Τεχνολογία και… μπάρ

Πάντα πρωτοπόρα, η Royal Caribbean έχει γίνει γνωστή στον κλάδο του τουρισμού με τις πρωτότυπες ιδέες της. Άλλη μία τέτοια ιδέα ήταν η χρήση του πρώτου ρομποτικού… μπάρμαν.

Πρώτα εμφανίστηκε στο Quantum of the Seas το 2014, τέσσερα πλοία – το Harmony of the Seas, το Quantum of the Seas, το Anthem of the Seas και το Ovation of the Seas – διαθέτουν τώρα το δημοφιλές μπαρ Bionic. Το μπάρ διαχειρίζονται δύο ρομπότ. Ο καθένας έχει το δικό του όνομα (για  παράδειγμα “Shaken” και “Stirred” ή”Mix” και “Mingle”). Κατασκευασμένα στην Ιταλία, αυτά τα ειδικά ρομπότ μπορούν να ανακατεύουν, να ανακινούν και να σουρώνουν όλους τους τύπους ποτών. Οι συνδυασμοί κοκτέιλ είναι ατελείωτοι, με 30 αλκοολούχα ποτά και 21 μίξερ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Η τεχνολογία πίσω από τα ρομπότ

Οι bertender/barmaid ρομπότ μπορούν να παράγουν δύο ποτά ανά λεπτό και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1.000 κάθε μέρα. Οι επισκέπτες κάνουν μια παραγγελία – είτε πρόκειται για προσαρμοσμένο αίτημα είτε για τυποποιημένο ποτό από το μενού – σε ένα ειδικά προγραμματισμένο tablet. Μπορούν να παρακολουθούν την παραγγελία τους στην ψηφιακή οθόνη δίπλα στο μπαρ, και μόλις είναι έτοιμη, οι μπάρμαν θα τους δώσουν το ποτό τους με μια απλή της κάρτας επιβάτη τους.

Δημιουργήθηκε από την Makr Shakr, μια ιταλική εταιρία ρομποτικής με έδρα το Τορίνο, η τεχνολογία είναι τόσο περίπλοκη που οι μπάρμαν δεν μπορούν να δουλέψουν απλά οπουδήποτε. Το σύστημα έχει τρία συστατικά: τα ρομπότ, που είναι ο πυρήνας της παράστασης που ο καθένας μπορεί να δει, την εφαρμογή που τους δίνει τις εντολές και την αισθητική.

Το ανθρώπινο άγγιγμα

Πέρα από το σχεδιασμό μηχανών που θα μπορούσαν να αναμιγνύουν ποτά με ακρίβεια, η Makr Shakr ήθελε η χάρη και η αρμονία να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο κινούνταν τα ρομπότ. Η εταιρία συνεργάστηκε με τον διάσημο χορευτή Marco Pelle, κύριο χορευτή στο μπαλέτο του θεάτρου της Νέας Υόρκης, χαρτογραφώντας τις κινήσεις του με έναν υπολογιστή και στη συνέχεια παιρνώντας αυτές τις κινήσεις στο πρόγραμμα που ελέγχει τις κινήσεις των ρομπότ.

“Υπάρχει πάντα μια πολύ ιδιαίτερη δυναμική όταν οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το σύστημα”, λέει ο Alessandro Incisa, υπεύθυνος του έργου για την Makr Shakr. “Και έχετε πάντα αυτό το είδος μαγικής εμπειρίας όταν ο πελάτης το δει και πει:” Ω, κοιτάξτε, υπάρχει ένα ρομπότ στο bar – και κάνει ποτά!”

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩroyalcaribbean.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.