Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα «Τα ΒορΟινά», με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων:

Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας … για όσους επιθυμούν να εξασκήσουν τις γνώσεις τους στο κρασί!

Στο περίπτερο του διαγωνισμού θα δοκιμάσετε σε τυφλή γευσιγνωσία έξι διαφορετικούς μονοποικιλιακούς οίνους για να βρείτε και να καταγράψετε τις ποικιλίες τους. Οι νικητές που θα ανακοινωθούν στο τέλος της βραδιάς, θα λάβουν από μία φιάλη δώρο!

Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

Ενημερωθείτε για τα επισκέψιμα οινοποιεία του δικτύου και προγραμματίστε την επόμενη οινοτουριστική σας απόδραση!

Νοστιμιές

Δοκιμάστε μερικά από τα ποιο γνωστά παραδοσιακά εδέσματα της βόρειας Ελλάδας στα περίπτερα των παραγωγών τους.

Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση «Ο Καραγκιόζης τρυγητής»

Μια νέα παράσταση, για πρώτη φορά και ειδικά για Τα ΒορΟινά, όπου μέσα από το γέλιο παρουσιάζει στο θεατή τον τρύγο!

Ώρες παράστασης: 19:30-20:00, 20:20-20:50, 21:10-21:40.

Συνταγές της πόλης με κρασί

Το 7ο Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στα ΒορΟινά με νέες γεύσεις και προτείνει:

ΒορΟινό κρασί με Ποντιακά τυριά «Ραγιάν»

Γεμίστε το ποτήρι σας με το αγαπημένο σας κρασί από τα περίπτερα των ΒορΟινών και ελάτε να το συνδυάσετε με τα τυροκομικά προϊόντα Ραγιάν. Ανακαλύψτε με ποια γεύση ταιριάζει καλύτερα.

19:30 Επίδειξη παρασκευής του μαστιχωτού φρέσκου ποντιακού τυριού «γαΐς» (ζώνη).

Τραγανοί και ζουμεροί λουκουμάδες «Κόκκινος Σκούφος» με αφράτη σως κρασιού από χαρμάνι λευκών ΒορΟινών ποικιλιών και κονφί φρεσκοκομμένου σταφυλιού.

20:00 Επίδειξη παρασκευής της σως κρασιού.
«Τα ΒορΟινά», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. «Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών», προστίθεται.
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Thessaloniki Food Festival. www.winesofnorthgreece.gr – www.wineroads.gr

 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.