Έχουν το όνομα ότι είναι δύσκολοι άνθρωποι, αγχωτικοί, εκνευριστικά λεπτολόγοι, απαιτητικοί αλλά όλοι μας τους έχουμε μια ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη. Από τους παλιούς ευτραφείς μάγειρες με τις λερωμένες ποδιές έως τους σημερινούς κομψούς και λαμπερούς σεφ οι απόψεις γι’αυτούς παραμένουν ίδιες. Ποιος άλλωστε μπορεί να περάσει απαρατήρητος όταν προσφέρει γευστικές δημιουργίες;

Ακόμη και σήμερα όταν ακούμε πως κάποιος είναι Σεφ, θεωρούμε πως η δουλειά του είναι μόνο να μαγειρεύει. Ένας Σεφ όμως εκτός από το να παρασκευάζει φαγητά και εδέσματα, είναι ταυτόχρονα και ένας οικονομικός διαχειριστής γιατί πρέπει να γνωρίζει το κόστος των υλικών του και των μενού του, όπως επίσης και όλους τους προμηθευτές. Είναι εκπαιδευτικός γιατί πρέπει να εκπαιδεύει συνεχώς την ομάδα του, είναι ακόμη και υπεύθυνος χώρου γιατί πρέπει να γνωρίζει και να παρακολουθεί τα πάντα από την καθαριότητα και την ένδυση έως την αποθήκευση προϊόντων.

Εργάζονται σε δύσκολους ρυθμούς με υπερβολική ένταση και με μεγάλη πίεση χρόνου. Στο εργασιακό τους περιβάλλον κυριαρχούν έντονοι θόρυβοι από φούρνους και ψυγεία ενώ στην ατμόσφαιρα η θερμοκρασία είναι υψηλή, οι μυρωδιές έντονες και πολλές φορές είναι περικυκλωμένοι από ατμούς. Είναι σημαντικό να είναι σε καλή φυσική κατάσταση για να αντεπεξέλθουν σε τόσες ώρες ορθοστασίας μετακινώντας βαριά ογκώδη σκεύη αλλά και να έχουν όλες τις αισθήσεις τους σε εγρήγορση. Φανταστείτε να υστερεί κάποιος μάγειρας σε όραση, όσφρηση ή γεύση, αυτομάτως παύει να είναι μάγειρας.

Έχουν τη μαγική ικανότητα να συνδυάζουν τα πιο απίθανα μεταξύ τους υλικά, δημιουργώντας νοστιμότατες γεύσεις. Επίσης είναι πολυμήχανοι και δεξιοτέχνες στην άμεση επίλυση προβλημάτων

Οι αγαπημένοι τους πελάτες είναι αυτοί που τους εμπιστεύονται τυφλά και επιλέγουν το προτεινόμενο μενού. Τους προκαλεί δυσαρέσκεια και εκνευρισμό ο πελάτης που ζητάει αλλαγές των υλικών στο πιάτο του και αυτό που τους στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι η επιστροφή κάποιου πιάτου.
Είναι συγκεντρωτικοί και νιώθουν ανασφάλεια αν κάτι δεν περάσει από τα χέρια τους. Έχουν πολύ άγχος ψάχνοντας καθημερινά την ποιότητα και είναι γνωστό πόσο «κακά παιδιά» μπορούν να γίνουν όταν πάει κάτι στραβά στην κουζίνα τους.

Είναι αγαπητοί και έχουν πολλούς φίλους. Στην προσωπική τους ζωή είναι επιλεκτικοί, ιδιαίτερα εκλεκτικοί και γενικά έχουν ακριβά γούστα. Πολλές φορές δε, είναι σπάταλοι.

Εγώ πάντως για ένα πράγμα τους ζηλεύω, στέκονται στο κέντρο σε ένα γευστικό κολαστήριο και μπορούν να φάνε ότι θέλουν!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.