Το επάγγελμα

Οι μπάρμαν είναι υπεύθυνοι για την ανάμειξη και το σερβίρισμα των ποτών για πελάτες. Συνήθως εργάζονται σε μπαρ ή εστιατόρια. Για έναν μπάρμαν τα φιλοδωρήματα, συνήθως,  αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός του.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τις πέντε πιο σημαντικές δεξιότητες που ψάχνουν οι εργοδότες στους νέους επίδοξους μπάρμαν τους.

cocktail

1.Καλή μνήμη

Οι μπάρμαν πρέπει να έχουν καλή βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη είναι πολύ σημαντική για να θυμάστε την παραγγελία κάθε πελάτη.

Η μακροπρόθεσμη μνήμη σάς βοηθά να θυμάστε τα ονόματα των τακτικών πελατών, ακόμα και τα αγαπημένα τους ποτά. Οι πελάτες εκτιμούν έναν μπάρμαν που ακούει και θυμάται τις παραγγελίες τους. Επίσης, η μακροχρόνια μνήμη σας, θα σας βοηθήσει να θυμάστε τις μπύρες που είναι διαθέσιμες στο κατάστημα και τις συνταγές για περίπλοκα cocktail.

2.Επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι κρίσιμη για έναν μπάρμαν. Πρέπει να μιλάτε με τους πελάτες καθ’όλη τη βάρδια σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι μιλάτε δυνατά και καθαρά και διατηρείτε έναν ευχάριστο τόνο στην φωνή σας.

Ίσως το πιο σημαντικό για να υπάρχει καλή επικοινωνία είναι να είστε καλός ακροατής. Πρέπει να ακούτε προσεκτικά τις παραγγελίες των πελατών σας αλλά και, κάποιες φορές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή. Συχνά, οι μπάρμαν συνομιλούν λίγο με τους πελάτες για να δημιουργήσουν μια φιλική ατμόσφαιρα. Βεβαιωθείτε ότι ακούτε πραγματικά αυτό που λέει κάθε πελάτης – αυτό είναι που κάνει έναν μπάρμαν καλό.

3.Οργάνωση

Οι μπάρμαν είναι συχνά απασχολημένοι σε όλο το μπαρ και εξυπηρετούν πολλούς πελάτες ταυτόχρονα. Ένας καλός μπάρμαν παρακολουθεί στενά ποιος παρήγγειλε τι, ποιός πλήρωσε, και ποιός ακόμα περιμένει ένα ποτό. Η καλή οργάνωση είναι αυτή επιτρέπει σε έναν μπάρμαν να κάνει τόσο πολλές εργασίες χωρίς να ζορίζεται από το βάρος των ευθυνών. Οι μπάρμαν θα πρέπει επίσης να διατηρούν το μπαρ καθαρό και οργανωμένο – αυτό όχι μόνο το κάνει να φαίνεται πιο ελκυστικό στον πελάτη, αλλά και επιτρέπει στον μπάρμαν να δουλεύει πιο αποτελεσματικά. Επίσης, οι μπάρμαν πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το μπαρ έχει αρκετό απόθεμα από αντικείμενα που χρησιμοποιεί συνέχεια ο μπάρμαν (όπως μπουκάλια αλκοόλ, πάγος, φρούτα για γαρνιτούρα, κλπ.) και να παραγγέλνει καινούργια όταν αυτά τελειώνουν.

glasses

4.Ευχάριστη Προσωπικότητα

Ένας καλός μπάρμαν καλωσορίζει κάθε πελάτη με ένα “γεια” και ένα χαμόγελο, ακόμα κι αν αυτός ή αυτή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη αμέσως.

Το να είσαι καλός, ακόμα και προς τους δυσαρεστημένους πελάτες, είναι σημαντικό. Ένας καλός μπάρμαν είναι επίσης ικανός να “διαβάζει” τους πελάτες του. Πρέπει να μπορεί να καταλάβει αν θέλουν να κάνουν συνομιλία ή απλά να παραγγείλουν ένα ποτό, είναι μια πολύτιμη ικανότητα που πρέπει να έχει κάθε μπάρμαν.

5.Ψυχραιμία

Το να είσαι μπάρμαν μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό. Μερικές φορές, εξυπηρετείς δεκάδες πελάτες ταυτόχρονα. Ένας καλός μπάρμαν διατηρεί όλες τις προηγούμενες ιδιότητες – μνήμη, επικοινωνία, οργάνωση και ευχάριστη διάθεση – ακόμα και υπό πίεση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩthebalance.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.