Από το Simposio.news team:

Όταν πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο θεωρούμε αυτονόητο ότι θα έχει καλό φαγητό, άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα. Εάν δεν είναι καλό τότε σίγουρα δεν θα ξαναπάμε. Ακόμη όμως κι αν μείνουμε ικανοποιημένοι από το φαγητό, πόσες είναι οι πιθανότητες να γίνουμε πελάτες του καταστήματος με μοναδικό κριτήριο αυτό;

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΛΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ‘Η ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Μπορεί να πηγαίνει για την όμορφη θέα, για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, για το οικείο περιβάλλον, την φιλική εξυπηρέτηση, τις τιμές κλπ., γενικά για κάτι που το ξεχωρίζει. Επίσης υπάρχουν πελάτες που επιλέγουν ένα εστιατόριο επειδή τους κέρδισε μια έξτρα παροχή του εστιατορίου. π.χ. η ποικιλία των ηδύποτων ή των ορεκτικών που μπορεί να προσφέρει το εστιατόριο ως «καλωσόρισμα». Φυσικά δεν τα προσφέρει μόνο ως ευγενική κίνηση, αλλά και για να προϊδεάσει τον πελάτη για τον κατάλογο των κρασιών ή το μενού. Εάν τέτοιες μικρές κινήσεις δίνουν κίνητρα σε κάποιους πελάτες τότε ας φανταστούμε τι αποτελέσματα θα φέρει στην επιχείρηση μια δυναμική διαφοροποίηση.

Όλοι οι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως πρέπει να έχουν μοναδικές συνταγές, εκπαιδευμένο προσωπικό, σωστή υγιεινή στον χώρο και στην παρασκευή τροφίμων, να χρησιμοποιούν τη διαφήμιση ή άλλα εργαλεία προώθησης, να παρακολουθούν τον ανταγωνισμό κλπ.

Αυτό που δεν κάνουν συχνά, και ίσως γι’ αυτό οι περισσότεροι χώροι “ξεχνιούνται” εύκολα είναι να δημιουργούν ένα concept, ή ιδέα, ή αντίληψη για το εστιατόριο.

Την διαφοροποίηση στο εστιατόριο την δημιουργεί η διοίκηση της επιχείρησης ή κάποιος ειδικός στο management εστίασης.

Γιατί ας μην ξεχνάμε, ο πρώτος κανόνας στις επιχειρήσεις είναι: κάνε στους άλλους αυτό που θα ήθελες να κάνουν εκείνοι σ’ εσένα.

ή αλλιώς,

money coming in says I’ve made the right marketing decisions.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.