Ώστε ψάχνετε για έναν head chef;

Οι καλύτεροι σεφ είναι παθιασμένοι με τις δουλειές τους ενώ παράλληλα φέρνουν τη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα στην κουζίνα σας. Όμως πέρα από αυτό, θέλετε ο σεφ να είναι ικανός ηγέτης.

Χρειάζεστε έναν head chef; Εάν ναι, έχουμε φτιάξει 11 ερωτήσεις για να βρείτε τον  ικανότερο υποψήφιο καθώς αναζητάτε έναν head chef για να κατευθύνει την κουζίνα σας και να σας βοηθήσει να κάνετε επιτυχές το εστιατόριο σας.

# 1: Γιατί θέλετε να γίνετε επικεφαλής σεφ;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να σας πει πολλά για την υποψήφιο υπάλληλό σας. Εάν η απάντηση είναι, “Θέλω να κερδίσω πολλά χρήματα”, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να ψάξετε αλλού.

Με αυτήν την ερώτηση, ελπίζετε ότι ο ερωτώμενος σας, θα απαντήσει με τον λόγο που αγαπάει το μαγείρεμα, πώς τον κάνει να αισθάνεται και τι ελπίζει να φέρει στο εστιατόριο σας. Ψάξτε για απαντήσεις που περιλαμβάνουν την επιθυμία τους να παρέχουν μια εξαιρετική γευστική εμπειρία στους πελάτες σας.

Η επόμενη ερώτηση μπορεί να είναι “Γιατί αποφασίσατε να γίνετε σεφ και ποιοι είναι οι στόχοι σας”. Άλλες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν είναι:

-Γιατί γίνατε σεφ;
-Έχετε εργαστεί σε οποιαδήποτε άλλη θέση σε ένα εστιατόριο;
-Πήγατε σε σχολή γαστρονομίας; Εάν ναι, πού;
-Ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που μάθατε στη σχολή;

Need A Head Chef

# 2: Γιατί αφήσατε την τελευταία δουλειά σας;

Με αυτή την ερώτηση, μπορείτε να δείτε πώς αισθάνονται πραγματικά για τον προηγούμενο εργοδότη τους. Εάν απαντήσουν πολύ αρνητικά τότε θεωρήστε το προειδοποιητικό σημάδι. Επιπλέον, αν είχαν κακή εμπειρία στην τελευταία δουλειά τους, αλλά κατάφεραν να σας εξηγήσουν τι έμαθαν από αυτό, τότε αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως θετικό σημάδι.

# 3: Δουλεύετε καλά μέσα σε μία ομάδα;

Αυτή η ερώτηση ψάχνει για το προφανές, “Ναι, είμαι ομαδικός παίκτης!”. Πιθανότατα θα απαντήσουν με αυτό τον τρόπο και, αν ναι, θέλετε να τους σπρώξετε λίγο και να τους ρωτήσετε για ποιο λόγο το πιστεύουν αυτό.

Θέλετε να μάθετε τι έκαναν στην τελευταία τους δουλειά που τους έκανε ομαδικούς παίκτες. Ρωτήστε τους αν συμφωνούν με αυτό οι συνάδελφοί τους. Αυτό μπορεί να είναι πολύ διαφωτιστικό για εσάς.

Ορισμένες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν είναι:

-Εργάζεστε καλά με άλλους;
-Είστε συγκεντρωμένος πάνω στην δουλειά σας;
-Έχετε αίσθηση του χιούμορ;
-Πώς χειρίζεστε την έλλειψη ενδιαφέροντος από κάποιον συνάδερφο;
-Περιγράψτε το ρόλο σας στο περιβάλλον της προηγούμενης ομάδας όπου εργάζεστε.

# 4: Ποιο είναι το στυλ ηγεσίας σας;

Πρώτον, θέλετε να μάθετε αν έχουν διοικήσει ποτέ μια ομάδα. Στη συνέχεια, θέλετε να μάθετε περισσότερα για το στυλ διαχείρισης τους. Ρωτώντας αυτή την ερώτηση, μπορείτε να μάθετε για τις ηγετικές ιδιότητές τους και εάν έχουν προηγουμένως γίνει επικεφαλής σεφ.

Θέλετε επίσης να μάθετε τι πιστεύουν ότι κάνει κάποιον, καλό ηγέτη. Μάθετε πόσους υπαλλήλους επόπτευαν σε τακτική βάση. Ρωτήστε τους πόσους υπαλλήλους μπορούν να επιβλέπουν άνετα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε με:

-Έχετε ποτέ πειθαρχήσει κάποιον υπάλληλο; Αν ναι, περιγράψτε την κατάσταση.

# 5: Ποιά είναι τα δυνατά σας στοιχεία;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Ηρεμεί τον υποψήφιο σας και τον αφήνει να σας ενημερώσει για το γιατί θα πρέπει να τους προσλάβετε.

# 6: Ποιες είναι οι αδυναμίες σας;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Εάν σας δώσουν καλή απάντηση, ξέρετε ότι ήρθαν έτοιμοι για την θέση. Οι αδυναμίες δεν είναι πάντα κακές, όσο ο υποψήφιος είναι πρόθυμος να εργαστεί και να τις μετατρέψει σε δύναμη.

questions to ask your chef

# 7: Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;

Άλλη μία σημαντική ερώτηση, η απάντηση του δείχνει αν ο υποψήφιος head chef έχει κάνει κάποια έρευνα για το εστιατόριο σας. Ψάχνετε για μια θετική απάντηση που δείχνει ότι ο υποψήφιος μπορεί να επικεντρωθεί στην επιχείρησή σας.

# 8: Περιγράψτε μια δύσκολη κατάσταση και πώς την χειριστήκατε;

Και πάλι, ελπίζετε ότι ο ερωτώμενος σας είναι προετοιμασμένος γι’αυτό, επειδή όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση κάποια στιγμή. Σπρώξτε λίγο αυτό το ερώτημα και προσπαθήστε να κάνετε τον υποψήφιο να σας περιγράψει αναλυτικά μια δύσκολη κατάσταση με έναν πελάτη ή/και έναν συνεργάτη του.

# 9: Μπορείτε να χειριστείτε την πίεση και τις ώρες;

Τα εστιατόρια είναι πολυάσχολα μέρη και θέλετε να εξασφαλίσετε ότι ο επικεφαλής σεφ σας μπορεί να το χειριστεί. Επιπλέον, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο σεφ σας γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν διακοπές και σαββατοκύριακα.

# 10: Είστε ανοικτοί στη συνεχή μάθηση;

Ο καλύτερος υποψήφιος για επικεφαλής σεφ θα ξέρει ότι πάντα υπάρχει κάτι για να μάθει. Αυτή η ερώτηση σάς βοηθά να καταλάβετε αν ο ερωτώμενος σας ενδιαφέρεται για συνεχιζόμενες ευκαιρίες μάθησης.

Μάθετε αν ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Εάν δεν είναι, ίσως νομίζουν ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να μάθουν. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

# 11: Συζητήστε για τις γνώσεις τους για την κουζίνα.

Οι περισσότεροι σεφ είναι foodies. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αγαπημένη τους κουζίνα καθώς και αυτά που είναι σε θέση να μαγειρέψουν. Αν σερβίρετε κρασί, δοκιμάστε τις γνώσεις τους για ζευγάρια τροφίμων και κρασιών.

Σκεφθείτε να τους ζητήσετε να δημιουργήσουν δείγματα μενού για κάθε εποχή. Θα μπορούσατε να το κάνετε πριν την συνέντευξη ή να τους ζητήσετε να σας τα στείλουν μετά τη συνέντευξη.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε αν είναι κατάλληλοι για το εστιατόριο σας. Ρωτήστε τους αν είναι πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τις ειδικές ανάγκες των πελατών, όπως προκύπτουν. Αυτό σας λέει αν είναι πρόθυμοι να κάνουν το κάτι εξτρα ​​για να παρέχουν καλή εξυπηρέτηση πελατών.

Ως επακόλουθο αυτής της ερώτησης, μπορείτε να τους ρωτήσετε για τις δεξιότητές τους όσον αφορά την οικονομική πλευρά του να είσαι επικεφαλής σεφ. Μάθετε τι γνωρίζουν σχετικά με τον προϋπολογισμό, την αγορά και τις απογραφές.

Επίλογος

Ο τίτλος του σεφ είναι κάτι κερδίζεται με τα χρόνια αφού κάποιος έχει βάλει πολλή δουλειά και έχει κερδίσει τον σεβασμό που πηγαίνει με τον τίτλο. Ένας ικανός σεφ είναι αυτός που δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός μάγειρας, αλλά και έμπειρος στην ηγεσία και τη διαχείριση της κουζίνας.

Εάν χρειάζεστε έναν επικεφαλής σεφ, θέλετε να αναζητήσετε κάποιον που μπορεί να οδηγήσει την κουζίνα σας, να διαχειριστεί με επιδεξιότητα το προσωπικό σας και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή παρουσίαση των τροφίμων στους πελάτες σας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩrestaurantengine.com
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Chef
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.