήσεις, αυτό μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα; Το λάθος του ενός να το χρεώνεται και το άλλο;

Ο όμιλος κατάφερε να έχει μια μεγάλη ομάδα από καλούς συνεργάτες με τους οποίους έχει πολλά χρόνια συνεργασία. Τα προβλήματα αυτά που λέτε τα δημιουργούν ή τα λύνουν το ανθρώπινο δυναμικό του κάθε ομίλου. Εμείς είμαστε δεμένοι όλοι σαν μια οικογένεια. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα, Σαντορίνη, Μύκονο κλπ είναι όλοι εξαιρετικοί άνθρωποι. Αυτό βέβαια οφείλεται κυρίως στον κ. Ιωαννίδη. Έχει το χάρισμα να μας ενώνει σαν οικογένεια.

Και χρυσό να κάνεις ένα χώρο αν το ανθρώπινο στοιχείο δεν είναι καλό δεν επιτυγχάνει η επιχείρηση.

Τον ανταγωνισμό τον αντιμετωπίζετε επιθετικά ή αδιάφορα;

Όχι όχι δεν ασχολούμαστε καθόλου. Τον αντιμετωπίζουμε με ηρεμία, αγάπη και μερικές φορές με αδιαφορία. Έναν αθέμιτο, επιθετικό ανταγωνισμό τον προσπερνάμε όπως κάθε αρνητικό στοιχείο. Δεν φθειρόμαστε καθόλου μ αυτά τα θέματα. Θέλουμε όλα τα μαγαζιά να δουλεύουν.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.