Το 5o Φεστιβάλ Ούζου στη Λέσβο ολοκληρώθηκε με επιτυχία

ouzo-fest-lesvos2

Το νησί της Λέσβου διοργάνωσε το ετήσιο Φεστιβάλ Ούζου, μια εκδήλωση αφιερωμένη στο παγκοσμίου φήμης ελληνικό πνεύμα, προσελκύοντας ένα μεγάλο πλήθος, τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους νησιού που απολάμβαναν κοκτέιλ με ούζο και άφθονη μουσική.

Το 5ο Ούζο Fest διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αποστάγματος Λέσβου και πραγματοποιήθηκε φέτος στην περιοχή Λαδάδικα στην πόλη Μυτιλήνη και στη μαρίνα της πόλης Πλωμάρι. Εκτιμάται ότι περίπου 2.500 άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες γύρω από την πόλη φίλευαν τους επισκέπτες με ούζο και διάφορα τοπικά προϊόντα, ενώ στο βάθος έπαιζε ελληνική παραδοσιακή και ροκ μουσική, προσκαλώντας όλους τους επισκέπτες να χορέψουν και να απολαύσουν την ευκαιρία.

Το φεστιβάλ περιελάμβανε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας ούζου και στους επισκέπτες δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν δείγμα από τα οκτώ συμμετέχοντα αποστακτήρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν οι Ματαρέλλης, Γιάννατσης, ΕΡΟΜ, ΛΕΒΑ, Βαρβαγιάννης, ΕΒΑ, Σπέντζα, Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου. Στους επισκέπτες δόθηκαν οι λεπτομέρειες του “Τόσο αγάπη έπεσε”, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το ελληνικό αλκοόλ επιλογής.

“Στόχος μας είναι το Ouzo Fest να είναι ένα ποιοτικό φεστιβάλ στο οποίο οι επισκέπτες θα γνωρίσουν όχι μόνο το ούζο αλλά και την παράδοση του νησιού που σχετίζεται με αυτό”, ανέφερε η ένωση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩgreece.greekreporter.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.