Από το Simposio.news team:

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο σαν πελάτες εστιατορίων να παραγγέλνουμε περισσότερα πιάτα από αυτά που μπορούμε ή αντέχουμε να φάμε! Πόσες φορές όμως ακούστηκε από το στόμα μας «κρίμα τόσο φαγητό»;  Ειδικά εμείς οι Έλληνες που έχουμε παράδοση στο φαγοπότι θέλουμε ποικιλία και ποσότητα στο τραπέζι μας.

Τώρα βέβαια, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής και επισιτιστικής κρίσης, ο κόσμος έχει περιοριστεί αρκετά, με αποτέλεσμα να κάνει τις επιλογές του πιο προσεκτικά κατά την παραγγελία. Για να «χορτάσει το μάτι μας» όμως, συχνά φτάνουμε στην υπερβολή και το τραπέζι καταλήγει να έχει  ένα σωρό μισογεμάτα πιάτα.

Σ’ αυτή τη περίπτωση οι περισσότεροι «ντρέπονται» να ζητήσουν το φαγητό που περίσσεψε σε πακέτο. Στην πραγματικότητα όλοι το θέλουν αλλά από δισταγμό δεν το ζητούν. Νιώθουν μάλιστα πιο άνετα όταν ο ίδιος ο σερβιτόρος πάρει την πρωτοβουλία της χρήσης «πακέτου» για την περίσσεια του φαγητού χωρίς να ρωτήσει προηγουμένως.  Έτσι οι πελάτες χωρίς να το έχουν ζητήσει οι ίδιοι νιώθουν ικανοποίηση αντιλαμβανόμενοι πως αυτή είναι η πολιτική του εστιατορίου. Αυτό μπορεί να έχει ένα μικρό κόστος σχετικά με τη συσκευασία του πακέτου για μια επιχείρηση αλλά σίγουρα είναι μηδαμινό μπροστά στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει πελάτης που να μην εκτιμήσει την προθυμία του καταστήματος να του δώσει το φαγητό που έχει πληρώσει. Ακόμη και εκείνοι που θα το αρνηθούν, θα εκτιμήσουν αυτή την παροχή του εστιατορίου.

Οπότε:

  • Ο πελάτης έχει φαγητό για το βράδυ ή την επόμενη μέρα.
  • Το εστιατόριο δεν πετάει στα σκουπίδια αγαθά που του κόστισαν χρήματα, χρόνο και κόπο.
  • Ο πελάτης εκτιμά την ηθική και ουσιαστική στάση της επιχείρησης απέναντι στην επισιτιστική και περιβαλλοντική κρίση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ
Συμμετοχή στην παγκόσμια καμπάνια «ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΦΑΓΗΤΟ»

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.