Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) παρουσιάζει το Thessaloniki Street Food Festival, στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μια μεγάλη γαστρονομική εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία στηρίζεται και πραγματοποιείται στο πλαίσιο Thessaloniki Food Festival, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η ιδέα της δημιουργίας του Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια μας, την αγάπη μας για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά» αναφέρει η ομάδα σε ανακοίνωση της.

«Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδρόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασία.

Μέσα από τις γεύσεις θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις.

Για 2 μέρες θα ζωντανέψει ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες, αγορά με προϊόντα απ’ όλο το κόσμο, μουσική από DJs της πόλης, workshops για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!»

Δελτίο Τύπου

Thessaloniki Street Food Festival 2018

Στις 28 & 29 Απριλίου 2018, η ζωή στη Θεσσαλονίκη θα περιστρέφεται και πάλι γύρω από το street food, τους chef, τις συνταγές, τη γαστρονομική καινοτομία, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα.

Η γαστρονομική μας αποστολή, ως προοδευτική πόλη, είναι η Θεσσαλονίκη να προσφέρει μια πλατφόρμα για τα πασίγνωστα εμπορικά brands, τα ποιοτικά τρόφιμα, τον τουρισμό και ένα δημιουργικό πεδίο για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Από τον περασμένο αιώνα και μετά, η Θεσσαλονίκη είναι η Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Ελλάδας και τώρα είναι η στιγμή να την παρουσιάσουμε σε μια συναρπαστική εβδομάδα με ποικίλες διατροφικές εκδηλώσεις, σεμινάρια chef και εργαστήρια τροφίμων που χρησιμεύουν ως επιχειρηματική πλατφόρμα, τουριστικό αξιοθέατο, σημείο συνάντησης και γεύσης.

Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους λάτρεις του φαγητού, τους τουρίστες, τους δημότες και τους δημοσιογράφους στην πόλη μας και να ευχηθούμε συναρπαστικές στιγμές στο Thessaloniki Street Food Festival 2018!

Πάρτε μια γεύση τι έγινε στο πρώτο Thessaloniki Street Food Festival!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.